Felhívás szálláshelyszolgáltatók figyelmébe Nyomtatás
2020. október 01. csütörtök, 06:59 Közérdekű hirdetmények

Tisztelt Szálláshelyszolgáltatók!

A Magyar Turisztikai Ügynökség tájékoztatása alapján felhívjuk szíves figyelmüket az alábbiakra:

A szálláshely Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központba (a továbbiakban: NTAK) történő regisztrációja során kapott egyedi azonosító szám felépítése 2020. október 1-jétől megváltozik, 10 karakter hosszúságú lesz. Ez az NTAK regisztrációs szám szolgál a jövőben a szálláshely azonosítására.

A változás a korábban regisztrált szálláshelyeket is érinti, új NTAK regisztrációs számot kapnak. A korábbi, 8 karakter hosszúságú regisztrációs szám a továbbiakban adatszolgáltatási azonosítóként az NTAK felé történő rendszeres adatszolgáltatás beállítására szolgál.

2020. október 1-jétől a szálláshely-közvetítői tevékenység útján kínált szolgáltatások hirdetéseiben a szálláshelyszolgáltatóknak az adott szálláshely NTAK regisztrációs számát és a szálláshely típusát is kötelezően fel kell tüntetniük.

Amennyiben a szálláshelyközvetítő (pl. szallas.hu, airbnb.com, booking.com, expedia.com stb.) ezen adatok feltüntetésére nem biztosít külön mezőt, abban az esetben a szálláshelyszolgáltató által választott, jól látható helyen kell feltüntetni azokat a hirdetés szövegében.