Véleménykérés HÉSZ módosítás tárgyában Nyomtatás
2021. január 11. hétfő, 15:21 Főépítészi hirdetmények

Veszprém Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Főépítészi Önálló Csoportja felhívja Veszprém város lakosságának figyelmét, hogy Veszprém Megyei Jogú Város 24/2017. (IX.28.) Ör.sz. rendelettel jóváhagyott Helyi Építési Szabályzatát

a Házgyári út – Henger utcai csomóponthoz kapcsolódó szabályozási vonalakat érintően módosítani kívánja.

A 2013. január 1-től hatályos településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI.8.) Korm. rendelet 29. §-ának megfelelően a helyi önkormányzat döntött a partnerségi egyeztetés szabályairól. Jelen módosítási eljárás lefolytatására a Kormányrendelet 32. § (1) bekezdés b) pontja alapján egyszerűsített eljárás keretében kerül sor.

Az egyszerűsített eljárás véleményezési szakasszal indul. A Kormányrendelet 38.§ - ában leírtak alapján felhívjuk a módosításokkal érintett területeken és szomszédságában található lakosságot, gazdasági szervezeteket, egyházakat és egyéb civil szervezeteket, hogy a véleményezési dokumentációval kapcsolatos véleményeiket, észrevételeiket megtehetik.

A módosítással kapcsolatos véleményezési dokumentáció kifüggesztésre kerül Veszprém Polgármesteri Hivatal aulájában 2021. január 11-től 2021. január 26-ig, illetve letölthető az oldal alján.

Lakossági fórum megtartására „a veszélyhelyzet megszűnésével összefüggő átmeneti szabályozásról és a járványügyi készültségről szóló 2020. évi LVIII törvény” alapján nem kerül sor.

Ugyanakkor a véleményezési lehetőséget a 2020. évi LVIII törvény 165.§ (2) bekezdés c) pontja alapján elektronikus úton biztosítjuk.

Az észrevételeiket írásban tehetik meg az oldal alján letölthető, partnerségi egyeztetésről szóló 25/2017.(X.26.) önkormányzati rendelet 2. melléklet partnerségi adatlap kitöltésével, e-mail megküldése útján.

A kitöltött adatlapot kérjük a VMJV Főépítészi Önálló Csoport részére a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mail címre megküldeni szíveskedjenek.

A vélemények beérkezésének határideje: 2021. január 26.

Tisztelettel felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy észrevételeiket kizárólag a konkrét területet érintő rendezési terv módosításával kapcsolatosan tegyék meg.

Egyéb adatok iránt érdeklődni lehet a Főépítészi Önálló Csoportnál munkaidőben az 549-261 és 549-289-es telefonon.

Letölthető dokumentum:

icon Partnerségi adatlap (223.95 kB)

icon Házgyári út - Henger utcai csomópont (Szakhatósági anyag) (10.05 MB)