Főépítészi felhívás a reklám rendeletre Nyomtatás
2015. október 08. csütörtök, 23:52 Főépítészi hirdetmények

Felhívjuk Veszprém város területén élők, vállalkozási tevékenységet folytatók figyelmét, hogy 2013. április elsejétől hatályban van a város teljes közigazgatási területére kiterjedő, „a reklámok, reklámberendezések, hirdetmények és hirdető-berendezések elhelyezésének szabályairól” szóló 11/2013(III.29.) számú önkormányzati rendelet (röviden: Reklám rendelet)

A Reklám rendelet a város területén elhelyezendő reklám- és információs elemek megjelenésére, méretére, anyaghasználatára, kihelyezésének módjára határoz meg előírásokat.

Reklámok- és információs elemek elhelyezhetőségére vonatkozó főbb előírások:

  • „A településképi véleményezési, bejelentési és kötelezési eljárásról”szóló 12/2013. (III.29.) önkormányzati rendeletben (röviden: Településképi rendelet) meghatározott esetekben településképi eljárás lefolytatását követően kerülhet kihelyezésre reklám- és információs elem
  • nem lehet elhelyezni reklám- és információs elemet kerítésen, tetőfelülten, kéményen, fán stb.
  • a Településképi rendeletben meghatározott esetekben a kirakatok, üvegfelületek fóliázása nem megengedett, kivéve a savmaratott, opál hatású belső felületű megoldásokat
  • megállító táblák kihelyezése sem közterületen, sem közterületről jól látható magánterületen nem megengedett
  • óriás reklám, reklámberendezés elhelyezése nem lehetséges stb.

Felhívjuk figyelmüket, hogy a Településképi rendeletben meghatározottak szerint reklám- és információs elem kihelyezésére csak településképi bejelentési eljárás lefolytatása után van lehetőség, ennek elmulasztása településképi kötelezést, illetve pénzbírságot von maga után.

Ajánlott a terveket előzetesen egyeztetni Veszprém Megyei Jogú Város Főépítészével, melyre előzetes bejelentkezés alapján lehetőséget biztosítunk.

Tájékoztatjuk az építtetőket, tervezőket, kivitelezőket hogy a fenti rendeletek és az eljárásokról bővebb információ a Településképi eljárások menüpontban érhető el.