Helyi gazdaság

 Önkormányzati cégek

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának többségi tulajdonában álló, illetve részvételével működő gazdálkodó szervezetek.

 
Veszprém, a klímasztár és ökováros

„A Klímasztár díjjal Veszprém bekerült egy európai elit társaságba és ez vonzóbbá teszi a várost turisztikai és vendéglátási szempontból is” – nyilatkozta a Világazdaságnak Porga Gyula. Veszprém az első három magyar város között van, amelyik klímastratégiát készített.

 
Veszprém fejlesztési tervei

Veszprém hagyományai és adottságai is indokolják, hogy a Közép-Dunántúli Régió egyik kulturális és tudományos központja legyen, ezért hosszútávú stratégiai céljai között kiemelt helyen szerepel az infrastruktúra és szolgáltatások fejlesztése.

 
Oktatás, tudomány, kutatás

altVeszprém szellemiségének alapvető európai értékrendjét az oktatásban kell és lehet kimutatnunk. A helyi hagyomány által csak egyetemnek ismert, magas szintű egyházi iskola a kora középkortól, 1267-től indítja ezt az ívet.

 
Veszprém gazdasági stratégiája és programja

altVeszprém MJV Önkormányzata összhangban a költségvetési lehetőségekkel - a Veszprémi Kistérségi Területfejlesztési Koncepció célkitűzéseihez illeszkedve - a társadalmi, környezeti, és gazdasági adottságok figyelembevételével alkotta meg a gazdasági és városfejlesztési stratégiáját.

 
Veszprém, a dinamikusan fejlődő város

Veszprémet már a magyar államalapítás korától, vagyis a X. századtól jelentős, meghatározó településként jegyzik.