Településképi rendelet és arculati kézikönyv értékelése

Az új jogszabályoknak megfelelően a város elkészítette a Településképi Arculati Kézikönyvét és az új Településképi rendeletét, amelynek értékelésére is lehetőséget biztosít.

A 2016 júliusában hatályba lépett a 2016. évi LXXIV., „a településkép védelméről” szóló törvény, valamint a törvény végrehajtási rendeleteként a módosított „a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről” szóló 314/2012. (IX.8.) Kormányrendelet (továbbiakban: kormányrendelet) módosult előírásai a településkép védelmével kapcsolatos helyi szabályozást új alapokra helyezte.

Az új jogszabályoknak megfelelően a város elkészítette a Településképi Arculati Kézikönyvét és az új Településképi rendeletét, amelyet Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése a 2017.09.28-i ülésén elfogadott.

A kormányrendelet 43/B.§ a kézikönyv és a településképi rendelet monitorozása érdekében értékelő felületet működtetése szükséges, amelyre beérkezett véleményeket évente egy alkalommal ki kell értékelni.

A fentieknek megfelelően a város elkészítette a fenti dokumentumok értékelésére szolgáló kérdőívet, mely az elfogadott és alkalmazásban lévő dokumentumok felülvizsgálatához, azok módosításához járul hozzá.

Kérjük, a kérdőív kitöltésével segítse munkánkat! (A kitöltés  kb. 5 percet vesz igénybe.)

A kérdőív elérhető itt >>  

Az értékelő rendszerrel kapcsolatosan felvilágosítás kérhető:

Béres Szandra (Tel.: 88/ 549-266, e-mail:  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. )

Schvarczné Kocsi Tímea (Tel.: 88/ 549-289, e-mail:  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. )
Schoderbeck Éva (Tel: 88/ 549-261;  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. )