Felhívás HÉSZ módosítás tárgyában Nyomtatás
2019. július 09. kedd, 12:06 Főépítészi hirdetmények

Veszprém Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Főépítészi Csoport felhívja Veszprém város lakosságának figyelmét, hogy Veszprém Megyei Jogú Város többször módosított 24/2017. (IX.28.) Ör.sz. rendelettel jóváhagyott Helyi Építési Szabályzatát a Veszprém Aréna bővítéséhez és az Uszoda, Jégcsarnok létesítéséhez kapcsolódó területét érintően módosítani kívánja.

A 2013. január 1-től hatályos településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI.8.) Korm. rendelet 29. §-ának megfelelően a helyi önkormányzat döntött a partnerségi egyeztetés szabályairól. Jelen módosítási eljárás lefolytatására a Kormányrendelet 32. § (1) bekezdés c) pontja alapján tárgyalásos eljárás keretében kerül sor.

Az tárgyalásos eljárás a partnerségi egyeztetési szakasszal indul. A Kormányrendelet 29/A.§ - ában leírtak alapján felhívjuk a módosításokkal érintett területeken és szomszédságában található lakosságot, gazdasági szervezeteket, egyházakat és egyéb civil szervezeteket, hogy a véleményezési dokumentációval kapcsolatos véleményeiket, észrevételeiket megtehetik.

A módosítással kapcsolatos véleményezési dokumentáció megtekinthető Veszprém város honlapján, valamint kifüggesztésre kerül Veszprém Polgármesteri Hivatal Aulájában 2019. július 15-től 2019. július 23-ig.

A módosítással kapcsolatosan 2019. július 17-én 16.30 órakor lakossági fórumot tartunk Veszprém Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Komjáthy-termében. Tisztelettel felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy a fórum kizárólag a konkrét területeket érintő rendezési terv módosításával kapcsolatos kérdésköröket érinti.

Az módosítással kapcsolatos észrevételeiket írásban tehetik meg, a honlapon található partnerségi adatlap kitöltésével, melyet a VMJV Főépítészi Csoport címére (Veszprém, Óváros tér 9.), valamint a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mail címre lehet elküldeni.

Egyéb adatok iránt érdeklődni lehet a Főépítészi Csoportnál munkaidőben a 549-289 és 549-261-es telefonon, illetve személyesen egyeztetett időpontban.

Letölthető dokumentum:

icon HÉSZ módosítás (Aréna bővítéshez) véleményezésre (4.4 MB)