Körforgalom: aszfaltozás teljes útlezárás mellett Nyomtatás
2018. november 07. szerda, 04:53 Közéleti hírek

A belvárosi kettős körforgalom kialakítása során tervezett aszfaltburkolat építési technológiája megkívánja, hogy az építési terület a forgalom elől teljes mértékben lezárása kerüljön, ezért a belvárosban jelentős forgalomkorlátozás lesz 2018. november 11-én, vasárnap (kedvezőtlen időjárás esetén november 18., vasárnap) 07:00 – 17:00 óra között.

 
Élőkép a körforgalom építéséről – dupla kattintással teljes képernyőn!

A forgalommentes állapot eléréséhez a Brusznyai Árpád utca a Szabadság tér  Megyeháza tér csomópontban lezárásra kerül, a gépjármű közlekedés a Kórház utcára terelődik át.

A lezárt útszakaszra jelzőőri irányítás mellett csak az ott lakók hajthatnak be a Szabadság tér irányából.

Kerülőutak:

A Dózsa György út irányából érkező gépjárműforgalom a városközpont felé az Óvári Ferenc utca – Megyeháza tér – Kórház utca – Bajcsy-Zsilinszy utca – Almádi úton keresztül érheti el a városközpontot.

A Budapest út irányából érkező gépjárműforgalom a Dózsa György utca irányába az Almádi út – Cserepes utca (belső elkerülő) – Stadion utca (belső elkerülő) – Egyetem utca – Iskola utca útvonalon jut el.

(Nagyobb méret a képre kattintva)   

A bevezetésre kerülő korlátozás az alábbi tömegközlekedési járatokat érinti:

– 2, 3, 4, 5, 6, 13 és 50 jelzésű vonal melynek járatai a Budapest úti körforgalomtól az Almádi út – Cserepes utca – Egyetem utca – Iskola utca útvonalakon közlekednek. A Pápai út irányából érkező járatok a Megyeház tér – Kórház utca – Bajcsy-Zsilinszky utca – Almádi út útvonalon közlekednek.

– Az útvonal módosítás kapcsán a Pápai út irányába a ’Színház’ elnevezésű megállóhely az Iskola utca megállóhelyre kerül áthelyezésre. A járatok egyik irányban sem érintik a ’Hotel’ elnevezésű megállóhelyet, azonban a terelő útvonalon lévő valamennyi megállóhelyen megállnak.

A fentiekben megadott forgalomkorlátozás 2018. november 11-én, vasárnap (kedvezőtlen időjárás esetén november 18., vasárnap) 07:00 – 17:00 óra között történik. Az autóbusz járatok esetében az útvonal módosulása üzemkezdettől 17.00 óráig történik.

A tömegközlekedési járatok módosított közlekedéséről a szolgáltató részletes tájékoztatást adott ki, melyet a megállóhelyeken illetve a szolgáltató honlapján (enykk.hu) érhetnek el.

Veszprém MJV Városfejlesztési Iroda