Harmadik üteméhez ért a kettős körforgalom építése Nyomtatás
2018. szeptember 20. csütörtök, 10:47 Közérdekű hirdetmények

A kivitelezés következő, harmadik ütemében a közlekedési forgalmi irányok az alábbiak szerint változnak a belvárosban. A jelenlegi közlekedés jelentős mértékű változása következik be vasárnaptól.

A Budapest úti közlekedés a Hotel előtti szakaszon megszűnik, ez az útszakasz csak a tömegközlekedési járművek számára válik elérhetővé.

A jelenleg a Brusznyai úton a Budapest út irányába közlekedő járművek a részben megépült három ágú körforgalomból jobbra kihajtva a Bajcsy-Zsilinzsky utca illetve az Almádi út érintésével juthatnak tovább a Budapest út irányába.

A Budapest út irányából érkező járművek szintén ezen az útirányon keresztül ellentétes irányban haladva érik el a városközpontot illetve a Dózsa György utat.

A részben megépült körforgalom esetében a gépjárművek számára használható haladási irány csak a Brusznyai út – Mártírok útja irány. A Budapest út irányába a Hotel előtti útszakasz csak a tömegközlekedési járatok illetve a taxi gépjárművek számára közlekedhető. 

Élőkép a körforgalom építéséről  dupla kattintással teljes képernyőn!

A megépült körforgalmak közül a Kórház utca - Mártírok útja- Bajcsy-Zsilinszky utcai körforgalom teljes értékű csomópontként funkcionál. Minden ki- és behajtó ág forgalom alá kerül, innen a végleges állapotnak megfelelően minden forgalmi irány elérhető - kivéve a Budapest út Hotel előtti útszakasza. 

A Mártírok útja és a Bajcsy-Zsilinzsky utca lezárása megszűnik. 

A Kórház utca forgalmi rendjében változás nem történik. 

A Vitéz utca forgalmi rendje az eredeti állapotnak megfelelően változik, a burkolati jelek szerinti parkolás ismételten lehetségessé válik.

A körforgalmi csomópont közlekedési viszonyait a kihelyezett jelzőtáblák biztosítják.

(Nagyobb méret a képre kattintva!)

A Brusznyai - Budapest utat keresztező gyalogos közlekedésben változás nem történik.

A Budapest út keresztezésére továbbra is csak a gyorsétterem mellett lévő és jelenleg is funkcionáló gyalogátkelőhely illetve a gyalogos aluljáró szolgál. A Kórház utca- Bajcsy- Zsilinszky út – Mártírok útja körforgalmi csomópontot a végleges állapotnak megfelelő gyalogátkelőhelyeken keresztezhetik a gyalogosok.

A Budapest út HOTEL előtti két körforgalom közötti szakasz csak a tömegközlekedési járművek számára válik használhatóvá.

Mivel az építési munkák miatt ideiglenes buszmegállókat kell kialakítani, az útszakasz egyéb járművekkel történő használata közlekedésbiztonsági szempontból jelentős kockázattal jár. Mivel a megállóban várakozó autóbuszok kikerülésre lehetőség nem lesz az ebbe az útszakaszba tévedt járművek a továbbhaladást csak jelentős késlekedéssel folytathatják.

Fokozottan kérjük az útszakaszra vonatkozó behajtási tilalom figyelembe vételét és betartását.