Változások lesznek a belváros közlekedésében Nyomtatás
2018. február 07. szerda, 00:34 Közérdekű hirdetmények

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot hogy Veszprém, Budapest út – Brusznyai Árpád utca – Mártírok útjai jelzőlámpás és a Bajcsy-Zsilinszky Endre utca – Mártírok útja – Kórház utcai jelzőtáblás forgalomirányítású csomópontok körforgalmú csomóponttá történő átalakítását célzó munkálatok 2018. február 19-től megkezdődnek.

A korlátozással érintett helyszín:

 
(Nagyobb méret a képre kattintva!)      

1. építési ütem ismertetése:

A kivitelezés a közúti- és a gyalogosforgalom kisebb zavarása, illetve akadályoztatása mellett történik.

Az építés alá vont területek a közúti burkolaton kívül csak a jelenlegi zöldfelületben, illetve a gyalogjárdák helyén találhatók.

A gyalogosközlekedés akadályozása a MindszentyBrusznyai utca északi oldalán, a HotelRaiffeisen Bank épületegyüttes előtti és az OTP Bank épülete előtti gyalogjárdán történik oly módon, hogy a gyalogosközlekedés a jelenlegi szélességnél kisebb szélességben biztosított marad. A Hotel – Raiffeisen Bank épületének minden bejárata megközelíthető marad, azonban a bejáratok környezetében lévő gyalogjárdák munkaterületté válnak.   

Az építés I. ütemében a kivitelezési munkák a közúti közlekedést csak kisebb mértékben zavarják. Az érintett csomópontok minden irányban járhatóak maradnak a meglévő jelzőlámpás forgalomirányítás megtartása mellett. A kivitelezés során lokális szűkületekre, továbbá az építés miatti torlódásokra, lassabb haladásra azonban számítani kell.

A kivitelezés megkezdésekor az érintett útszakaszokon 30 km/h sebességkorlátozás kerül bevezetésre.

Kérjük a gépjárművezetőket, hogy útjuk szervezésénél vegyék figyelembe a korlátozásokat. Az építés ideje alatt a lakosságot folyamatosan tájékoztatjuk.

Az esetleges kellemetlenségekért megértésüket köszönjük!

További információ:

Veszprém Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala
Városfejlesztési Iroda: 88/549-286; 88/549-286
 

Az infrastruktúrafejlesztési munkálatok Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata beruházásában a „TOP-6.4.1-15 Fenntartható városi közlekedésfejlesztés, Közlekedésbiztonsági és kerékpárosbarát fejlesztések megvalósulása Veszprém város területén” elnevezésű projekt részeként a Colas Út Zrt.-Practical Kft. konzorcium kivitelezésében valósulnak meg.