Vilonyai u. 2/B szám alatti orvosi rendelő megújítása

 

A projekt címe:

„Vilonyai u. 2/B szám alatti orvosi rendelő megújítása”

A projekt azonosító száma:

TOP-6.6.1-16-VP1-2018-00004

A kedvezményezett neve:

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata

A szerződött támogatás összege:   36 637 894 forint

A támogatás mértéke %-ban: az elszámolható költségek 100 %

A projektzárás várható időpontja: 2020. március 31.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásával valósul meg.

A projekt bemutatása:

A „Vilonyai u. 2/B szám alatti orvosi rendelő megújítása” projekt célja az alapellátás fejlesztése, a jogszabályoknak, egészségügyi szabályzóknak mindenben megfelelő, a lakossági igényeket kielégítő, korszerű, színvonalas infrastruktúrájú rendelő kialakítása. A projektben vállalt célértékek: 1 db fejlesztett háziorvosi praxis, 1 db felújított rendelő és kiszolgáló helyiségei, illetve a jobb ellátásban részesülő lakosság (száma: 421 fő, a bejelentkezettek száma szerint 1008 fő).

A Vilonyai u. 2/B. szám alatti, 4094/3/65. helyrajzi számú ingatlanon lévő rendelő egy 1989-ben épült négyemeletes panelház földszintjén kapott helyet, a szomszédos lépcsőházban található felnőtt háziorvosi rendelővel együtt.

Az épület szerkezetileg jó állapotban van, de energetikailag korszerűtlen. Az orvosi rendelő akadálymentesítése is szükséges, az elavult épületszerkezetek és hálózatok: belső padlók, falburkolatok, belső ajtók, elektromos hálózatok, gépészeti rendszer, szaniterek bontása és újraépítése mellett. A komplex felújítás része a homlokzati nyílászárók cseréje, műanyag szerkezetű, háromrétegű, hőszigetelő solar üvegezésű ablakok beépítésével, illetve a födém 15 cm vastagságú ásványgyapot hőszigetelésével.

A rendelő hátsó bejáratánál előtér, kézmosó, szolgálati WC kerül kialakításra. A női vizesblokk egyben akadálymentes WC is lesz, valamint egy teakonyha, babakocsi tároló és öltöző is helyet kap a rendelőben. Az új elrendezés a helyiségek tájolása és az akadálymentesítés szempontjából is kedvezőbb kialakítást eredményez.

Az épület előtt akadálymentes parkoló kialakítása szükséges.

Az orvosi rendelő számára egy új fűtési kör készül a szükséges szerelvényekkel. A kazán a meglévő helyére kerül a teakonyhában. A hűtési igények kielégítésére inverteres multi split berendezéseket terveztek.

A gyermekorvosi rendelő kialakítandó helyiségei

szélfogó (5,32 m2); előtér (7,59 m2), váróterem (16,76 m2), fektető (5,18 m2), vetkőző (6,65 m2), rendelő (16,33 m2), vizsgáló (30,81 m2), előtér (4,45 m2), wc (1,03 m2), kézmosó (1,58 m2), közlekedő (4,45 m2), akadálymentes / női wc (4,3 m2), férfi kézmosó (1,66 m2), férfi wc (1,08 m2), babakocsi tároló (2,41 m2), teakonyha (6,42 m2), öltöző (3,03 m2); mindös

 

 

Európai Uniós projektek

     Civil ötletbörze – 2004/2007