Nemzetközi kapcsolatok
Lengyel–magyar két jó barát
2018. április 02. hétfő, 00:00 Nemzetközi kapcsolatok

Nagy örömünkre szolgál, hogy ebben az évben Veszprém adhatott otthont a MagyarLengyel Barátság Hete rendezvénysorozatnak, amely a két ország magas rangú vezetőinek, testvárosi képviselőinek, gazdasági és kulturális szereplőinek találkozóin várta a magyar és a lengyel kultúra iránt érdeklődő polgárokat.

 
Köztársasági elnökök találkoztak Veszprémben
2018. március 23. péntek, 17:08 Nemzetközi kapcsolatok

Áder János, Magyarország köztársasági elnöke valamint felesége, Herczegh Anita délután az Óváros téren fogadták a lengyel államfőt, Andrzej Dudát és a first ladyt, Agata Kornhauser-Duda asszonyt.

A két ország államfője katonai tiszteletadás mellett vonult be a város főterére.
 
Ezeréves barátságunkat ünnepeljük
2018. március 19. hétfő, 23:38 Nemzetközi kapcsolatok

Az Újra szárnyal a Fehér Sas! – Küzdelem az önálló Lengyelországért 17951918 című kiállítás megnyitójával együtt a magyarlengyel barátság hete is elkezdődött hétfőn. Lengyelország száz évvel ezelőtt, 1918-ban, 123 év után nyerte vissza államiságát.

 
Veszprémbe látogatott a holland nagykövet
2017. december 16. szombat, 00:00 Nemzetközi kapcsolatok

René van Hell holland nagykövet tett látogatást a városházán szerdán, ahol Brányi Mária alpolgármester fogadta. A szeptemberben beiktatott diplomata az elődje által megkezdett road show-t folytatja, első vidéki útja pedig egyből Veszprémbe vezett. 

 
Szakmai konferencia Tarnówban
2017. július 09. vasárnap, 00:00 Nemzetközi kapcsolatok

„Európai vagyok – én alakítom a valóságot magam körül” címmel háromnapos konferenciát rendeztek Tarnówban, három másik uniós város – Veszprém, Kiskőrös és Sepsiszentgyörgy – részvételével.

 
A lengyel-magyar barátság napja házigazdája leszünk
2017. március 20. hétfő, 07:06 Nemzetközi kapcsolatok

Jövőre itt találkozik majd a két ország köztársasági elnöke, emellett pedig egy tematikus hetet is rendeznek 2018-ban Veszprémben  jelentette be Porga Gyula szombat délután a lengyel-magyar barátság napja alkalmából tartott rendezvényen az Agórában.

 
Két kultúra találkozása a városházán
2016. október 19. szerda, 05:39 Nemzetközi kapcsolatok

A Védelmező Szent Szűz Ünnepe és a Kozákság Napja alkalmából új kiállítás nyílt a városháza aulájában Gembik Olexandr műveiből. Porga Gyula polgármester szerint egy nemzetiség olyan értéket és kultúrát közvetít, amely színesítheti a befogadó várost.

 
Önkormányzati kapcsolatépítés Európa-szerte
2016. május 03. kedd, 09:04 Nemzetközi kapcsolatok

A projekt célja: közelebb hozni Európát a lakosaihoz. Az önkormányzati kapcsolatépítés programja során hat ország háromnapos találkozójára kerül sor Nyitrán. A résztvevő országok: Szlovákia, Magyarország, Szerbia, Görögország, Csehország és Lengyelország.

 
Kínai delegáció látogatott Veszprémbe
2016. április 18. hétfő, 14:54 Nemzetközi kapcsolatok

Több éve tartó aktív partnerkapcsolat áll fenn Veszprém és a kínai Ningbo városok között. Pénteken a két város vezetői, valamint delegáltjai közös tanácskozáson vettek részt a városházán, ahol bemutatták egymásnak gazdasági és turisztikai értékeiket, valamint a közelmúlt jelentős fejlesztéseit.

 
'Mindketten szívből énekelünk'
2016. március 17. csütörtök, 21:18 Nemzetközi kapcsolatok

A Finnugor Kulturális Főváros 2016 programsorozat részeként, neves vendégek jelenlétében erősítette meg 45 éves testvérvárosi kapcsolatát Urmas Klaas tartui, illetve Porga Gyula veszprémi polgármester. A városházi ünnepségen jelen volt Marina Kaljurand, Észtország külügyminisztere is.

 
A belga és görög nagykövet látogatása Veszprémben
2016. március 10. csütörtök, 00:00 Nemzetközi kapcsolatok

A Frankofón hónap alkalmából március 9-én Veszprémbe látogatott Marie-France André belga és Dimitris Yannakakis görög nagykövet. Látogatásuk során találkoztak, és személyes beszélgetésen vettek részt Porga Gyula polgármesterrel is.

 
Veszprémi fiatalok Franciaországban
2015. október 14. szerda, 23:20 Nemzetközi kapcsolatok

Nyolc veszprémi középiskolás diák és két kísérőtanáruk tölthetett tíz felejthetetlen napot Franciaországban az Európai Városok Szövetségének Nemzetközi Ifjúsági Találkozóján.  A magyar nemzeti esten mind a nyolc diák aktívan működött közre a magyar néptáncok és dalok előadásában.

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 7