Nemzetközi kapcsolatok
Megerősítette testvérvárosi kapcsolatát Veszprém és Rovaniemi
2019. szeptember 28. szombat, 10:22 Nemzetközi kapcsolatok

A Veszprém és Rovaniemi közti híd alapjait 45 éve rakták le, és azóta is rendszeres, kétirányú forgalom zajlik rajta. A két település polgármesterei pénteken a Városházán ünnepi záradék aláírásával erősítették meg városaik kapcsolatát.

 
Erősödő dán kapcsolatok
2019. június 14. péntek, 02:36 Nemzetközi kapcsolatok

Kirsten Geelan-nek, Dánia magyarországi nagykövetének célja, hogy kiküldetési idejében ellátogasson és megismerje a jelentősebb magyar városokat. Szerdán Veszprém volt soron, ahol Porga Gyula polgármester fogadta a Városházán.

 
Fiatalok nemzetközi projektje a kulturális örökségről
2019. május 09. csütörtök, 23:00 Nemzetközi kapcsolatok

Nemzetközi találkozót szerveztek a Gizella Napok keretében május 10-én és 11-én Veszprémben, ahol a résztvevők Porga Gyula polgármesterrel és dr. Navracsics Tibor európai biztossal vitathatták meg a kulturális örökség megőrzésének fontosságát és az európai integrációban betöltött szerepét.

 
3. ENriCH találkozó (Veszprém, 2019. május 10–11.)
2019. április 30. kedd, 02:49 Nemzetközi kapcsolatok

Az Európa a Polgárokért nemzetközi program veszprémi rendezvénnyel folytatódik a Gizella Napok idején, melynek célja, hogy diskurzust kezdeményezzen a kulturális örökségünk jelentőségéről, megőrzéséről és az európai integrációban betöltött szerepéről.

 
Veszprémben járt a spanyol nagykövet
2018. december 03. hétfő, 00:55 Nemzetközi kapcsolatok

Anunciada Fernández de Córdova fél éve képviseli budapesti nagykövetként Spanyolországot. A csütörtökön Veszprémbe látogató nagykövetet Porga Gyula polgármester fogadta.

 
Isten éltessen, Lengyelország!
2018. november 10. szombat, 22:48 Nemzetközi kapcsolatok

A lengyel függetlenség centenáriumát ünnepelték szombat este a Hangvillában ünnepi koncerttel, a meglepetést azonban Porga Gyula kapta: a Lengyel Köztársaság Érdemrendjének Lovagkeresztjét.

 
Európa kulturális közösségének építése kezdődik
2018. szeptember 19. szerda, 06:00 Nemzetközi kapcsolatok

Kedden tartották Veszprém új, nemzetközi kulturális projektjének nyitórendezvényét, ahol bepillantást nyerhettünk a projektben résztvevő országok kultúrájába. A projekt vezető partnere Veszprém Város Önkormányzata, a partnerség körében pedig észt, francia, osztrák és szlovén szervezetek találhatók.

 
Megünnepelték Veszprém és a kínai Ningbo 15 éves együttműködését
2018. július 25. szerda, 16:18 Nemzetközi kapcsolatok

Szerdán ünnepelte együttműködésének 15 éves jubileumát Ningbo és Veszprém a Városháza aulájában. A két város kapcsolatát bemutató fotókiállítás megnyitása után aláírták a jubileumi nyilatkozatot a partnervárosi kapcsolat megerősítéséről.

 
Oktatással és kultúrával a városokért
2018. július 21. szombat, 05:32 Nemzetközi kapcsolatok

A kultúra és az oktatás lehet a közép-európai országok innovációs motorja, melyet már az Európai Unió is komolyabban vesz. Veszprém és testvérvárosai osztották meg tapasztalataikat péntek a Városházán.

 
Lengyel–magyar két jó barát
2018. április 02. hétfő, 00:00 Nemzetközi kapcsolatok

Nagy örömünkre szolgál, hogy ebben az évben Veszprém adhatott otthont a MagyarLengyel Barátság Hete rendezvénysorozatnak, amely a két ország magas rangú vezetőinek, testvárosi képviselőinek, gazdasági és kulturális szereplőinek találkozóin várta a magyar és a lengyel kultúra iránt érdeklődő polgárokat.

 
Köztársasági elnökök találkoztak Veszprémben
2018. március 23. péntek, 17:08 Nemzetközi kapcsolatok

Áder János, Magyarország köztársasági elnöke valamint felesége, Herczegh Anita délután az Óváros téren fogadták a lengyel államfőt, Andrzej Dudát és a first ladyt, Agata Kornhauser-Duda asszonyt.

A két ország államfője katonai tiszteletadás mellett vonult be a város főterére.
 
Ezeréves barátságunkat ünnepeljük
2018. március 19. hétfő, 23:38 Nemzetközi kapcsolatok

Az Újra szárnyal a Fehér Sas! – Küzdelem az önálló Lengyelországért 17951918 című kiállítás megnyitójával együtt a magyarlengyel barátság hete is elkezdődött hétfőn. Lengyelország száz évvel ezelőtt, 1918-ban, 123 év után nyerte vissza államiságát.

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 8