Finnugor kulturális főváros hírei

Veszprém és Iszkaszentgyörgy megosztva nyerte el a 2016-ban a Finnugor népek kulturálisa fővárosa címet. Az év során a jeles programsorozatban Veszprém valamennyi kulturális intézménye szerepet vállal. Lesznek konferenciák, színházi és bábelőadások, mesék, koncertek, kiállítások, filmvetítések, internetes vetélkedő, történelmi szalon, kórustalálkozó, valamint sportprogramok is.


 


A barátság éve volt

A Finnugor karácsony című szerdai hangversennyel ért véget a Finnugor Kulturális Főváros programsorozat a Hangvillában. Porga Gyula polgármester továbbadta a programot jelképező madárszobrot a címet jövőre viselő, Oroszországban található Vuokkiniemi település polgármesterének.

 
Finnugor december - programajánló

Elérkezett a Finnugor Kulturális Főváros 2016 eseménysorozat utolsó programja is. Az ünnepi eseményt a karácsony jegyében rendezzük december 21-én, szerdán 19 órakor a Hangvillában. Itt adjuk át a kulturális főváros programjait kísérő, fából faragott madarat is a következő finnugor kulturális főváros, Vuokkoniemi képviselőinek.

 
Bábszínházi premier a Kabócában

A medvefiú című karjalai népmese november 27-én, vasárnap 10 órakor kezdődő bábszínházi premierjével csatlakozik a Kabóca Bábszínház a veszprémi finnugor kulturális főváros programokhoz.

 
Északi képek kiállítása a Magtárban

Gáspár Gábor fotográfus Finnországban készült fotóinak tárlata nyílik 2016. november 4-én, pénteken 19 órakor – a Finnugor Kulturális Főváros programsorozat részeként – a Dubniczay-palota Magtár galériájában.

 
Finnugor november - programajánló

Finnugor filmszemle, észt filmestek, író-olvasó találkozó és bábszínházi premier a Kabócában – a finnugor kulturális főváros programkínálata novemberre.

 
Globális és lokális Vár Ucca

Megjelent a Vár Ucca Műhely 51. száma, amelynek bemutatóját a Dubniczay-palotában tartották csütörtökön.Az új lapszámban  a „Finnugor kulturális főváros 2016” program keretében – Pusztai János vendégszerkesztő a finnugor irodalomból válogatott.

 
Finnugor kulturális programok októberben

Kórusfesztivál, sok zene, filmvetítések, sportverseny és csipetnyi gasztronómia az októberi finnugor kulturális fővárosi programajánlatban... 

 
Vár Ucca Műhely lapszámbemutató

A Vár Ucca Műhely folyóirat 2016/1. lapszámának bemutatása – benne finnugor művekkel – a finnugor kulturális főváros program keretében 2016. szemtember 29-én, csütörtökön 18 órakor kezdődik a Dubniczay-palota, László Károly Gyűjteményben.

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 6