Ma 2017. április 23., vasárnap, Béla napja van.
Közgyűlési meghívó (2017.04.27.) Nyomtatás

 Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata
2017. április 27-én, csütörtökön 8.00 órai kezdettel tartja közgyűlését a Városháza Kossuth-termében. 

 
A fül-orr-gégészetet támogathatjuk

Negyedik alkalommal rendezik meg idén Az egészség útja programsorozatot április 22-én. A jótékonysági akció keretében ezúttal a megyei kórház fül-orr-gégészeti osztályát támogatják.

 
Jövő héten kezdődik a Veszprémi Egyetemi Napok

A Pannon Egyetem 2015 után ismét megrendezi a Veszprémi Egyetemi Napokat, amely 1969 óta már a huszonhetedik a sorban. A korábbi évekhez képest több változás is lesz a rendezvény lebonyolításában. Az idei szervezésből a VKSZ Zrt. és a Veszprémi Programiroda Kft. is kivette a részét.

 
Prince egykori zenekara a VeszprémFesten

Prince hajdani zenekara, a The New Power Generation (The NPG) lép fel a fesztivál zárónapján, július 15-én a Veszprém Arénában, a „Celebrating Prince” turné keretében.  Ezzel a bejelentéssel teljessé vált a prémium zenei fesztivál idei fellépőinek névsora a nagyszínpadon.

 
Ülésezett a Dózsavárosi Tanács

Szerdán a Dózsavárosi könyvtárban ültek össze a városrész önkormányzati képviselői és intézményvezetői azzal a céllal, hogy a környék fejlesztési programjának ismertetése mellett a mindennapok problémáira találjanak megoldásokat.

 
Átadták az Aprófalvi bölcsőde új csoportszobáit

Elkészült az a két csoportszoba és a hozzájuk tartozó vizesblokkok és öltözők, amelyek révén huszonnéggyel nő a Cholnoky városrész bölcsődéjének kapacitása. 

A projekt költségvetése negyvenmillió forint volt. Nyáron elvégzik a bölcsőde energetikai megújítását is.
 
Megújul a Szilágyi iskola

Pályázati úton most lehetőség van az iskola renoválására: 2016 végén a kormány összesen 54 milliárd forintot juttatott az egyházi iskolák felújítására, ennek köszönhetően újulhat meg több nevelési-oktatási intézmény Veszprém Főegyházmegyében.

 
Tom Jones érkezik a VeszprémFestre

Richard Bona, Heather Small mellett Sir Tom Jones lesz a VeszprémFest egyik sztárfellépője a július 12. és 15. közötti prémium zenei fesztiválon. Mészáros Zoltán fesztiváligazgató bejelentette, hogy az érseki palota rekonstrukciója miatt idén a szabadtéri koncerteket a História kertben rendezik. 

 
Százmilliós fejlesztés a megyei könyvtárban

Jelentős funkcióbővítő fejlesztéseket terveznek az Eötvös Károly Megyei Könyvtárban, amit "A könyvtári intézményrendszer tanulást segítő infrastrukturális fejlesztései" elnevezésű pályázattól remél az önkormányzat.

 
Veszprém város és a Balaton együtt pályázna az "Európa Kulturális Fővárosa 2023" címre

A Balatoni Szövetség és Veszprém város közösen rögzítették Hévízen azon szándékukat, hogy fogalmazzanak meg olyan kulturális alapú térségfejlesztési elképzeléseket, amelyek erősítik és elősegítik a cím elnyerésének esélyét.

 
Hatmilliárdból lehetne modernizálni a tömegközlekedést

Lakossági fórumon hozták nyilvánosságra az intermodális csomópont megvalósíthatósági tanulmányát készítő konzorcium munkáját hétfőn.

Ha sikerül még az idén elegendő mértékű támogatást elnyerni, akkor 2018-ra elkészülhet Veszprém új, intermodális közlekedési rendszere.
 
Városmarketing gyémánt díjat kapott Veszprém arculata

Veszprém városát a Magyar Marketing Szövetség „Városmarketing gyémánt” díjban részesítette arculattervezés kategóriában. A díj felhívja a figyelmet

a városok fejlesztésében egyre fontosabbá váló marketingtevékenységre. Az elismerést május 28-án Brányi Mária alpolgármester vehette át Budapesten.
 

Polgármesteri köszöntő

Ez az a város, amelyre oly büszkék vagyunk, és ahová, mint a település polgármestere, valamennyi ittlakó nevében nagyon sok szeretettel meghívok mindenkit. tovább>>

 

Kapcsolat

  Polgármesteri Hivatal
     8200 Veszprém,
     Óváros tér 9.
  Ügyfélfogadás:
     Hétfőn és szerdán
     7.30–16.00 óráig
  Telefon:
     (88) 549-210, 549-100
     Zöld szám (24 órás): 
     (88) 401-104
  E-mail:
     vmjv@gov.veszprem.hu

  Sajtószóvivő:
     Juhász Rita
     Telefon: (88) 549-236
     (30) 690-4323
     juhasz.rita@gov.veszprem.hu

  Marketing és PR:
     Jakab Ibolya
     Telefon: (30) 630-4579
     ijakab@gov.veszprem.hu

  Portálszerkesztő:
     Jokesz Antal
     Telefon: (30) 9474-115
     antal.jokesz@gmail.com