Ma 2017. július 24., hétfő, Kinga és Kincső napja van.


Ön szerint mekkora esélye van Veszprémnek az Európa kulturális fővárosa címre?
Milyen városban szeretnének élni a veszprémiek 2023-ban? Várjuk a válaszait itt >
 
 
Elhunyt dr. Szendi József nyugalmazott érsek

Szendi József nyugalmazott veszprémi érsek július 23-án, vasárnap kora délután, a veszprémi kórházban életének 96. évében visszaadta lelkét Teremtőjének. Temetéséről később intézkednek.

 
Modern Városok Program: 61,5 milliárd Veszprémnek

Közös sajtótájékoztatón mutatta be a Modern Városok Program fejlesztéseinek jelenlegi állapotát Csepreghy Nándor parlamenti államtitkár, miniszterhelyettes és Porga Gyula polgármester kedd reggel a Városházán.

 
A településkép nem magánügy

A Településképi törvény szabályozza, hogy milyen elvek alapján építkezhetünk: az épületek megjelenését, formáját, a településképbe való beilleszkedését érinti. Horváth Gábor városi főépítészt kérdeztük a veszprémi sajátosságokról.

 
Minden évben megyünk előre

A VeszprémFest véget értével Mészáros Zoltán fesztiváligazgatót faggattuk arról, milyennek ítélte meg az idei rendezvény sikerességét, hogy sikerült a fesztivál, különösen az új helyszínt, a História kertet és az időjárási viszonyokat tekintetbe véve?

 
Főépítészi hirdetmény lakossági fórumokról

VMJV Főépítészi csoportja lakossági fórumokat tart az alábbi témakörökben:

1./ Veszprém Megyei Jogú Város Településrendezési tervének átfogó felülvizsgálata  2./ Településképi Arculati Kézikönyv és hozzá kapcsolódóan az új Településképi rendelet megalkotása.
 
Szakmai konferencia Tarnówban

„Európai vagyok – én alakítom a valóságot magam körül” címmel háromnapos konferenciát rendeztek Tarnówban, három másik uniós város – Veszprém, Kiskőrös és Sepsiszentgyörgy – részvételével.

 
Perlaky-díjat vehetett át dr. Takács Júlia gyermekorvos

Semmelweis-napon az egészségügyben dolgozók kitartását, munkabírását, elhivatottságát méltatjuk.

Veszprém város közgyűlése 2017-ben dr. Takács Júliának adományozta a Perlaky-díjat, melyet Porga Gyula polgármester adott át.
 
Színesebb zenei palettát ígér az idei Auer Fesztivál

Augusztus 2. és 6. között rendezik meg az idei, immár harmadik Auer Fesztivált Veszprémben. A részletes programot Kováts Péter hegedűművész, a fesztivál főszervezője ismertette. A rendezvénysorozat idén három helyszínen: a Szent Mihály bazilikában, a Megyeházán és a Hangvillában valósul majd meg.

 
A közösség jövőjéről gondolkodtak

A 2023-as Európa Kulturális Főváros pályázattal kapcsolatban rendeztek konferenciát pénteken a Hangvillában. Porga Gyula polgármester elmondta: az EKF nem arról szól, hogy a nyertes város egy évre fesztiválvárossá váljon. Az EKF pályázat egy eszköz, melynek a közösségépítés a lényege.

 
Veszprém város és a Balaton együtt pályázna az "Európa Kulturális Fővárosa 2023" címre

A Balatoni Szövetség és Veszprém város közösen rögzítették Hévízen azon szándékukat, hogy fogalmazzanak meg olyan kulturális alapú térségfejlesztési elképzeléseket, amelyek erősítik és elősegítik a cím elnyerésének esélyét.

 
Városmarketing gyémánt díjat kapott Veszprém arculata

Veszprém városát a Magyar Marketing Szövetség „Városmarketing gyémánt” díjban részesítette arculattervezés kategóriában. A díj felhívja a figyelmet

a városok fejlesztésében egyre fontosabbá váló marketingtevékenységre. Az elismerést Brányi Mária alpolgármester vehette át Budapesten.
 

Polgármesteri köszöntő

Ez az a város, amelyre oly büszkék vagyunk, és ahová, mint a település polgármestere, valamennyi ittlakó nevében nagyon sok szeretettel meghívok mindenkit. tovább>>

 

Kapcsolat

  Polgármesteri Hivatal
     8200 Veszprém,
     Óváros tér 9.
  Ügyfélfogadás:
     Hétfőn és szerdán
     7.30–16.00 óráig
  Telefon:
     (88) 549-210, 549-100
     Zöld szám (24 órás): 
     (88) 401-104
  E-mail:
     vmjv@gov.veszprem.hu

  Sajtószóvivő:
     Juhász Rita
     Telefon: (88) 549-236
     (30) 690-4323
     juhasz.rita@gov.veszprem.hu

  Marketing és PR:
     Jakab Ibolya
     Telefon: (30) 630-4579
     ijakab@gov.veszprem.hu

  Portálszerkesztő:
     Jokesz Antal
     Telefon: (30) 9474-115
     antal.jokesz@gmail.com