Ma 2018. január 18., csütörtök, Piroska napja van.
 
A magyar kultúra napja – 2018

Kölcsey Ferenc 1823. január 22-én készült el a Himnusz kéziratával  1989 óta ez a nap a magyar kultúra napja.

Veszprém város önkormányzata mindenkit szeretettel vár a kulturális intézményeink ünnepi programjaira!
 
A bizonytalan világban Brusznyai szellemisége legyen a kapaszkodó

Hagyományos emlékhangversennyel és díjátadóval tisztelegtek Brusznyai Árpád emléke előtt a Brusznyai Alapítvány rendezésében szombat este a Pannon Egyetem aulájában. A Mendelssohn Kamarazenekar immár 25 éve ad méltó keretet ehhez az emlékezéshez.

 
A 110 éve született Wass Albertre emlékeztek

Az erdélyi magyar író szobránál helyezték el az emlékezés virágait és koszorúit a városházán hétfő este. Az önkormányzat a 2011-ben Raffai Béla szobrászművész által megalkotott Wass Albert mellszobránál emlékezett meg az íróról.

 
A szellem fölött nincs hatalma a diktatúrának

Brusznyai Árpád halálának 60. évfordulójára emlékeztek kedd este az 56-os hős 10 éve felállított emlékművénél. Az ünnepség szónoka, Gulyás Gergely hangsúlyozta: Brusznyainak szilárd erkölcsi tartása volt, világos értékítélettel rendelkezett, Istent félő, felebarátot szerető, hazájáért kiálló ember volt. 

 
Újévköszöntő fogadás a Pannon Egyetemen

Európa jövőjével kapcsolatban sok bennem a félelem és az aggodalom, mondta Márfi Gyula a Pannon Egyetem és Veszprém város újévköszöntőjén. Az újévi alkalom lehetőséget teremt, hogy a város és az intézmény vezetői megbeszéljék, miként állnak az új kihívások elé.

 
Veszprém Európa színpadán

Porga Gyula polgármesterrel a 2018-as veszprémi fejlesztésekről és az előttünk álló év kihívásairól beszélgettünk. 

 
EKF 2023 – Soha nem látott régiós összefogás

A héten ismét bebizonyították a város önkormányzati képviselői, hogy ha Veszprém jövőjéről van szó, egységes az akaratuk. A közgyűlés egyhangúlag megszavazta a város EKF 2023 pályázatának benyújtását. A pályázatot a régiós összefogásban érintett három megye közgyűlése is támogatja.

 
Veszprémbe látogatott a holland nagykövet

René van Hell holland nagykövet tett látogatást a városházán szerdán, ahol Brányi Mária alpolgármester fogadta. A szeptemberben beiktatott diplomata az elődje által megkezdett road show-t folytatja, első vidéki útja pedig egyből Veszprémbe vezett. 

 
Veszprém élhető, biztonságos város

Közmeghallgatást tartott szerda délután Veszprém önkormányzata, melynek kiemelt témája volt a város környezeti állapota és közbiztonsága. A 2017. évi környezeti állapotról Némedi Lajos alpolgármester, a közbiztonságról dr. Ipsits Csaba rendőrezredes beszélt.

 
Térségi összefogás segíti Veszprém EKF pályázatát

Együttműködési megállapodást kötöttek Veszprém város, a Balatoni Kör, a MOL Nagyon Balaton program, az ÉLTETŐ Balaton-felvidékért Egyesület és a Pannon Egyetem képviselői az EKF pályázat sikerességének elősegítésére a pénteken II. alkalommal megrendezett közéleti minikonferencia keretében.

 
Városmarketing gyémánt díjat kapott Veszprém arculata

Veszprém városát a Magyar Marketing Szövetség „Városmarketing gyémánt” díjban részesítette arculattervezés kategóriában. A díj felhívja a figyelmet

a városok fejlesztésében egyre fontosabbá váló marketingtevékenységre. Az elismerést Brányi Mária alpolgármester vehette át Budapesten.
 

Polgármesteri köszöntő

Ez az a város, amelyre oly büszkék vagyunk, és ahová, mint a település polgármestere, valamennyi ittlakó nevében nagyon sok szeretettel meghívok mindenkit. tovább>>

 

Kapcsolat

  Polgármesteri Hivatal
     8200 Veszprém,
     Óváros tér 9.
  Ügyfélfogadás:
     Hétfőn és szerdán
     7.30–16.00 óráig
  Telefon:
     (88) 549-210, 549-100
     Zöld szám (24 órás): 
     (88) 401-104
  E-mail:
     vmjv@gov.veszprem.hu

  Sajtószóvivő:
     Káposztás Vivien
     Telefon: (88) 549-236
     (30) 690-4323
     kaposztas.vivien@
     gov.veszprem.hu

  Marketing és PR:
     Jakab Ibolya
     Telefon: (30) 630-4579
     ijakab@gov.veszprem.hu

  Portálszerkesztő:
     Jokesz Antal
     Telefon: (30) 9474-115
     antal.jokesz@gmail.com