Tárlatvezetés a 12 fal kiállításon
2018. október 30. kedd, 14:15 Programajánló

A századforduló művészetét nagymértékben formálta két fogalom: motívum és ornamentika. Ekkor épült Schoditsch Lajos tervei alapján a veszprémi Iparostanoda (később Ének-Zenei Általános Iskola) épülete, valamint a vele átellenben található Medgyaszay István által tervezett veszprémi Petőfi Színház.

A felújítás előtt álló épületek története a jövőben még szorosabban összeforr, hiszen az Iparostanoda a Színház irodaházaként működik tovább. Így a felújítás előtt lehetőség nyílik arra, hogy reflektáljunk a Medgyaszay és pályatársai számára fontos problémakörre és megvizsgáljuk, mit jelenthet ma az ornamens és a díszítés fiatal kortárs építészek számára.

A tárlatvezetés alkalmával a kiállítás kurátorai mutatják be a kiállítás koncepcióját, az építészeti ornamentika 20 századi történetének egyes fejezeteit, valamint a 12 fiatal építész által feldíszített fal mögötti motivációkat és koncepciót.

 
A tárlatvezetés helye: Veszprém, Óvári Ferenc u. 1 (Régi zeneiskola)
Időpontja: 2018. november 3., szombat 14 óra

A tárlatvezetés ingyenes. A szombati alkalmon kívül a szervezők november 17-én várják még az érdeklődöket egy következő tárlatvezetésen.

Esemény a közösségi portálon itt >>