Kezdődik a Veszprémi Egyetemi Napok
2017. április 21. péntek, 08:53 Programajánló

A korábbi évekhez képest egy nap ráadással és a középiskolásoknak szóló tematikus nappal indul az egyhetes veszprémi rendezvénysorozat.

A Pannon Egyetem 2015 után ismét megrendezi a Veszprémi Egyetemi Napokat, amely 1969 óta már a huszonhetedik a sorban. A korábbi évekhez képest több változást is eszközöltek a szervezők, ezekről valamint a programokról kedd délelőtt számoltak be a sajtó képviselői előtt, ahol a csapatok is bemutatkoztak. Az idei szervezésből a VKSZ Zrt. és a Veszprémi Programiroda Kft. is kivette a részét.

Az egyetemre elsősorban azért jönnek az emberek, hogy képesítést szerezzenek, de az itt eltöltött évek többről is szólnak: a hallgatók az intézményben közösséget is építenek. A VEN nem csak a Pannon Egyetem, hanem a többi városi fiatal egyik legfontosabb közösségformáló rendezvénye is  fogalmazott a sajtótájékoztatón Ovádi Péter fideszes önkormányzati képviselő, a Veszprémi Egyetemi Napok fővédnöke.


Balassa Gergő és Ovádi Péter

Az idei VEN egy nappal hosszabb lesz (április 24-30), és a korábbiakhoz képest a hallgatói létszám átalakulása miatt az öt helyett négy csapat valamelyike adja majd a következő diákrektort  mondta Balassa Gergő, főszervező. A csapatok önálló napokon mutatkoznak majd be a jövő hét folyamán, keddtől péntekig. Az eredményhirdetés és a diákrektor beiktatása visszakerül a B épület aulájába.

A Veszprémi Egyetemi Napokkal kapcsolatban idén lakossági fórumot tartanak a rendezvény szervezői és Baumgartner Lajos önkormányzati képviselő részvételével.

Újdonság még, hogy a fiatalabbakra gondolva idén lesz egy úgynevezett VEN Junior nap (április 28.) is, ekkor a környék középiskolásait várják különböző előadásokkal, sorversenyekkel, nyereményjátékokkal és esti bulival. A Diákrektori Hivatal inverz egyetemi előadásokkal és kortes programokkal készül.


Bemutatkoztak az idei csapatok

A keddi sajtótájékoztatón a négy csapat is bemutatkozott: a VENtarktisz, a VENdetta, a KaraVEN és a VENderland. Nekik egy hetük lesz arra, hogy rövidfilmekkel, előadásokkal és táncokkal kampányoljanak a győzelem érdekében.

Ami a zenei felhozatalt illeti, a hazai klubélet népszerű fellépői látogatnak el jövő héten Veszprémbe, mutatjuk is a programtáblázatot:

Forrás: Vehír.hu