Ökovásárt rendez a Csalán
2011. szeptember 19. hétfő, 00:00 Programajánló

Hetven sátor és számos kulturális esemény várja 2011. szeptember 24-én az Óváros téren a XI. Ökovásár vendégeit.

A XI. Ökovásár idén is hagyományosan szeptember utolsó szombatján – 2011. szeptember 24-én – várja a vásári forgatagra vágyókat, akik a gusztusos tálalású zöldségek, gyümölcsök, sajtok, borok, lekvárok, szörpök kavalkádja mellett most is megtalálják az igényes és szép kézműves remekeket is. Az eseményt egész napos színpadi műsor teszi még hangulatosabbá.

– A KEOP pályázati program által támogatott Ökovásár a helyben lévő értékeink jelentőségére hívja fel a figyelmet. Jól látható mindenki számára, hogy szükségleteink nagy része helyi termékekkel, szolgáltatásokkal kielégíthető. Egyre népesebb azok tábora, akik tudatában vannak annak, hogy a helyi termékek, szolgáltatások választásával a szén-dioxid kibocsátás jelentősen csökkenthető, hiszen az árut nem kell messzire szállítani; emellett a tudatosan helyi terméket választók aránya a vásárlók körében 20%-ra emelkedett. Tehát egyre nagyobb az igény a helyi termékekre, és szerencsére nem csak az igény emelkedik, hanem a kínálat is. Az idei Ökovásár kínálata minden eddigit felülmúl, leginkább a feldolgozott termékek köre szélesedett ki, és több lesz a kiállítók körében a vegyszermentesen termelt, minősített biotermék is. Ezen élelmiszerek választásával a vegyszermentes gazdálkodást támogatjuk, és ráadásul megbízható, egészséges élelmiszerhez jutunk – nyilatkozta a sajtótájékoztatón dr. Szalay Tímea, a Csalán Környezet- és Természetvédő Egyesület elnöke.


Ring Júlia és dr. Szalay Tímea

– Érdemes ellátogatni a vásárra, hiszen a kiállítók mellett színes kulturális programokkal várjuk az érdeklődőket. A nap folyamán fellép a Kis-Bakony Táncegyüttes, majd Narancsik Jancsi 7 és ¼ éves kisfiú mesél, ezután az Ökovásár fővédnökének – Schäffer Erzsébetnek – tanulságos és örök értékeket hordozó történeteit, valamint a Veszprémi Petőfi Színház két kiváló színművészének székely és csángó népmesékre épülő darabját hallhatják és láthatják az érdeklődők. Amíg az szülők a portékák között válogatnak, a kicsik lefoglalhatják magukat az Óváros téren elhelyezett népi játékokkal. Emellett több száz tombolanyereményt sorsolunk ki, és egyvalaki hazaviheti fődíjunkat, az Öko-kast. A vásári forgatag pirkadattól alkonyatig (8 órától 18 óráig) tart – mondta Ring Júlia kommunikációs munkatárs.

A részletes programért kattints a képre>

 
(A XI. Ökovásár a KEOP-6.1.0/B/09-2010-0093 számú
pályázati program támogatásával valósul meg.)

Forrás: Vehír.hu