Kulturális hírek
A bizonytalan világban Brusznyai szellemisége legyen a kapaszkodó
2018. január 14. vasárnap, 08:46 Kulturális hírek

Hagyományos emlékhangversennyel és díjátadóval tisztelegtek Brusznyai Árpád emléke előtt a Brusznyai Alapítvány rendezésében szombat este a Pannon Egyetem aulájában. A Mendelssohn Kamarazenekar immár 25 éve ad méltó keretet ehhez az emlékezéshez.

 
A 110 éve született Wass Albertre emlékeztek
2018. január 09. kedd, 12:24 Kulturális hírek

Az erdélyi magyar író szobránál helyezték el az emlékezés virágait és koszorúit a városházán hétfő este. Az önkormányzat a 2011-ben Raffai Béla szobrászművész által megalkotott Wass Albert mellszobránál emlékezett meg az íróról.

 
Meggyújtották az utolsó gyertyát is
2017. december 24. vasárnap, 06:15 Kulturális hírek

December 23-án, szombaton az utolsó adventi gyertyát is meggyújtották a Szentháromság téren, ahol Porga Gyula polgármester és Márfi Gyula veszprémi érsek beszélt a közösség és a szeretet fontosságáról.

 
A felszabadulás öröme
2017. december 16. szombat, 23:25 Kulturális hírek

A harmadik gyertya is ég már a város adventi koszorúján, melyet Brányi Mária alpolgármester és Nagy Károly kanonok közösen gyújtottak meg szombat este a Szentháromság téren.

 
Meggyújtották a második gyertyát
2017. december 11. hétfő, 08:31 Kulturális hírek

A dermesztő hideg és a csípős szél ellenére is jó páran megjelentek a várban, hogy részt vegyenek a hagyományos adventi gyertyagyújtáson. A második gyertyát Ovádi Péter önkormányzati képviselő és Felker Zsolt káplán gyújtotta meg a Szentháromság téri adventi koszorún szombaton

 
A Mikulás a 25 éves Kukkantó Egyesület díjátadóján
2017. december 07. csütörtök, 08:01 Kulturális hírek

Tehetséges gyerekeket díjaztak múlt héten a városházán a Kukkantó Egyesület, Veszprémi Vakáció című országos vers- és prózaíró pályázat díjátadóján.

A kisiskolásokat és óvodásokat a lappföldi Mikulás is meglepte, akivel közösen ünnepelték meg az egyesület 25 éves fennállását.
 
Bemutatták az Erdély fotóalbum-sorozat új köteteit
2017. december 03. vasárnap, 22:26 Kulturális hírek

A színes képekkel illusztrált honsismereti fotóalbum-sorozat egyes darabjai megörökítik a történelmi múltat, a földrajzi környezetet, az adott tájegység hagyományait, népművészetét, pillanatképekkel bemutatják az erdélyi magyarság hitéletét, valláskultúráját.

 
Elkezdődött a visszaszámlálás: még egy hónap karácsonyig
2017. november 26. vasárnap, 08:58 Kulturális hírek

Péntek délután felgyulladtak a fények a város karácsonyfáján, és elkezdődött az adventi vásár a Kossuth utcán. Péntekenként a Laczkó Dezső Múzeum, szombatonként a Szaléziánum, vasárnaponként pedig a Petőfi Színház kínál tartalmas programokat.

 
Közösséget építenek, környezetet szépítenek
2017. október 30. hétfő, 03:17 Kulturális hírek

Közel hétezer tulipánhagymát osztottak ki a VKSZ Zrt. munkatársai Ovádi Péter önkormányzati képviselővel közösen szerdán a város és térségének óvodái és általános iskolái között, hozzájárulva a kisközösségek és mikrokörnyezetük épüléséhez is.

 
Kezdődik az egyetem fesztiválja, a Pannon UniFest
2017. október 09. hétfő, 00:00 Kulturális hírek

Idén már harmadik alkalommal rendezik meg az ingyenes összművészeti ifjúsági kulturális fesztivált Veszprémben. A kritikák ellenére úgy tűnik, hogy az egyetemet sikerül bekapcsolni a város életébe. Idén már külföldi fellépők is lesznek.

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 23