Kulturális hírek
Minden évben megyünk előre
2017. július 22. szombat, 00:00 Kulturális hírek

A VeszprémFest véget értével Mészáros Zoltán fesztiváligazgatót faggattuk arról, milyennek ítélte meg az idei rendezvény sikerességét, hogy sikerült a fesztivál, különösen az új helyszínt, a História kertet és az időjárási viszonyokat tekintetbe véve?

 
Átadták a Csermák-díjakat
2017. május 20. szombat, 23:45 Kulturális hírek

A Csermák Napok Zenei Fesztivál keretében adták át pénteken a Veszprém Polgárai a Városi Zenedéért Alapítvány által adományozott Csermák-díjat két növendéknek: Kalmár Elizabetnek és Mérő Barnabásnak, illetve Békei Natália zongoratanárnak.

 
Kiállításmegnyitóval kezdődött az idei Gizella-napok
2017. május 08. hétfő, 03:29 Kulturális hírek

Ünnepélyes keretek közt, a Kiegyezés és koronázás – 1867" című kiállítás megnyitójával kezdetét vette a Gizella-napok programsorozata csütörtökön az érseki palotában. A kiállításon megtekinthetőek az 1848-tól a kiegyezésen át a millenniumi koronázás eseményéig fennmaradt emlékek.

 
Emléket állítottak a Veszprémben nevelkedett szentnek
2017. május 07. vasárnap, 04:25 Kulturális hírek

Felavatták Árpád-házi Szent Margit szobrát a Séd-völgyben, annak a kolostornak a romjainál, ahol a királylány nevelkedett. IV. Béla király lányáról Turi Török Tibor készített mellszobrot, amit az alkotó Brányi Mária alpolgármesterrel együtt avatott fel. 

 
Szobrot állítanak Szent Mihálynak
2017. május 02. kedd, 09:02 Kulturális hírek

Az Óváros téren emelnek szobrot a bazilika védőszentjének szeptemberben. A Szent Mihályt ábrázoló szobor felállításának javaslatával Nagy Károly apátkanonok fordult az önkormányzathoz. Az egészalakos szobor költségeinek biztosítására gyűjtést indítottak a kezdeményező egyházközségben.

 
Tom Jones érkezik a VeszprémFestre
2017. április 04. kedd, 04:01 Kulturális hírek

Richard Bona, Heather Small mellett Sir Tom Jones lesz a VeszprémFest egyik sztárfellépője a július 12. és 15. közötti prémium zenei fesztiválon. Mészáros Zoltán fesztiváligazgató bejelentette, hogy az érseki palota rekonstrukciója miatt idén a szabadtéri koncerteket a História kertben rendezik. 

 
Új művelődési házat kapott Kádárta
2017. március 11. szombat, 08:20 Kulturális hírek

Pénteken adták át a kádártai városrész új közművelődési intézményét. Az ünnepélyes átadón több kulturális csoport is fellépett: táncos műsorral szerepeltek a Ficánka tagóvoda apróságai, fellépett Buzás Csaba énekes és a Botorka Néptáncegyüttes is.

 
Költői, háborúellenes kiáltvány a vásznon
2017. március 08. szerda, 05:25 Kulturális hírek

A közelmúltban mutatták be Veszprémben a Szeretföld című, a megyeszékhelyhez szorosan kötődő, közösségi összefogással készült játékfilmet. A film a héten sikerrel mutatkozott be Budapesten, a Toldi mozi teltházas premier vetítésén is.

 
Az Ex libristől a zászlós borig
2017. március 08. szerda, 05:09 Kulturális hírek

Az Ex libristől a zászlós borig című rendezvényt hagyományteremtő céllal idén először rendezte meg a megyei könyvtár. Az eseményen azokat köszöntötték, akik az utóbbi években adományaikkal a könyvtár helyismereti részlegét gyarapították.

 
Megjelent a Veszprémi Szemle idei első száma
2017. február 19. vasárnap, 18:57 Kulturális hírek

Pénteken, a megyei könyvtárban mutatták be a Veszprémi Szemle című várostörténeti folyóirat 44. számát, valamint a Veszprémi Szemle Könyvek 9. kötetét. Az esemény ezúttal is rengeteg érdeklődőt vonzott.

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 22