Kulturális hírek
Közösséget építenek, környezetet szépítenek
2017. október 30. hétfő, 03:17 Kulturális hírek

Közel hétezer tulipánhagymát osztottak ki a VKSZ Zrt. munkatársai Ovádi Péter önkormányzati képviselővel közösen szerdán a város és térségének óvodái és általános iskolái között, hozzájárulva a kisközösségek és mikrokörnyezetük épüléséhez is.

 
Kezdődik az egyetem fesztiválja, a Pannon UniFest
2017. október 09. hétfő, 00:00 Kulturális hírek

Idén már harmadik alkalommal rendezik meg az ingyenes összművészeti ifjúsági kulturális fesztivált Veszprémben. A kritikák ellenére úgy tűnik, hogy az egyetemet sikerül bekapcsolni a város életébe. Idén már külföldi fellépők is lesznek.

 
Felavatták Szent Mihály szobrát az Óváros téren
2017. október 02. hétfő, 04:08 Kulturális hírek

Nagy tömeg gyűlt össze Madarassy István szobrász művének leleplezésére. A művész a Szent Mihály-ikonográfiának azt a pillanatát ragadta meg, amelyben az arkangyal az Isten ellen fellázadt gonoszt legyőzi, majd letaszítja a Földre.

 
Ismét a fiataloké volt az Aréna
2017. szeptember 18. hétfő, 04:37 Kulturális hírek

A tavalyi sikeres debütálás után idén második alkalommal rendezték meg a Fiatalok Napját Veszprémben.Tizenegy középiskola diákjai vettek részt a sportprogramokon és a játékos vetélkedőkön péntek délután a Veszprém Arénánál.

 
Sokszínű évad előtt áll a Petőfi Színház társulata
2017. augusztus 22. kedd, 11:42 Kulturális hírek

Évadnyitó társulati ülést tartottak a Petőfi Színházban hétfőn. Oberfrank Pál igazgató beszédében szólt a hamarosan kezdődő épületrekonstrukcióról, illetve arról, hogy a Veszprémi Petőfi Színház nonprofit kft.-vé alakulna át.

 
Legdrágább kincsünk a kenyér
2017. augusztus 21. hétfő, 05:45 Kulturális hírek

Megszentelték és megszegték a Magyarok Kenyerét és a Laczkó Dezső Múzeum kenyerét vasárnap délután a Bakonyi Ház előtt. Az ünnepségen Farkasdy Károly, az agrárgazdasági kamara megyei igazgatója köszöntötte az egybegyűlteket.

 
Karneváli hangulat a XXI. Cell Kupán
2017. augusztus 10. csütörtök, 11:09 Kulturális hírek

Huszonegy nemzet több mint háromezer kézilabdása fiesztázott hétfőn este a XXI. Cell Kupa nemzetközi kézilabdatalálkozó nyitógáláján a Veszprém Arénában, ahol már a csapatok gyülekezése alatt is karneváli hangulat kerekedett a létesítmény előtti téren.

 
Minden évben megyünk előre
2017. július 22. szombat, 00:00 Kulturális hírek

A VeszprémFest véget értével Mészáros Zoltán fesztiváligazgatót faggattuk arról, milyennek ítélte meg az idei rendezvény sikerességét, hogy sikerült a fesztivál, különösen az új helyszínt, a História kertet és az időjárási viszonyokat tekintetbe véve?

 
Átadták a Csermák-díjakat
2017. május 20. szombat, 23:45 Kulturális hírek

A Csermák Napok Zenei Fesztivál keretében adták át pénteken a Veszprém Polgárai a Városi Zenedéért Alapítvány által adományozott Csermák-díjat két növendéknek: Kalmár Elizabetnek és Mérő Barnabásnak, illetve Békei Natália zongoratanárnak.

 
Kiállításmegnyitóval kezdődött az idei Gizella-napok
2017. május 08. hétfő, 03:29 Kulturális hírek

Ünnepélyes keretek közt, a Kiegyezés és koronázás – 1867" című kiállítás megnyitójával kezdetét vette a Gizella-napok programsorozata csütörtökön az érseki palotában. A kiállításon megtekinthetőek az 1848-tól a kiegyezésen át a millenniumi koronázás eseményéig fennmaradt emlékek.

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 23