Kulturális hírek
Tom Jones érkezik a VeszprémFestre
2017. április 04. kedd, 04:01 Kulturális hírek

Richard Bona, Heather Small mellett Sir Tom Jones lesz a VeszprémFest egyik sztárfellépője a július 12. és 15. közötti prémium zenei fesztiválon. Mészáros Zoltán fesztiváligazgató bejelentette, hogy az érseki palota rekonstrukciója miatt idén a szabadtéri koncerteket a História kertben rendezik. 

 
Új művelődési házat kapott Kádárta
2017. március 11. szombat, 08:20 Kulturális hírek

Pénteken adták át a kádártai városrész új közművelődési intézményét. Az ünnepélyes átadón több kulturális csoport is fellépett: táncos műsorral szerepeltek a Ficánka tagóvoda apróságai, fellépett Buzás Csaba énekes és a Botorka Néptáncegyüttes is.

 
Költői, háborúellenes kiáltvány a vásznon
2017. március 08. szerda, 05:25 Kulturális hírek

A közelmúltban mutatták be Veszprémben a Szeretföld című, a megyeszékhelyhez szorosan kötődő, közösségi összefogással készült játékfilmet. A film a héten sikerrel mutatkozott be Budapesten, a Toldi mozi teltházas premier vetítésén is.

 
Az Ex libristől a zászlós borig
2017. március 08. szerda, 05:09 Kulturális hírek

Az Ex libristől a zászlós borig című rendezvényt hagyományteremtő céllal idén először rendezte meg a megyei könyvtár. Az eseményen azokat köszöntötték, akik az utóbbi években adományaikkal a könyvtár helyismereti részlegét gyarapították.

 
Megjelent a Veszprémi Szemle idei első száma
2017. február 19. vasárnap, 18:57 Kulturális hírek

Pénteken, a megyei könyvtárban mutatták be a Veszprémi Szemle című várostörténeti folyóirat 44. számát, valamint a Veszprémi Szemle Könyvek 9. kötetét. Az esemény ezúttal is rengeteg érdeklődőt vonzott.

 
Korszakos jelentőségű, hiánypótló mű jelent meg
2017. február 01. szerda, 09:21 Kulturális hírek

A Dubniczay-palotában mutatták be Mészáros Gyula: Forradalom és szabadságharc Veszprémben című könyvének második kiadását, amely nem csak történészek és kutatók, de az egész magyarság számára értékessé teszi a művet.

 
'Legyen a zene mindenkié'
2017. január 26. csütörtök, 08:40 Kulturális hírek

Gálakoncert keretében mutatkozott be a veszprémi publikum előtt az a Steinway & Sons versenyzongora, amelynek megvásárlása – a Veszprémi Hangverseny-teremért Alapítvány és a Veszprémi Turisztikai Egyesület kezdeményezésére – közadakozásból valósult meg.

 
Jótékonysági estet szervez a színház
2017. január 25. szerda, 01:38 Kulturális hírek

Jótékonysági estet szervez a Petőfi Színház és az önkormányzat február 3-án, melynek bevételét az olaszországi busztragédia túlélőinek és az áldozatok családjainak ajánlják fel.

 
Klasszikus értékekre építette életét ­
2017. január 15. vasárnap, 22:08 Kulturális hírek

Brusznyai Árpádot meg kellett ölni, nemcsak a személyt, hanem a gondolatot is, mondta Kásler Miklós az egyetem aulájában tartott Brusznyai emlékhangversenyen. 

A Brusznyai-­díjat idén Imreh Enikő, a Vetési gimnázium tanára és Bognár Judit, a Lovassy gimnázium végzős tanulója vehette át.
 
Advent utolsó hete
2016. december 18. vasárnap, 12:35 Kulturális hírek

Az utolsó gyertyát is meggyújtották Veszprém adventi koszorúján szombaton. Márfi Gyula érsek a várban összegyűlt tömeg előtt Ady karácsonyi versei kapcsán úgy fogalmazott, Jézus eleven valóság volt, aminek jegyeit a mai európai kultúránk is magán hordja. 

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 21