Tóta Tamás az Év Veszprémi Mentőse
2019. május 11. szombat, 00:00 Közéleti hírek

A betegellátás érdekében kifejtett kiemelkedő, példaértékű munkája elismeréseként Tóta Tamás részére „Az Év Veszprémi Mentőse” díjat adományozta Veszprém Megyei Jogú Város Közgyűlése.

Tóta Tamás 30 évesen szegődött az Országos Mentőszolgálathoz. A mentőápolói szakképesítés megszerzését követően sikeresen felvételizett a mentőtiszti főiskolára, ahol 1993-ban szerzett oklevelet. Ezt követően Veszprémben kivonuló mentőtiszti, valamint szolgálatirányító feladatokat látott el. A légi mentés területén is aktívan tevékenykedett.

Az újonc mentődolgozók képzéséből, valamint a mentő- szakápolók oktatásából egyaránt kivette a részét. A Magyar Vöröskereszt aktív tagja, rendszeres kapcsolatot tart fent a megyei szervezettel. Az országos elsősegély versenyek zsűrijének rendszeres tagja, a gépjárművezetők egészségügyi vizsgáztatását is folyamatosan végezte.

2005 és 2010 között a várpalotai, majd 2010 óta a veszprémi Mentőállomás állomásvezetője. Példaértékű munkája iránymutatás a ma kezdő, fiatal mentődolgozók előtt.


Forrás: Vehír.hu