Rajzpályázat és színházi előadás az autizmus világnapján
2019. április 03. szerda, 07:23 Közéleti hírek

Az autizmus világnapján kiállításmegnyitóval és vonulással igyekeztek felhívni a társadalom figyelmét erre az állapotra, amiről sokan még mindig alig tudnak valamit.

A Városháza aulájában kedd délután nyitották meg azt a kiállítást, amelyen az Autispektrum Egyesület által az alkalomból kiírt rajz- és pólótervező pályázat legjobbjait is díjazták. A pályázatra több mint 250 munka érkezett be.

Ovádi Péter parlamenti képviselő örömét fejezte ki, hogy Veszprémben az Autispektrum Egyesület foglalkozik ezzel a témával, büszkék lehetnek az elmúlt öt évükre. Vezetőjük, Brokés Judit töretlen lelkesedéssel és lendülettel végzi áldozatkész munkáját – fogalmazott a képviselő.

Porga Gyula polgármester jelezte: ez a nap nemcsak az autizmus, hanem a láthatatlan munka napja is (április első keddje). A két témakör ezúttal szépen összeért: az a munka, amit nem fizetésért, hanem a családunkért, közösségünkért végzünk – a láthatatlan munka – igazán fontos az egyesület életében, amit olyan szülők hoztak létre, akik a közösségükön keresztül együtt tudnak megküzdeni nehézségeikkel.

A polgármester hangsúlyozta: ki kell mondani, hogy szükség van a láthatatlan munkára és azokra az önkéntesekre, akik közösségeikért dolgozva tudnak értéket létrehozni.

A kiállításmegnyitót (melyen Lipták Kata, Nyakas Krisztián és Újvári Péter muzsikált) követően a résztvevők az Óváros térről a színház elé vonultak.

A Petőfi Színház több mint 80 autizmus spektrumzavarral élő fiatalt látott vendégül az ezt az állapotot bemutató Esőember című előadásra.

Képgaléria itt >>

Forrás: Vehír.hu
(Kép: Kovács Bálint)