Jó hangulat, sikeres gyűjtés: családokért báloztak
2019. március 07. csütörtök, 08:18 Közéleti hírek

Átadták a 2019-es megyebálon befolyt adomány összeget a Családokért és Gyermekekért Alapítványnak.

A bálszezon egyik meghatározó rendezvényét, a több mint száz éves hagyományra visszatekintő megyebált évente rendezik meg a szórakozás, minőségi kikapcsolódás és az adakozás jegyében.

– Azt gondolom, hogy az idei évben is egy sikeres rendezvényen vagyunk túl, hiszen a kitűzött célok teljesültek: egy jó hangulatú este volt, eredményes volt a tombolasorsolás, az adomány gyűjtés, illetve az előző évekhez hasonlóan egy magas színvonalú kulturális bemutató gazdagította a megyebált – fogalmazott Polgárdy Imre a Veszprém Megyei közgyűlés elnöke.

Porga Gyula, az idei díszvendég Veszprém város polgármestere elmondta, hogy a meghívás két szempontból is pozitív, hiszen lehetőséget biztosítva különböző művészeti csoportoknak, a város kulturális szempontból bemutatkozhatott kicsit a rendezvény vendégeinek illetve, hogy a két szervező partner volt abban, hogy a veszprémi családokat segítő, Családokért és Gyermekekért Alapítvány legyen az idei bál kedvezményezettje.

A Családokért és Gyermekekért Alapítvány célja, hogy támogatást nyújtson a Veszprém és vonzáskörzetében élő, szociális és mentálhigiénés problémák miatt veszélyeztetett, illetve krízishelyzetbe került személyek, családok számára.

– Főként olyan helyzetekről van szó, amikor másik erőforrásokhoz már nem tudunk nyúlni, így például szemüveget, hallókészüléket vásárolunk vagy olyan temetésiköltséghez járulunk hozzá, amit más jellegű segítséggel, támogatással nem lehet finanszírozni – mondta el munkájukról az alapítvány elnöke, Szőke Veronika.

A tájékoztatón megtudtuk, hogy az alapítvány a befolyó összegből egy jelenleg futó pályázat során, a kuratórium döntése alapján kiválasztott tehetséges (jó tanuló, jó sportoló, művészeti területen kimagasló) hátrányoshelyzetű fiatalok támogatását tervezi százezer fonintnyi összértékben.

– A 2019-es esztendő díszvendégeként, további sok sikert szeretnék kívánni a szervezőknek, hogy ezt a szép hagyományt tovább tudják folytatni és számos olyan Veszprém megyei szervezetet, akciót legyen lehetőségük ezzel támogatni, ami erősít bennünket, hiszen a közösségünk erejét akkor tudjuk leginkább megmutatni, ha készek, nyitottak vagyunk arra, hogy ha valaki bajba kerül, akkor azonnal segítsünk – zárta szavait Porga Gyula.


Forrás: Vehír.hu
(Kép: Kovács Bálint)