Hit, remény, öröm, szeretet: lobog a negyedik gyertyaláng
2018. december 23. vasárnap, 12:53 Közéleti hírek

December 22-én már négy gyertya fénye világította be a veszprémi Szentháromság teret: a várakozás időszakának utolsó lángját Porga Gyula polgármester és Márfi Gyula érsek gyújtotta meg.

Porga Gyula polgármester elmondta, hogy már régi hagyománynak számít Veszprémben, hogy a város, a veszprémi nagy család a közös adventi koszorú gyertyáinak meggyújtásával üzeni, hogy várja Jézus Krisztus születését.

– A veszprémiek számára különleges ez az esztendő, hiszen a karácsonyfa alá egy igazi városi siker is került azzal, hogy Európa Kulturális Fővárosa címmel jutalmaztak bennünket. Ez egy fantasztikus győzelem, de nem a díjról vagy a címről szeretnék beszélni, hanem az útról, amit megtettünk, mert ez az igazán fontos: Veszprém egy igazi családként, közösségként fogott össze és együttes erővel készült erre a megmérettetésre, közösen megvalósítva valamit, amit megálmodtunk – fogalmazott a polgármester karácsonyi köszöntő beszédében.

– Advent idején fokozatosan gyújtunk meg egyre több gyertyát, mindig közelebb kerülve a karácsonyhoz, a világ világosságához, az Úr Jézus Krisztushoz. Fontos, hogy út közben ne felejtsük el, hogy a legfontosabb a család és a szeretet, hiszen a karácsony a gyermekek ünnepe – zárta az ünnepélyt Márfi Gyula érsek.

A köszöntők után a polgármester és az érsek együtt gyújtották meg a veszprémi család koszorújának utolsó gyertyáját, majd feltették a két karácsonyfára az első díszeket, ezt követően az óriás szaloncukrokat formázó csillogó díszek utolsó darabjait az összegyűlt felnőttek és gyermekek akasztották a fákra, eközben a kisded Jézust Márfi Gyula és Porga Gyula helyezte el a jászolba.

 
Forrás: Vehír.hu
(Kép: Domján Attila)