A Szent Korona védelmezőire emlékeztek
2018. december 05. szerda, 23:24 Közéleti hírek

A koronaőrök 1944 novemberében tettek tanúbizonyságot példás helytállásukról, amikor a viharos idők, vagyis a háború pusztítása elől Veszprémben helyezték el a Szent Koronát.

A megemlékezést dr. Horváth Zsolt, a Pannon Térség Fejlődéséért Alapítvány kuratóriumi elnöke kezdte. Beszédében az összefogásra helyezte a hangsúlyt. Többek között civil szervezetek, alapítványok, és Veszprém Város Önkormányzata összefogásával jöhetett létre az emlékmű, amely előtt már 2010 óta minden évben megemlékeznek, fényezve értékeinket, hagyományainkat.

Porga Gyula polgármester ünnepi beszédében háláját fejezte ki azoknak az embereknek, akik hozzájárultak az emlékmű megszületéséhez, és azoknak, akik a mai napig gondoskodnak arról, hogy az emlékezés hagyománnyá váljon: így a Padányi iskolának is, hiszen az intézmény szívügye, hogy a középiskolás korosztály is emlékezzen, és tisztában legyen a múlt történéseivel.

Szabó György tábori lelkész üdvözölte az emlékezés pillanatát; imádságában az adventi várakozás alatt történő múltidézés jelentőségét, fontosságát hangsúlyozta.

A beszédek után elhelyezték az emlékezés koszorúit.

 

Forrás: Vehír.hu
(Kép: Domján Attila)