Köszönettel a több évtizedes tanításért
2018. november 26. hétfő, 23:52 Közéleti hírek

Arany, gyémánt, vas és rubint emlékdiplomával köszöntötték a jubiláló pedagógusokat hétfő délután a Városházán.

„Gyermekekkel foglalkozni minden bizonnyal a leghálásabb munka, ami a földünkön osztályrészünkről jutott, de saját tökéletességünket is ez mozdítja előre.” Brunszvik Teréz gondolatát idézve köszöntötte a pedagógusokat Némedi Lajos alpolgármester az ünnepélyes rendezvényen.

 Brunszvik Teréz sok évvel ezelőtt élt, alkotott, az ő nevéhez fűződik a magyarországi óvoda program elindítása. Nagyon szerette a gyerekeket, szeretett oktatni, tanítani: életének jelentős részét áldozta szép hivatására. Ugyanúgy, mint Brunszvik Teréz annak idején, sok évtizeden keresztül fáradtságot, erőt és szabadidőt nem sajnálva, néha az egészségüket sem kímélve oktatták, tanították türelemmel, megértéssel, szelídséggel és szeretettel gyermekeinket. Úgy gondolom, hogy az ország, a város sem tartana itt, ha a pedagógusok nem tettek volna ilyen sokat az érdekünkben: gyermekeinkért, értünk, barátainkért, ismerőseinkért – emelte ki köszöntőjében Némedi Lajos.


Az ünnepélyen olyan pedagógusokat köszöntöttek, akik több évtizede vehették először kezükbe oklevelüket, elindulva egy olyan úton, amiért mindannyian hálásak lehetünk. A 2018-as év emlékdiplomáit Némedi Lajos alpolgármester és Halmay György, az önkormányzat Köznevelési, Ifjúsági és Sport Bizottságának elnöke adta át a pedagógusoknak.


Arany díszoklevéllel jutalmazták azokat a pedagógusokat, akik 50 évvel ezelőtt vették át diplomájukat:
Boda Istvánné, Dóczi Péter, Dr. Kölcsei Márton, Szabó Károlyné, Székely Miklós Lászlóné, Tenk Ferencné, Bödőcs Andrásné (nem tudott eljönni)
A sok éves munkáért, gyémánt diplomát érdemeltek, akik 60 éve kapták meg oklevelüket:
Csonka Ibolya, Dr. Leitold Lászlóné, Novotny Mlynárcsik Károlyné, Szabó Károlyné
Vas diplomával jutalmazták a 65 éve végzett pedagógusokat:
Katsányi Sándorné, Bősze Lászlóné (nem tudott eljönni)
Akik 70 évvel ezelőtt végeztek sikeresen pedagógusi tanulmányaikkal, megkezdve életreszóló hivatásukat, rubint oklevelet kaptak:
Kisunyomi Gyuláné, György Imréné (nem tudott eljönni)
 

A rendezvény zárásaként a Veszprémi Zeneművészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola vonósai Bach egyik szerzeményének előadásával kedveskedtek az ünnepelteknek.


Forrás: Vehír.hu
(Kép: Kovács Bálint)