Rasovszky Kristófot ünnepelte Veszprém
2018. augusztus 21. kedd, 13:25 Közéleti hírek

A glasgowi úszó Európa-bajnokság legnagyobb szenzációjának mondhatjuk Rasovszky Kristóf szereplését, aki mindhárom számában érmet tudott szerezni, méghozzá nem is akármilyent, hiszen egy ezüsttel és két arannyal térhetett haza. És ha már haza, akkor Veszprém! A huszadikai tűzjáték után Kristófot ünnepelte a város.

Mint, ahogy arról már korábban beszámoltunk, Rasovszky Kristóf az öt és huszonöt kilométeres távon első, és a tíz kiloméreteres távon második helyezést ért el.

A huszonegy éves nyíltvízi úszó talán kezd hozzászokni, hogy kérdésekkel árasztják el, nemcsak újságírók, de úszni vágyó fiatalok is. Amint fellépett a színpadra, kitörő, szűnni nem akaró tapsvihar fogadta. Amikor végre szóhoz jutott, elmondta, ha most a kezdő, vagy akár már versenyző úszókhoz kellene szólnia, azt üzenné nekik, hogy ha valóban szeretik azt, amit csinálnak, és azért becsületesen megtesznek mindent, akkor bármit elérhetnek.

Kristóf is megtesz mindent. Minden napja háromnegyed ötkor indul, és egy kis reggeli után a hideg vízben folytatódik.

A színpadon elmondta, azért barátaira is igyekszik kellő időt fordítani, már amennyire engedi ezt a szoros napirend. Ezek mellett a tanulásra is nagy hangsúlyt fektet, amikor éppen nem passziváltat az egyetemen.

Porga Gyula polgármesteri elismerő oklevéllel fejezte ki gratulációját.


Forrás: Vehír.hu
(Kép: Domján Attila)