Elismerten a legjobb barátok
2018. június 03. vasárnap, 17:02 Közéleti hírek

12. alkalommal rendezték meg a Veszprémi Civil Napot szombaton, ahol átadták a Pro Civitate-díjat is.

Az egybegyűlteket Heiter Sándor, a Veszprémi Civil Kerekasztal elnöke és Porga Gyula köszöntötték.

A polgármester beszédében felidézte, a rendezvény ötletét eredendően a helyi civilek vetették fel azzal a céllal, hogy az egyes csoportok ne csak saját tagjaiknak okozzanak örömet, hanem legyen egy olyan alkalom is, amikor kitárhatják kapuikat és mindenkivel megoszthatják azt a különlegességet, amit napról napra, évről évre jellemzi tevékenységüket és összetartozásukat.

Az elmúlt 12 év alatt a találkozó igazi ünneppé és veszprémikummá nőtte ki magát, mely a hagyományok mellett folyamatosan szolgál újdonságokkal is.

Az egész napos rendezvény során a helyi civil szervezetek lehetőséget kapnak a bemutatkozásra, ezzel bizonyítva, milyen tevékeny és sokoldalú emberek, csoportok alkotják a város közösségét.

A programok között szerepelt többek között halfőző verseny, honvédségi és táncos bemutató, játszóház, zumba, bűvészet és énekes fellépések is.

Hagyományosan ekkor adják át a Pro Civitate-díjat is, melyet idén a Dózsavárosi Baráti Kör kapott. A díjat Csécs Ferenc elnök vette át.

A veszprémi Dózsavárosi Baráti Kör a városrész meghatározó közössége, idén ünnepli megalakulásának 25. évfordulóját. Tevékenyen közreműködik a városrész hagyományainak ápolásában, új kezdeményezések megvalósításában, a közösségi, kulturális, sport, környezetszépítés, egészségügyi és szociális területen egyaránt. Kiváló kapcsolatot ápol a körzet intézményeivel. A városi Civil Kerekasztal alapító tagja. A városrész fejlesztése és az ott élő emberek életminőségének javítása érdekében, számos önkéntes feladatot látnak el a Baráti kör tagjai. A hagyományos Dózsa téri karácsonyra igazi összefogással szerveznek színvonalas műsort és állítják fel a már kivilágított karácsonyfát. Minden évben megszervezik a Családi Napot, Farsangi bált, a Dózsa téren és környékén a takarítási munkákat. Önkéntes munka keretében kivitelezték a Dózsa szobor talapzatának lerakását és megvilágítását, a városrészi Betlehem elkészítését. Aktív résztvevői és kezdeményezői a lakossági utcafórumoknak. Példaértékű összefogás, igazi csapatmunka, jó hangulat jellemzi a Dózsavárosi Baráti Kör tevékenységét.

Forrás: Vehír.hu

  Halászléfőzés a Kossuth utcán

(A galéria a képre kattintva nyílik meg)