Jelentős forgalmirend-változások a belvárosban
2018. június 02. szombat, 18:32 Közéleti hírek

A belvárosi kettős körforgalom építése második szakaszába érkezett, ami újabb és nagyobb volumenű forgalmi változást von maga után, melyre június 11-től számíthatnak a városlakók és a Veszprémbe érkezők.

Brányi Mária alpolgármester a péntek reggeli sajtótájékoztatón arra figyelmeztetett, hogy bár a város lakói kezdik megszokni a körforgalom-építés miatti változásokat, de az újabb stádiumba érkezve még nagyobb türelemre és toleranciára lesz szükségük a veszprémieknek és a városba érkezőknek.

„Nekünk, Veszprémben élőknek az egyetlen feladatunk segíteni a kivitelezőket azzal, hogy türelmesek vagyunk és betartjuk a forgalmi rend változásainak szabályait. Ezzel is hozzájárulva ahhoz, hogy a munkálatok minél hamarabb befejeződjenek” – emelte ki az alpolgármester.


Nagy László, a konzorcium főépítésvezetője elmondta, hogy az építő munkálatok második szakaszában,

JÚNIUS 11-TŐL DRASZTIKUS FORGALMI VÁLTOZÁSOKRA LEHET SZÁMÍTANI A BELVÁROSBAN.

A forgalmi rend változtatásait már június 10-én, vasárnap délután bevezetik azzal a céllal, hogy a városban közlekedők ismerkedjenek az új forgalmi renddel, és ne hétfőn reggel szembesüljenek a változtatásokkal. A legfontosabb, hogy a járművek és a gyalogosok számára is megszűnik a jelzőlámpás forgalomirányítás.

Ebben az ütemben a közlekedés a Brusznyai Árpád utca – Mindszenty József utca és a Mártírok útja  Kórház utca közötti szakaszon nem lehetséges, a munkaterület kiterjedése a két útszakasz közötti közlekedési felületet teljes mértékben elfoglalja. A Bajcsy-Zsilinszky utca illetve a Mártírok útja vége lezárásra kerül. A Brusznyai – Mindszenty utca forgalmi iránya csak az egyesen történő közlekedést biztosítja, a Mártírok útjára történő kihajtás nem lesz lehetséges.

 
(Nagyobb méret a képre kattintva)       
 
A FORGALOMKORLÁTOZÁS UTÁNI KÖZLEKEDÉSI REND:
MUNKATERÜLET - PIROS
KÖZÚTI KÖZLEKEDÉS - ZÖLD
GYALOGOS KÖZLEKEDÉS - ZÖLDES BARNA

A Kórház utca csak a Mártírok útja felé jobbra kisívben történő kanyarodással marad használható. A McDonalds megközelítése is csak a Kórház utca felől engedélyezett.

A Mártírok úti forgalmirend-változás részeként a Vitéz utca forgalmi iránya megfordul, a Mártírok útja felől a Bajcsy-Zsilinszky utca felé lehet haladni. A várható forgalom nagysága miatt a Vitéz utcában annak teljes hosszában megállási tilalom kerül bevezetésre.

A gyalogos közlekedés is jelentős mértékben módosul. A jelenleg meglévő két gyalogátkelőhely közül 

CSAK A MCDONALD’S  OTP KÖZÖTTI GYALOGÁTKELŐHELY MARAD HASZNÁLATBAN, A MÁSIK ÁTKELŐHELY MEGSZŰNIK.

Mivel a közúti jelzőlámpák elbontásra kerülnek, a gyalogos átkelőhely környezetében fokozott figyelemmel kell a gépjárművezetőknek haladni. A gyalogosan közlekedőknek a Brusznyai - Mindszenty utca keresztezésére másik lehetőséget a körforgalom mellett lévő aluljáró biztosítja. Az építés második szakaszának első hetében rendőrök is segítségükre lesznek a gyalogosoknak, ennek ellenére is a város és az építkezés vezetői a gyalogosoknak az aluljáró használatát javasolják.

A módosított forgalmi rend szerinti közlekedés a különböző irányokba az alábbiak szerint javasolt:

  • Jutasi út illetve Budapest út irányából a Füredi út felé az Almádi út (Észak-déli összekötő) úton keresztül lehet eljutni.
  • Óvári Ferenc utca illetve Óváros tér irányából a Füredi út felé a Megyeház tér – Egyetem utca – Stadion utca útvonalon célszerű haladni.
  • Tapolcai út irányából a városközpontba a külső illetve a belső elkerül – Almádi út (észak – déli összekötő) útvonalon célszerű haladni.
  • Füredi út irányából városközpontba a külső illetve a belső elkerül – Almádi út (észak – déli összekötő) útvonalon célszerű haladni.

A terelő útvonal jelzésére különböző helyeken, a belső elkerülő utak csomópontjaiban, valamint a Tapolcai és a Füredi útnál terelőtáblák kerülnek elhelyezésre. Az Almádi út minden csatlakozásánál szintén kikerülnek a terelőtáblák, illetve sárga útjelző táblák segítik a közlekedőket.

 

(Nagyobb méret a képre kattintva)       

A terelő útvonalak mentén több helyen is parkolási tilalom bevezetése szükséges részben a Bezerédi utcában, részben a Vörösmarty téren.

Mivel a belvárosi közlekedés jelentős mértékben megváltozik, illetve az építés miatt az érintett útszakaszon jelentős torlódásra kell számítani, minden közlekedő a lehetőség szerint egyéb útvonalakat, a belső- és a külső elkerülőt használja.

A munkálatok jó ütemben haladnak, a jelenlegi állapotok szerint a határidőt tartva idén át tudják adni az új belvárosi csomópontot.

Forrás: Vehír.hu
 

Élőkép az új körforgalom építéséről  dupla kattintással teljes képernyőn!