Munkásszállót alakítanak ki a Pápai úton
2018. május 02. szerda, 21:54 Közéleti hírek

A Pápai út 37. szám alatti épületből alakít ki 80 fő befogadására alkalmas munkásszállót a veszprémi önkormányzat és a kormány.

Az összesen 360 millió forintos beruházáshoz a Veszprém Megyei Kormányhivatal a Nemzeti Foglalkoztatási Alapon keresztül nyújt támogatást 160 millió forint értékben. A beruházási költségek 44%-át a veszprémi önkormányzat saját forrásból biztosítja.

Brányi Mária alpolgármester szerda délelőtt számolt be a projektről, melynek során elmondta, az új munkásszállással a Veszprémet erősen érintő munkaerőhiányon kívánnak enyhíteni.

A városban különösen szükség van a fejlesztésre, ugyanis országosan a Veszprémi járás a győri után a második legdinamikusabban fejlődő gazdasági térség.


Brányi Mária

Az alpolgármester azt is részletezte, hogy az önkormányzat már aláírta az együttműködési megállapodást a Continental Automotive Hungary Kft.-vel, a Jost Hungária Bt.-vel és a VALEO Auto-Electric Magyarország Kft.-vel.

A kivitelező a MINTECH Kft., melynek még a 2018-as évben végeznie kell a munkálatokkal. A beruházás elkészültével a működtetési feladatokra 4 új munkahely is létrejön.

Mit alakítanak ki a 360 millióból? Lamos Péter, a Városfejlesztési Iroda vezetője elmondta, az első és a második emeleten 20 lakóegységet alakítanak ki vizesblokkokkal, vasalószobával és orvosi szobával. Új gépészetet is építenek, de vásárolnak még új bútorokat és egyéb berendezési tárgyakat is.

Az épületben jelenleg a bontási munkálatok végénél járnak, hamarosan a tényleges átalakítás is megkezdődhet.

 
Forrás: Vehír.hu
(Kép: Domján Attila)