Veszprém élhető, biztonságos város
2017. december 02. szombat, 01:00 Közéleti hírek

Közmeghallgatást tartott szerda délután Veszprém önkormányzata, melynek kiemelt témája volt a város környezeti állapota és közbiztonsága.

Veszprém 2017. évi környezeti állapotáról Némedi Lajos alpolgármester beszélt.

Tájékoztatójából kiderült: a mért adatok azt mutatják, hogy Veszprém környezete kulturált, Európához méltó. A város levegőjének vizsgálatakor több évre visszamenőleg is az derült ki, hogy az jó minőségű.

Némedi Lajos ismertette a 2017-es év környezeti fejlesztéseit. Több területen sikerült csapadékelvezetési rekonstrukciót végezni a városban.

A hulladékgazdálkodás területén is fejlődés tapasztalható: jelenleg 142 darab szelektív hulladékgyűjtő sziget van a városban, de egyre többen veszik igénybe a házhoz menő lomtalanítás rendszerét is.


Némedi Lajos alpolgármester

A közlekedési fejlesztések egy része még előttünk áll: az OTP előtti turbókörforgalomnál néhány hét múlva kezdődik a közművek kiváltása, majd ezután az építkezés.

Rendben lezajlottak a Városüzemeltetési Iroda által 2017-ben megrendelt útjavítások is.

Több helyen megtörtént az infrastruktúra fejlesztése, melynek során figyeltek a megfelelő energiagazdálkodás kidolgozására is.

Többek között megújult az Aprófalvi Bölcsőde pavilonja, a Völgyikút utcai idősek otthona demens foglalkoztatója, elkezdődhetett a Kabay utcai egészségház építése és a Táncsics utca 1. alatti egészségház építése is.

A város igyekezett odafigyelni a környezetvédelemre is, ezen belül a zöldfelületi gazdálkodásra is fordított energiát: több helyen történt parkfelújítás, cserje- és fatelepítés.


Dr. Ipsits Csaba rendőrezredes, kapitányságvezető

Veszprém közbiztonságáról dr. Ipsits Csaba rendőrezredes, kapitányságvezető beszélt. Elmondta, hogy a határozott rendőri jelenlétnek köszönhetően közterülti rendezettség jellemző a városban.

A rendőrség biztonságra nevelő tevékenységet folytat: óvodákban, iskolákban tartanak előadásokat, illetve az időskorúakat is tájékoztatják, mit tehetnek saját védelmük érdekében.

A közterületi előállítások száma idén meghaladta a háromszázat, de a veszprémi rendőrség minden ügyben körültekintően járt el.

Ipsits Csaba hangsúlyozta, Veszprém évek óta a legbiztonságosabb megyeszékhelyek közt tudhatja magát.

Forrás: Vehír.hu