Új közművesített lakóövezet Gyulafirátóton
2017. november 30. csütörtök, 11:38 Közéleti hírek

Hétfő délelőtt átadták az új lakóövezet közműjét. Czaun János, a Gyulafirátóti Városrészi Önkormányzat vezetője köszöntő beszédében elmondta: a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ a 10 éve végzett felmérése alapján azt jósolta, hogy 2025-re 5500 főre emelkedik Gyulafirátót lakosságának száma a jelenlegi 3500-ról.

Ennek egyik fontos lépése az, hogy a következő időszakban 300-400 ember költözhet majd ide, és a terület a városrész szerves része lesz.

A lakóövezet szép környezetben található, északi és nyugati irányban a Bakony, keletről pedig a Kálvária-domb fogja körül.

Porga Gyula, Veszprém polgármestere az átadáson kiemelte: nemcsak Gyulafirátóton várható a lakosságszám növekedése, de Veszprémbe is egyre nagyobb a beköltözési szándék.

A következő időszakban 600 új lakást adnak át a városban is, a gazdaság erősségének köszönhetően új munkahelyek is rendelkezésre állnak majd.

Sára-Lukács István, az építőközösség vezető tagja kiemelte, hogy a terület közművesítése, a víz-, a csatorna- és az elektromos hálózat kiépítése nemrég fejeződött be.

Hosszú út vezetett eddig, már a múlt században elkezdődött a mezőgazdasági terület belterületté minősítése.

2007-ben a földhivatal nyilvántartásába bejegyeztek 91 építési telket, ekkor elindult a közművesítés, ám közbeszólt a gazdasági válság, a telekárak zuhanni kezdtek.

2016-ban kezdődhetett el a közművesítés nagyobb folyamata, ahol a szolgáltatók magas szintű munkát végeztek. Tavasszal több építkezés is elkezdődhet.

Forrás: Vehír.hu