Veszprémben a 'A közétkeztetés közössége' roadshow
2017. november 07. kedd, 07:21 Közéleti hírek

A roadshow az érintett feleknek, csoportoknak az egészséges táplálkozás és életmód előmozdításában betöltött szerepeit, felelősségi köreit mutatja be.

Némedi Lajos alpolgármester az esemény sajtótájékoztatóján hangsúlyozta,:a legnagyobb kincsünk a gyermekünk, és gyermekeink egészsége, éppen ezért fontos az egészséges táplálkozás előmozdítása.

Veszprémben a Hungaro Csoport biztosítja a gyermekek közétkeztetését. Páger Zsolt, üzletfejlesztési igazgató elmondta, 2015 első félévében indított előadássorozatukkal az azt megelőző évben bevezetett táplálkozás-egészségügyről szóló rendelet kapcsán szerettek volna hidat képezni a jogszabályi elvárás és a fogyasztók között.


Az előadássorozatnak akkora sikere lett, hogy 2017 tavaszán új előadássorozatot indítottak A gyermekvendéglátás közössége címmel, ahol pedagógusok, intézményvezetők, szülők és a gyermekek is megismerkedhetnek az új lehetőségekkel, az élelmiszeralapanyagokkal, a diétás ellátással, és a "visszatérés a terített asztalhoz" elvvel.

Páger Zsolt hangsúlyozta, hogy a gyermekek körében végzett kutatások alapján kiderült, általában 10-15 perc áll rendelkezésükre az ebéd elfogyasztására, igényük azonban az lenne, ha 20-25 perc állna rendelkezésükre.

A roadshow következő állomása Veszprém. November 14-én 15:00-tól várnak minden érdeklődőt a Polgármesteri Hivatalba, ahol az előadások után kötetlen beszélgetésre és kóstolóra is lesz lehetőség.

Részletes program:

14:30-15:00 Regisztráció
15:00-15:05 Megnyitó, Góger Tamás, területi vezető, Hungast Csoport
15:05-15:15 Köszöntő, Némedi Lajos, alpolgármester, Veszprém Megyei Jogú Város
15:15-15:45 Szerepek a gyermekvendéglátás közösségében, Páger Zsolt, üzletfejlesztési igazgató, Hungast Csoport
15:45-16:10 Speciális táplálkozási igények étrendje, Szálka Brigitta, dietetikus
16:10-16:30 Visszatérés a terített asztalhoz, Végh Tamás gasztronómiai igazgató, Hungast Csoport
16:30-17:00 Kóstoló, kötetlen beszélgetés

A rendezvényen való részvétel ingyenes. Részvételi szándékukat a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mail címen jelezzék november 10-ig.

Forrás: Vehír.hu