Veszprémi útfejlesztések és aktuális útlezárások
2017. december 15. péntek, 01:00 Közéleti hírek

Aktuális útfejlesztések, illetve útlezárások térképe

A Budapest út felújítása elkészült, a forgalmi rend 2017. december 2-án, szombaton 8 órától visszaáll az eredeti állapotra.

 
Az interaktív oldal a térképre kattintva nyílik meg.
A kurzort a jelölésekre húzva, a korlátozások várható időtartama is elérhető.

A folyamatban lévő útfejlesztések jelenlegi helyzete:

– A belső körgyűrű Pápai és Kistó utcák közötti részére benyújtották a pályázatot, van jogerős építési engedély, a közműkiváltási engedélyek beszerzése és a szükséges ingatlanrendezés van folyamatban.

– Magának a Pápai és a Kistó utcának a fejlesztésére beadták a pályázatot, van jogerős építési engedély, a közműkiváltási engedélyek beszerzése és a szükséges ingatlanrendezés folyamatban van.

– A Henger utca fejlesztésére beadták a pályázatot, van jogerős építési engedély, a közműkiváltási engedélyek beszerzése és a szükséges ingatlanrendezés folyamatban van.

– Az OTP és a kórház előtti dupla körforgalom már jobb helyzetben van: aláírt támogatási szerződéssel rendelkeznek, megvan a jogerős építési engedély is, már csak a folyamatban lévő közbeszerzésnek kell lezárulnia.

– A belváros és a vasútállomás közötti kerékpárútra is megkapta a támogatást az önkormányzat, az építési engedély is rendelkezésre áll, itt is a közműkiváltási engedélyek beszerzése és a szükséges ingatlanrendezés van folyamatban.

– Ugyanez a helyzet a már említett felsőörsi kerékpárút Szabadságpusztáig tartó szakaszával.

– A Cholnoky- és a Dózsavárosban összesen 5510 méter hosszan jelölnek ki kerékpáros nyomvonalakat, ezekre megkapta a támogatást a város, és engedélyek beszerzésére sincs szükség, a kivitelezéssel azonban megvárják a Jutasi úti kerékpáros fejlesztést.

– Jelenleg is zajlik a Petőfi utca rekonstrukciója

– És már lezárult a Kőbánya utca felújítása.

– Októberben adják át a munkaterületet a Vörösmarty tér 12. előtti murvás területen

– Jelenleg is dolgoznak a Stromfeld Aurél utca akadálymentesítésén

– Az Erdész utcai parkolót még a nyáron adták át

– A gyulafirátóti Német utca tervezése folyamatban van

– A Cholnoky J. u.- Almádi u. csomópontban kialakítandó buszöbölre a kivitelező kiválasztása folyamatban van

– A Stadion u. 13,15,17. számú épületek előtti járdaépítés jelenleg ajánlatkérési fázisban tart.

Nemcsak az önkormányzat dolgozik az utak megújításán: a Magyar Közút "várhatóan november elején, de legkésőbb jövő év elején" megkezdi a Veszprém és Balatonalmádi közötti út burkolatának megújítását egy két kilométeres szakaszon, és tervezik a 77-es út felújítását is egy több mint négy kilométeres szakaszon, itt még készülnek a tervdokumentációk.

Ugyanakkor azt a Közút is egyértelművé tette tájékoztatásában, hogy a 8-as út déli elkerülőjének 2x2 sávossá alakítása és a különszintű csomópontok létrehozása "2020-ig nem szerepel a közlekedés-fejlesztési programokban".

Forrás: Vehír.hu