Véghely-díjat kapott Kovács Zoltán
2017. július 03. hétfő, 00:00 Közéleti hírek

A köztisztviselők napja alkalmából Véghely-díjjal ismerték el a Polgármesteri Hivatal dolgozójának munkáját. Kovács Zoltánnak, a városüzemeltetési iroda vezetőjének a díjat Porga Gyula polgármester és Dr. Mohos Gábor jegyző adták át június 30-án.

A 2000-ben alapított Véghely-díjat a város évente egy alkalommal adományozza Veszprém MJV Polgármesteri Hivatalában dolgozó köztisztviselőnek. E díjjal a város a köz szolgálatában végzett kiemelkedő és példaértékű munkát ismeri el. A kitüntetési javaslatot a polgármester, alpolgármesterek és jegyző által alkotott munkacsoport fogalmazza meg és terjeszti a Közgyűlés elé.

A Képviselőtestület 2017. májusi közgyűlésén döntött arról, hogy e díj formájában jutalmazza Kovács Zoltán 22 éve tartó, áldozatos köztisztviselői munkáját.


Kovács Zoltán (archív fotó)

Kovács Zoltán Székesfehérváron a Jáky József Szakközépiskolában érettségizett út-hídépítőként, majd 1990-ben szerzett diplomát a Széchenyi István Közlekedési és Távközlési Műszaki Főiskola Útépítési és -fenntartási ágazatán okleveles üzemmérnökként. A közigazgatási szakvizsgát 2001-ben teljesítette. Pályája kezdetén másfél évig a balatonfűzfői Nitrokémia Ipartelepeken beruházási előadóként, majd egy rövid ideig a szentkirályszabadjai Tipp GMK-nál műszaki előadóként dolgozott. Közel három évig a Budapesti Geodéziai és Térképészeti Vállalatnál műszaki ügyintézőként földmérési munkákat végzett.

1995. április 1-jén került Veszprém Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalához, ahol eleinte közlekedési ügyintézőként tevékenykedett, majd 2000. március 20-tól a Városüzemeltetési Csoport vezetésével bízták meg. 2011. május 1-jétől a Városüzemeltetési Iroda vezetője. Kovács Zoltán munkáját a szakmai felkészültség jellemzi, az általa vezetett – sokrétű feladatot ellátó - iroda tevékenysége magas színvonalú. Az ellátandó feladatokkal kapcsolatosan lényeglátó, jól gazdálkodik az anyagi és emberi erőforrásokkal. Vezetői szerepében határozott, de ugyanakkor emberséges, a megértés és az empátia jellemzi. Munkáját lelkiismeretesen végzi, megbízható, szorgalmas, példamutató, elkötelezett köztisztviselő, segítőkész, pozitív személyiségű kolléga.

Forrás: Vehír.hu