Pro Meritis díjat vehetett át Fodor Csabáné
2017. június 24. szombat, 00:00 Közéleti hírek

Kedden este tartották a Simonyi Zsigmond Ének- Zenei és Testnevelési Általános Iskola tanévzáró ünnepségét.

A Simonyi Zsigmond Általános Iskola tanévzáró ünnepségén Ebele Ferencné igazgató beszámolt az elmúlt évről, a pedagógusi munkáról, a diákok versenyeken elért eredményeiről és az iskola rendezvényeiről. A végzős diákok közül a sikeres felvételinek köszönhetően többen a következő tanévet gimnáziumban folytathatják.


Az igazgató beszédét követően Brányi Mária alpolgármester Pro Meritis díjjal jutalmazta Fodor Csabánét, az iskola tanítóját. Pro Meritis díjjal azon személyeket tüntetik ki, akik tevékenységükkel Veszprém anyagi, szellemi és művészeti életét gazdagítják.

Fodor Csabáné tanító 1983 óta a Simonyi Zsigmond Ének- Zenei és Testnevelési Általános Iskola tantestületének tagja. Munkáját elhivatottság, szakmai felkészültség, lelkiismeretesség, a minőség iránti elkötelezettség jellemzi. Fontosnak tartja az olyan időtálló értékek átadását, mint hazaszeretet, becsületesség, felelősség, tisztelet, fegyelem, hagyományok ápolása. Napi munkájában nagy hangsúlyt fektet a tehetséggondozásra, valamint a tanulási nehézségekkel küzdő gyermekek felzárkóztatására is. Az általa szervezett bábcsoporttal rendszeres résztvevői országos találkozóknak, ahol számos sikert értek el. Jelentős szerepet vállal szabadidős tevékenységek szervezésében is.


A tanévzáró és díjátadó ünnepélyen a Simonyi Zsigmond Általános Iskola tanulói kulturális műsorral színesítették az ünnepséget.

Forrás: Vehír.hu