Városszépítő mozgalmat indít a VKSZ
2017. május 19. péntek, 06:07 Közéleti hírek

A Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt. a részvételen alapuló közösségi mozgalmat indít városunk szépítésére.

A mozgalmat meghirdető csütörtöki sajtótájékoztatón Brányi Mária alpolgármester felhívta a figyelmet arra, hogy a VKSZ és a város évek óta dolgozik együtt a környezetünk szépítésén. Ebbe a kapcsolatba bevonva szakembereket és lelkes amatőröket egyaránt megmozgatnának, építkezve olyan, korábban már meglévő progamokra, mint a Fenntarthatóság mindenkor volt áprilisban a Veszprémvölgyben, vagy épp a Sétál a család programsorozat.

Az alpolgármester reméli, hogy a Városom Veszprém Mozgalommal sikerül megszólítani a civileket, szakmai csoportokat. – Mindenki jöjjön elő az ötleteivel, legyünk partnerei egymásnak, ne adjuk fel az első akadálynál, tegyünk közösen azért, hogy Veszprém még szebb, még élhetőbb legyen!

Dr. Temesvári Balázs, a VKSZ Zrt. vezérigazgatója szerint az ő szerepük olyan, mint egy mozaikművesé: hogy az apró kis értékekből, amik a városban fellelhetők, egy szép és vonzó városképet alkossanak.

Úgy gondolja, ha a veszprémiek büszkék a városukra, az kisugárzik, és még többeket vonz majd ide. Napi munkájuk során találkoznak olyan ötletekkel, amikkel magánemberek, civil szervezetek keresik meg őket. Ezeket a gondolatokat próbálják meg jól strukturált, szakmailag irányított keretek közé terelni.

A közösségi részvételbe bevonnák az előkertek, utcakertek, udvarok, erkélyek zöldítését. Kerttervezési segédletet állítanak össze, amiben avatott kerttervezők, kertészek összegyűjtik azokat a praktikus információkat, amivel segíthetik a lakosság ilyen jellegű elképzeléseit.

A mozgalomnak fontos eleme az edukáció, hogy az óvodásokat, iskolásokat is a környezettudatosságra neveljék.

A mozgalommal kapcsolatos közösségi oldalon további információk érhetők el.

Forrás:Vehír.hu