Ülésezett a Dózsavárosi Tanács
2017. április 16. vasárnap, 08:38 Közéleti hírek

Szerda délután a Dózsavárosi könyvtárban ültek össze a városrész önkormányzati képviselői és intézményvezetői, méghozzá azzal a céllal, hogy a környék fejlesztési programjának ismertetése mellett a mindennapok problémáira találjanak megoldásokat.

Szerda délután a hagyományoknak megfelelően a városi költségvetés ismertetésével indult a Dózsavárosi Tanács aktuális ülése. 

Hegedűs Barbara ésHalmay György önkormányzati képviselők a körzetben megvalósuló infrastrukturális fejlesztésekről tájékoztatták a városrészben működő intézmények és civilszervezetek képviselőit – tudtuk meg az ülést követő sajtótájékoztatón.


Hegedűs Barbara (archív fotó)

Hegedűs Barbara elmondta, 2017-ben a Házgyári úti ipartelep esik át komolyabb megújuláson. A Pápai úttól a Kistó utcáig építenek új útszakaszt, valamint szó esett a Henger utca fejlesztéséről is, melynek révén összekötik a Házgyári és Pápai utat. Ezzel az ott működő cégeknek, s dolgozóknak szeretnének segítséget nyújtani, de a város gazdasági életében is fontos fejlesztésről van szó Hegedűs Barbara szerint.

Lakossági megkereséseknek eleget téve járda-felújítási tervekről is beszámolt a képviselő asszony: a Jázmin utcaiak kapnak új gyalogos úttestet. A Csererdőben pedig a Szalonka utcát hozzák rendbe.

A tanács tagjai elkezdték az előttünk álló időszak kiemelt rendezvényének, a nyárbúcsúztató program részleteinek kidolgozását is, s a képviselői költségkeret elosztásáról is értekeztek.


Halmay György (archív fotó)

Halmay György önkormányzati képviselő a sajtó képviselőinek elmondta: alapvetően rend és nyugalom honol a Dózsavárosban, mégis akadnak apróbb, megoldásra váró problémák. Az egyik ilyen a szelektív hulladékgyűjtő szigeteknél gyakorta tapasztalható anomália, amire a hulladékkezelővel közösen fognak hosszú távú megoldást keresni.

A hajléktalanok kérdése is előkerült, ebben a kérdésben is segítséget ígért Halmay Gyögy.

A Dózsa iskola sportpályája a nyári szünetben kaphat új köntöst: a megsüllyedt bitumenes pálya a szintezési munkálatok után sportolásra alkalmas gumiburkolatot kap.

Forrás: Vehír.hu