Átadták az Aprófalvi bölcsőde új csoportszobáit
2017. április 11. kedd, 07:19 Közéleti hírek

Elkészült az a két csoportszoba és a hozzájuk tartozó vizesblokkok és öltözők, amelyek révén huszonnéggyel nő a Cholnoky városrész bölcsődéjének kapacitása.

A munkálatokat december elején kezdték meg, hogy a bölcsőde korábban leválasztott és fitneszteremként működő szárnya ismét az eredeti feladatát tölthesse be. Erre azért volt szükség, hogy kielégíthessék az újra feléledő igényt az egyre több fiatal családnak otthont adó városrészben. A projekt teljes költségvetése negyvenmillió forint volt, melyből harminckét milliót tett ki a kivitelezés.


Brányi Mária

Az épület felújítása azonban nem fejeződik be itt – hangsúlyozta helyszíni sajtótájékoztatóján hétfőn Brányi Mária alpolgármester. Nyáron egy energetikai megújításokat támogató operatív program keretében a teljes épületet fejlesztik majd több mint kétszázmillió forintból, ami a nyílászárók cseréjét, az épület tetőszigetelését foglalja magában, jelentősen csökkentve az intézmény üzemeltetési költségeit.


Felújítás előtt


Felújítás után

A bölcsőde már csak arra vár, hogy a használatba vételi engedélyeket megkapják, ha ez még ebben a hónapban megtörténik, akár május elején elindíthatják a két új csoportot. Ha az engedélyeztetési eljárás megcsúszna, akkor pedig nyár végétől vennék használatba a most átadott termeket – mondta Barbainé Bérci Klára intézményvezető.

Forrás: Vehír.hu