2017: többmilliárdos fejlesztések
2017. március 02. csütörtök, 23:50 Közéleti hírek

Az önkormányzat idei terveiről számolt be csütörtök délelőtt Brányi Mária alpolgármester.

Az alpolgármester emlékeztetett: a város idei, 16 milliárd forintos nagyságrendű költségvetésének 30 százalékát fordítják fejlesztésekre, melyeket uniós, kormányzati és saját forrásokból valósítanak meg.

A gazdaság fejlesztését szolgálja az utóbbi évek egyik legnagyobb útfejlesztése az északi iparterületen, erről itt írtunk részletesen.

Új csoportszobákkal bővítik az Aprófalvi bölcsődét, az Egry úti óvodát teljesen elbontják és új ,11 csoportos intézményt építenek a helyére (a munkálatok szeptemberben kezdődhetnek meg, és várhatóan 2018 őszén már az új épületben kezdődhet a tanév), Gyulafirátóton pedig egy 6 óvodai és 1 bölcsődei csoporttal működő új épületet alakítanak ki.

Optimális esetben a nyár végén megkezdődhet a KórházMcDonald'sOTP csomópont kettős körforgalmúvá alakítása, ami az autós forgalom gyorsabb haladását és a gyalogosok biztonságosabb átkelését is biztosítja majd. Szintén a közlekedést javítják a kerékpárút-fejlesztések a belváros és a vasútállomás között, valamint a déli intézményközpont és Szabadságpuszta között.

Egészségház a belvárosban. Részletek itt >>

További fejlesztések:

  • Tervezik a belváros parkjainak: a Színházkertnek, a Kálvária-dombnak és az Erzsébet-ligetnek a teljes rekonstrukcióját.
  • Növelték a fesztiválok és a sportegyesületek támogatását.
  • Fontos fejlesztéseket indítanak el az állatkert területén is, másfél milliárd forintból korszerűsítik a meglévő állatkerti egységeket részben a Gulya-dombon, részben a Fejes-völgyben.
  • Fejlesztik a Kertváros és a Dózsaváros csapadékvíz-elvezető rendszerét.
  • 100 millió forint értékben javítanak utakat, a leglátványosabb a Petőfi utca rekonstrukciója lesz.
  • Az energia-hatékonyságot növelő beruházások lesznek a múzeumban, a Városházán, az Aprófalvi Bölcsődében és a Völgyikút utcai idősek otthonában.
  • Ez utóbbi helyszínen demens foglalkoztatót is indítanak.
  • Új egészségház épül a Kossuth iskola mögött, ahol a korábban az Ádám Iván utcában működő háziorvosi praxisokat helyezik majd el.
  • Felújítják a Táncsics utcai rendelőt.

Forrás: Vehír.hu  

 

 

Forrás: Veszprém Televízió