Nem csak egy kiváló sportolót veszítettünk el, hanem egy nagyszerű embert is
2017. február 09. csütörtök, 07:06 Közéleti hírek

Nyolc éve már, hogy elment közülünk Marian Cozma, akire nem csak sportolóként, hanem emberként is van okunk felnézni.

Az emlékezők gyertyagyújtással, koszorúzással és néma főhajtással tisztelegtek a játékos előtt a Városi Nyilvánosságért Alapítvány kezdeményezésére a veszprémi polgárok közadakozásából felállított emléktáblánál.

 
Tábori Ferenc, Hárskút polgármestere, Ovádi Péter önkormányzati képviselő
és Porga Gyula polgármester is lerótta kegyeletét

A nyolc évvel ezelőtt történt tragédia során nem csak a családot, a hozzátartozókat és a barátokat érte veszteség, hanem minden sportszerető embert, minden veszprémit. Ahogy a Veszprém Arénában mindig helye lesz a nyolcas meznek, úgy kell szívünkben is őrizni Cozma emlékét. Ez a legtöbb, amit lokálpatriótaként tehetünk.

Csapattársai szerint mindig vidám volt, bohóckodott, jókedve általában másokra is átragadt. Hajnal Csaba, a klub akkori ügyvezető igazgatója szerint a 212 centi magas óriás, Marian Cozma egy végtelenül jámbor, kedves, nagy "gyerek" volt, egy légynek sem tudott volna ártani.


Marian Cozma a 2009. február 7-ről 8-ára virradó éjszakát több csapattársával együtt egy belvárosi szórakozóhelyen töltötte, ahol Iváncsik Gergő gyermekének születését ünnepelték. „A játékosok normálisan viselkedtek, táncoltak, amikor egy mintegy 30 fős társaság megtámadta a barátnőjével táncoló Cozmát. A verekedés az utcán folytatódott, ekkor Cozmát szíven szúrták, Pesicet pedig vesén" nyilatkozta akkor Hunyadfalvi Ákos, az MKB Veszprém férfi kézilabdacsapatának társadalmi elnöke. Marian Cozma a kórházba szállítást követően életét vesztette, Ivan Pesic és Zarko Sesum súlyos sérüléseket szenvedett.

Forrás: Vehír.hu