Ismét a házasságot ünnepeljük
2017. február 07. kedd, 08:28 Közéleti hírek

Negyedik alkalommal rendezik meg a Házasság hetét február 14. és 19. között Veszprémben.

A Házasság hete kezdeményezés közel két évtizede Angliában indult, és hamar elterjedt a világban: idén már négy kontinens 21 országában rendezik meg, Veszprém negyedszer csatlakozott a programsorozathoz – foglalta össze Porga Gyula polgármester a rendezvénysorozat hétfői sajtótájékoztatóján. Mint mondta, a veszprémi program erejét az adja, hogy minden évben képes a megújulásra, és a szervezői törzsgárdához is egyre-másra csatlakoznak újabb tagok.


Horváthné Kecskés Diána és Porga Gyula

Bálint Bánk pszichológus, családterapeuta – aki a programsorozat nyitórendezvényén, február 14-én 17 órától az Agórában előadást is tart a témában – arról beszélt a sajtótájékoztatón, hogy az ember társas lény, a személyiségfejlődéséhez szüksége van a társaságra.

A házasság olyan eszköz, ami a felnőtt ember fejlődését hatékonyan szolgálja, ez a legintenzívebb személyiségfejlesztő tréning – fogalmazott a pszichológus. – A szerelem magasztos érzésének átélése mellett edzésben tartja az alkalmazkodókészségünket, és nem ad teret az önzésnek, hiszen minden örömünket és bánatunkat együtt éljük meg. Vizsgálatok igazolják, hogy a házasságban élők ellenállóbbak mind a pszichés mind a testi betegségekkel szemben. Az ember önmegvalósítási törekvéseinek elérésére az egyik legjobb eszköz a házasság – hangsúlyozta Bálint Bánk.


Bálint Bánk

Horváthné Kecskés Diána, a Veszprémi Családsegítő Szolgálat vezetője a Csa-Ládika által meghirdetett pályázatot ajánlotta a házaspárok figyelmébe. Olyan társak történetét várják, akik úgy érzik, megtalálták életük párját, házasságukat, kapcsolatukat meghittnek, odafigyelésen, tiszteleten alapulónak érzik.

A beérkezett pályaműveket 1518 év közötti diákok dolgozzák fel, a cél, hogy megérintse őket, elgondolkodjanak, átérezzék a párválasztás és a majdani elköteleződés fontosságát, felismerjék a házasság értékeit mások történetein keresztül. Hiteles, őszinte történeteket várnak szerelemről, szeretetről, összetartozásról.


Horváthné Kecskés Diána

A programsorozat részeként február 15-én női kávéházi beszélgetést rendeznek a Gourmandia étteremben, a vendégek Ther Antal és felesége, Ági lesznek.

Február 16-án délután 16.30-tól a Laczkó Dezső Múzeumban A megpatkolt boszorkány címmel a szerelmi jóslások világába pillanthatnak be Szigethy Miklósné Ildikó óvodapedagógus segítségével.

Február 18-án délelőtt 9 órától Horváthné Borbély Anikó tréner tart foglalkozást Ciklus show címmel az Agórában; 10 órától pedig a Szaléziánumban lesz a gyermekek részére kiírt rajzpályázat eredményhirdetése.

A rendezvénysorozat zárásaként február 19-én 17 órától a Családpasztorációs Iroda szervez programot a Gizella étteremben.

Forrás: Vehír.hu