Új tanösvényt avattak Veszprémben
2015. április 26. vasárnap, 12:49 Közéleti hírek

A 4 km hosszú útvonalat szombat reggel adták át a Deák Ferenc Általános Iskolában.

Az Aradi Vértanúk útjáról induló Berkenye tanösvény mentén több mint 100 évelő növényt ültetett a Bakony-Balaton Környezetvédelmi Oktatóközpont. A legelterjedtebb fákat fajnév-táblákkal látták el. A sétaútvonal mentén 8 információs tábla ad tájékoztatást a tanösvényen látottakról. A szombati napon családi vetélkedőt szerveztek, az információs táblák mentén adtak feladatokat az indulóknak.

Takács László önkormányzati képviselő nyitotta meg a rendezvényt, aki a környezetvédelem fontosságára hívta fel a figyelmet, továbbá reményét fejezte ki avval kapcsolatban, hogy az általános iskola tantervébe építi a tanösvény végigjárását.


Takács László

Horváth Szilárd, a Deák Ferenc Általános Iskola igazgatója kiemelte, iskolájuk 10 évvel ezelőtt nyerte el az örökös Ökoiskola címet. Hozzátette: a most felavatott Berkenye tanösvény a bejárható 4 kilométeren túlmutat, hiszen a gyakorlatban is megvalósul a környezettudatosság, ami egy példa értékű összefogás eredménye.


Horváth Szilárd

A tanösvényt Zsebe Attila diakónus szentelte fel.


A túraútvonal / babako.hu

A Berkenye tanösvény a Smaragdváros Szociális városrehabilitáció Veszprémben elnevezésű Európai Regionális Fejlesztési Alap projekt keretében készült el mintegy 2,7 millió forintból.

Forrás: Vehír.hu