Négymilliárd forintból épülhet uszoda Veszprémben
2015. február 13. péntek, 07:32 Közéleti hírek

Négymilliárd forintot biztosít a kormány a veszprémi uszoda építésére.

Az Orbán Viktor miniszterelnök által aláírt, a Magyar Közlöny legfrissebb számában megjelent kormányhatározat szerint a kormány az illetékes tárcavezetőktől előterjesztést vár a beruházás részletes programjáról, amely magában foglalja a műszaki és pénzügyi ütemezést a források évenkénti bontásával, a fejlesztési célterület meghatározásával, az ingatlanok tekintetében a beruházás megvalósítását szolgáló tulajdonosi jogállás kialakításával. A megvalósítási konstrukció benyújtásának határideje 2015. március 31. A kormány a beruházáshoz szükséges előkészítő feladatokhoz 2015. évben szükséges 25 millió forint egyszeri átcsoportosítását rendeli el.(A kép illusztráció)

A kormányhatározat felhívja a nemzetgazdasági minisztert, hogy a beruházás megvalósításához szükséges négymilliárd forint költségvetési forrás biztosításáról gondoskodjon.

Csütörtök délután Némedi Lajos alpolgármester is megerősítette a hírt. A mai bejelentés azt bizonyítja, hogy kormányzati és önkormányzati szinten is hiteles politizálás zajlik – fogalmazott.


Amikor Orbán Viktor január 17-én Veszprémbe látogatott, több városfejlesztési célkitűzésünket ismertettük vele. Tavaly, amikor több száz veszprémi polgárral beszélgettünk, sokan kérték, hogy legyen egy sportuszodánk. Miniszterelnök úr már akkor szóban biztosított a támogatásáról, az ő szavának hitelességét bizonyítja a tegnap elfogadott kormányhatározat – mondta az alpolgármester.

Az uszodával kapcsolatos konzultációra eddig közel kétezer válasz érkezett, szinte mindenki támogatásáról biztosította az önkormányzatot.

A KÉRDŐÍVEK GYŰJTÉSÉT FEBRUÁR 25-IG FOLYTATJÁK.

Sokan javaslatot tettek a helyszínre is, két lehetőség tűnik reálisnak: a Veszprém Aréna melletti terület és a Jutasi úti műfüves pálya melletti terület. A terület kijelöléséről márciusban döntenek, addig elemzik a megvalósíthatóságot. A kormányhatározatban március 31-i határidő szerepel a beruházás részletes programjának rögzítésére.

NÉMEDI LAJOS ELMONDTA: A TERVEK SZERINT EGY 50 MÉTERES, LEGALÁBB 8 PÁLYÁS NAGYMEDENCÉT, EGY 25 MÉTERES TANMEDENCÉT ÉS EGY KISEBB MELEG VIZES MEDENCÉT FOGLAL MAJD MAGÁBA A KOMPLEXUM.

Forrás: Vehír.hu