Rendbe teszik az udvarokat is
2014. március 31. hétfő, 09:24 Közéleti hírek

580 millió forintból újulhatnak meg belvárosi közterületek; udvarok és épületek szépülnek meg az újabb városrehabilitációs ütemben augusztustól. Szombat délelőtt a Gizella-udvarban jelentették be a várható fejlesztéseket.

Veszprém belvárosa a hatvanas évektől kezdve fokozatos átalakuláson ment át, a Cserhát városrész lerombolása után új városközpont épült, a belső udvarokat már inkább a nyolcvanas években tették rendbe – vázolta fel a környék állapotát dr. Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes.

 

dr. Navracsics Tibor

Az akkori időszak olyan korszaka volt az építészetnek, amely később sok vitát váltott ki. Az évtizedek elmúltával romlott is az akkor kialakított területek állapota, éppen ezért döntött a belváros rehabilitációja mellett Veszprém önkormányzata. Az első ütem elvégzésével azonban nem ért véget a belváros megújulása, a kormány 580 millió forintos támogatásról döntött, amihez az önkormányzatnak nem kell plusz önerőt biztosítania.

 
Porga Gyula

Porga Gyula polgármester nagy vonalakban vázolta a terveket. Vállalkozói partnerséggel, intézmények bevonásával funkcióbővítő fejlesztésekre számíthatunk.

  • Megújul a Vár áruház homlokzata
  • a Lordok háza mögötti zöldterület
  • a Fortuna-, a Gizella- és a Sarolta udvarok közterülete
  • a Csermák Antal zeneiskola nyílászáróinak és homlokzatának felújítása
  • a Hangvilla melletti park rendbe tétele.

A polgármester egy sokkal gyorsabb ütemű kivitelezésre számít, mint az előző rehabilitációs projekt volt, az építkezések a belvárosi fesztiválok után, augusztusban kezdődhetnek meg, és 2015 nyár közepére be is fejeződnek.

A helyszíneket bejárva mi is meggyőződtünk róla, hogy igencsak indokolt ez a projekt.

Forrás: Vehír.hu