Ingyenes internet a belvárosban
2013. december 10. kedd, 01:34 Közéleti hírek

Ingyenes wifi elérhetőséget biztosít mostantól Veszprém belvárosában az Invitel az önkormányzattal együttműködve. Az Invitel_Szabadon hálózatot kell keresni.

Ha egy közterületet megújítunk, nem egyértelmű, hogy benépesül élettel, ahhoz még egyéb szolgáltatásokra is szükség van, ehhez ad segítséget az Invitel ingyenes vezeték nélküli internet elérhetősége a Kossuth utcán – mondta Porga Gyula polgármester, hozzátéve, bízik benne, hogy ettől is élhetőbb lesz a belvárosunk. Emlékeztetett, nem csak egy szolgáltató az Invitel, munkahelyeket is biztosít, összesen közel 100 főállású munkatársat és napi rendszerességgel 230 diákot foglalkoztatnak.

 

Porga Gyula, Mártha Imre és Jeszenszky Zsolt a sajtótájékoztatón

Mártha Imre, az Invitel operatív főigazgatója hangsúlyozta, a most beindított ingyenes wifi szolgáltatás elősegíti majd a jövőben, hogy megteljen élettel a város ezen szakasza. A technikai háttérrel kapcsolatban elhangzott, szélessávú optikai hálózat biztosítja a szolgáltatást, ami magas letöltési sebességget biztosít. Érdeklődésünkre elmondták, a csatlakozáskor nem kell jelszót megadni vagy regisztrálni, az első bejelentkezéskor azonban el kell fogadni a felhasználási feltételeket.

Forrás: Vehír.hu