Mutassuk meg, ha örülünk
2013. december 05. csütörtök, 21:59 Közéleti hírek

Babazászlóval jelzi több veszprémi intézmény, ha gyermek születik a környezetükben.

A kezdeményezés Oberfrank Pál ötlete volt, aki néhány évvel ezelőtt egy a gyászt szimbolizáló fekete zászló láttán gondolkodott el azon, hogy miközben a fájdalmunkat ilyen módon tudatjuk a nagyvilággal, az örömünket, egy élet kezdetét nem osztjuk meg másokkal. 

Az ötletből tett lett, a Petőfi Színházban mára bevett szokássá vált, hogy az új jövevények tiszteletére felvonják a babazászlót. A kezdeményezést többen is alkalmaznák a jövőben, akik hétfő délelőtt a kórházban vehették át a zászlókat. Első körben az önkormányzat, a kórház, a  húszemeletes társasház, a Veszprém TV és a Kinizsi Bank csatlakozott.

 

Porga Gyula és Oberfrank Pál

Porga Gyula polgármester büszkén jelentette ki, hogy Veszprém azon kevés megyei jogú város közé tartozik, ahol nem csökkent a népesség az elmúlt években. Két éve családbarát önkormányzat címet kapott a város, az elismerést nem volt elég kiérdemelni, ahhoz méltónak is kell maradni – jelentette ki.

A sajtótájékoztatón megjelent Joulupukki, a finn Mikulás is, aki a család és a gyermekek fontossága mellett szólalt fel, és üdvözölte a kezdeményezést, ami éppen erre világít rá. 

Babazászló itt rendelhető:  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.  

Forrás: Vehír.hu