A Táncsics is katonasuli lesz
2012. december 20. csütörtök, 09:24 Közéleti hírek

Aláírták az egyezséget szerdán a városházán, miszerint a Táncsics Mihály Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium is csatlakozik a KatonaSuli-programhoz.

A Veszprémben működő honvédelmi alakulatok kezdeményezték a városban a KatonaSuli-program elindítását, ezt több iskola is szívesen fogadta, és csatlakozott hozzá. Az Ipari és a Közgáz mellett most a Táncsicsban is sajátíthatnak el a diákok katonai ismereteket.


Némedi Lajos

Némedi Lajos alpolgármester az eseményen kifejtette, a haza védelmének kötelessége fontos része az alkotmánynak, ezért is van szükség a KatonaSuli-programra. A politikus elmondta, a honvédelmi pálya egyre vonzóbbá válik a fiatalok körében, hisz nemcsak társadalmi megbecsülést, hanem egzisztenciális biztonságot is élveznek a katonák.


Körmendi István

Körmendi István, a Táncsics Mihály Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium igazgatója közölte, az intézmény, amit vezet igyekszik a munkaerőpiac keresletéhez és a diákok igényeihez igazodni. Hozzátette, a KatonaSuli-program arra is jó, hogy ha valaki érdeklődik a honvédelem iránt, megtudhatja mi vár rá, ha a haza védelmét választja hivatásnak.


Szűcs József mérnökezredes és Vörös Zoltán mérnökalezredes

Szűcs József mérnökezredes megemlítette, örül, hogy ilyen nagy az érdeklődés a honvédség iránt. Hangsúlyozta, a programban megszerzett tudás a civil életben is hasznosítható, segítségével nem csak az egyén, hanem az egész ország előbbre juthat.

Forrás: Vehír.hu