Közéleti hírek
Közlekedésbiztonsági és kerékpárosbarát fejlesztések
2018. augusztus 07. kedd, 04:22 Közéleti hírek

A veszprémi Önkormányzat egy pályázat keretében nyert támogatást a közlekedésbiztonsági és kerékpárosbarát fejlesztésekre, amelynek egyik állomása a belváros és vasút közötti bicikliút fejlesztése – mondta el Brányi Mária alpolgármester a hétfői sajtótájékoztatóján.

 
Rendkívüli közgyűlést tartottak a Városházán
2018. július 23. hétfő, 09:28 Közéleti hírek

Négy napirendi pontot tárgyalt a képviselőtestület rendkívüli közgyűlésen hétfő reggel. Átesett a tűzkeresztségen a július 15-ei időközi önkormányzati választáson megválasztott Kovács Áron. Megemelték a rátóti óvoda építésére szánt forrást.

 
Átvette megbízólevelét Kovács Áron
2018. július 20. péntek, 22:17 Közéleti hírek

A 8-as számú választókerület július 15-én megválasztott új önkormányzati képviselője péntek délelőtt vehette át megbízólevelét a Városházán Mohos Gábor jegyzőtől. A képviselő megbízatása egyelőre egy évig, a következő önkormányzati választásig szól.

 
Modern színház épül klasszikus köntösben
2018. július 15. vasárnap, 09:29 Közéleti hírek

Kétirányú időutazás lesz a Petőfi Színház felújítása: egyrészt visszaállítják a múlt század eleji, Medgyaszay István által megálmodott állapotot, másrészt viszont modern technikával szerelik fel a színpadot. Interjú a rekonstrukcióról Oberfrank Pál igazgatóval.

 
Önkormányzati képviselőt választottak Veszprémben
2018. július 15. vasárnap, 00:00 Közéleti hírek

A Helyi Választási Bizottság 10/2018. (VII.15.)  számú határozata szerint Veszprémben a 2018. július 15. napjára kitűzött Veszprém 08. számú választókerületet érintő helyi önkormányzati képviselő időközi választása eredményes volt. Veszprém 08. számú választókerületének önkormányzati képviselője: Kovács Áron Zoltán (Fidesz-KDNP). 
 
Dr. Papp Béla kapta a Perlaky-díjat
2018. július 04. szerda, 05:43 Közéleti hírek

A gyermekgyógyászat területén végzett példaértékű szakmai munkája elismeréseként Dr. Papp Béla István vehette át a Perlaky-díjat kedden. A betegei és kollégái körében egyaránt tiszteletnek örvendő szakember a 70-es évek óta él Veszprémben.  

 
Entente Florale: összességében pozitív a kép Veszprémről
2018. július 03. kedd, 06:02 Közéleti hírek

Az Entente Florale nemzetközi zsűritagjai pénteken érkeztek Veszprémbe, hogy a megadott szempontok alapján értékeljék a várost. Elsőre jó benyomásokat szerzett a szakmai zsűri: a jó kondícióban lévő épületek, a harmonikus utcabútorok és jól gondozott fák mellett van néhány javaslatuk is.

 
Véghely-díjat kapott Kosztin Erika
2018. július 02. hétfő, 17:43 Közéleti hírek

A Polgármesteri Hivatalánál eltöltött több mint egy évtized alatt tanúsított kiemelkedő közszolgálati tevékenysége elismeréseként Kosztin Erika részére Véghely-díjat adományozott a Közgyűlés. A díjat a köztisztviselők napján adták át.

 
Közgyűlés: újabb pályázatok és beruházások
2018. június 28. csütörtök, 06:20 Közéleti hírek

Újabb fejlesztésekről és beruházásokról döntött a júniusi közgyűlés. Komoly fejlesztések várhatók a Módszertani Bölcsődében, megújulhat a Március 15. utcai sportcsarnok és uszoda is, és további két orvosi rendelő felújítására is pályázik az önkormányzat.

 
Hadisírokat és felújított emléktáblát avattak Veszprémben
2018. június 25. hétfő, 05:47 Közéleti hírek

A 74 évvel ezelőtt Veszprémből és a környékről elhurcolt és megölt zsidókra emlékeztek vasárnap a veszprémi önkormányzat és a Veszprémi Zsidó Hitközség szervezésében. A belváros több pontján koszorúztak, a zsidó temetőben a társegyházakkal tartottak táblaavatást és gyászistentiszteletet.

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 102