Diplomaátadó a Pannon egyetemen
2018. július 08. vasárnap, 01:00 Gazdasági hírek

Pannon Egyetem: A diplomával a fiatalok jól kihasználhatják tehetségüket

– Ez az esemény a kar életében egy olyan alkalom, amely jelképesen mindenki számára küzdelmes, de végül sikerre vezető időszak végére tesz pontot – mondta köszöntőjében a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Karának diplomaátadóján pénteken Gelencsér András rektor, aki kiemelte: örömteli, hogy Veszprémet, a Pannon Egyetemet választották a hallgatók.

A rektor kiemelte: örömteli, hogy Veszprémet, a Pannon Egyetemet választották a hallgatók. Arról is beszélt, hogy az egyetem a minőség elkötelezett híve marad, hisznek az értékekben. Emelték a képzések színvonalát, és a hallgatókkal való személyes törődésben is szintet léptek. Ezzel olyan alternatívát kí­náltak, kínálnak, amelyben a fiatalok tehetségüket a legnagyobb mértékben ki tudják használni.

– A kar képzéseinek másik előnye a régió gazdasági életébe való aktív beágyazódása. Épületünkben nem kell meglepődni azon, ha vállalatok sikeres vezetőivel találkoznak a hallgatók, hiszen a kar vezetése kiemelten fontosnak tartja, hogy a szakmai ismeretek megszerzése mellett közvetlenül a valós életből származó tapasztalatokkal is gazdagodjanak – hangsúlyozta Gelencsér András.

Fehérvölgyi Beáta dékán búcsúztatójában elmondta: a diplomaosztó egyfajta arató­ünnepség, amely tele van küzdelemmel, sikerrel, kudarccal, benne áttanult és átmulatott éjszakával. A szülők szemében meghatottság csillog, és úgy érzik, végre beérett a befektetett munka.

 

– Minden egyes diploma mögött lemondás, nélkülözés és családi összefogás húzódik meg – mondta a dékán, aki abbéli bizodalmának is hangot adott, mely szerint remélhetőleg a tananyagon túl sok olyan dolgot kaptak még a campustól, amelyek az élet nagy vizsgáin is átsegítik őket.

A díjak, kitüntetések és oklevelek átadása és adományozása után Lang Letícia turizmus-vendéglátás alapsza­kos hallgató búcsúzott az egye­temtől, majd a diplomák átadása következett.

 
Forrás: Napló-Online.hu
(Kép: Pesthy Márton)