Megnyitott a Penny veszprémi logisztikai központja
2017. október 18. szerda, 08:16 Gazdasági hírek

A kedden átadott, 26500 négyzetméteres létesítmény összesen 59 üzletet fog ellátni áruval, a beruházás révén pedig 150 embernek biztosítanak munkahelyet.

Nem egész egy évvel ezelőtt, 2016. november 8-án jelentették be a Penny Market vezetői és Porga Gyula polgármester, hogy Veszprémben hozzák létre a Penny Market harmadik logisztikai központját.


Jens-Thilo Krieger

A projektet azóta sikeresen nyélbe ütötték, a Sepsiszentgyörgy utcában megnyílt a központ, Jens-Thilo Krieger kereskedelmi igazgató szerint ezzel pedig egy újabb mérföldkőhöz érkeztek el a Penny magyarországi történetében.

Nyolc éve küzdöttek ezért a központért, amely 26500 négyzetméteres raktárterületével jelentősen növelni fogja a cég rugalmasságát és kapacitását, a nyugat-magyarországi üzletek után pedig a többi is nagyon hamar meg fogja érezni a gyorsabb kiszolgálás előnyeit.

Silke Janz logisztikai igazgató asszony őszintén bevallotta, a mai napig voltak kételyei, hogy valóban elkészül a komplexum a kitűzött dátumra – az, hogy végül sikerült megépíteni, és élettel megtölteni, nagyon komoly teljesítmény.

A múlt héten már el is kezdték a csarnok feltöltését, hétfőn pedig már elindult az első 12 kamion a boltok felé. Összesen 59 üzletet fognak kiszolgálni, ezzel a teljes hálózat 28 százalékát tudják majd lefedni, a beruházás révén pedig 150 munkahely jön létre.

Az igazgató asszony elmondása szerint a hatékonyság érdekében képzésekre és továbbképzésekre is lehetőséget biztosítanak majd.


Silke Janz

Porga Gyula polgármester beszédében köszönetet mondott a megelőlegezett bizalomért, amiért a német anyacég Veszprémet választotta az új központ helyszínéül, egyben reményét is kifejezve, hogy az együttműködés továbbra is gyümölcsöző lesz.

„Azt mondják, egy ország akkor lesz sikeres, ha sikeres önkormányzatok működnek sikeres településeken. Egy város sikere azonban nem létezhet eredményesen működő gazdasági társaságok nélkül, a kettő: az önkormányzat és a gazdasági szereplők együtt gondolkodása eredményezi ezt a sikert.

Külön öröm, hogy ehhez egy olyan nagy múltú cég is csatlakozik, mint a Penny, és segít hozzájárulni Veszprém és a térség további erősödéséhez”  fogalmazott.

A köszöntő beszédek után a cégek és a város képviselői ünnepélyes szalagátvágással hivatalosan is megnyitották a központot, majd személyesen is bejárták a csarnokot.

Forrás: Vehír.hu