Ma 2017. június 23., péntek, Zoltán napja van.


Ön szerint mekkora esélye van Veszprémnek az Európa kulturális fővárosa címre?
Milyen városban szeretnének élni a veszprémiek 2023-ban?  Várjuk a válaszait itt >
 
 
Másodfokú hőségriasztás van érvényben Veszprémben

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján az országos tiszti főorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkár 2017. június 22. csütörtök 00 órától június 26. hétfő 24 óráig másodfokú hőségriasztást adott ki. 

 
Pro Meritis díjat kapott két pedagógus

Boda Margit és Mihályfiné Nochta Mária szombat délelőtt vehette át az elismerést Brányi Mária alpolgármestertől a Kossuth Lajos Általános Iskola tanévzáró ünnepségén.

 
Egymilliárd forint a Veszprémi Állatkertnek

Ennyi pénzből kezdhetik meg a felújításokat a vadasparkban  hangzott el az új axis szarvas kifutó átadásakor hétfő délután az állatkertben. Az új, 1 milliárd forintos fejlesztési csomag részeként ismét bővülhet és szépülhet a 30 hektáros vadaspark.

 
Mór borai vendégeskednek a Rozé Rizling Jazz Napokon

– Ahogy a jazz és a bor, úgy a fesztivál is minden alkalommal más – fogalmazott Porga Gyula polgármester, aki Veszprémet a „legészakibb mediterrán városnak” nevezte, hozzátéve: ennek a hangulatnak az egyik fontos elemét a tíznapos zenei rendezvény adja.

 
Szobrot emeltek Szent Imrének a belvárosban

Szombaton felavatták Szent Imre szobrát a hercegről elnevezett téren a belvárosban. A Népfőiskola Alapítvány Lakitelek és a Pannon Térség Fejlődéséért Alapítvány az országban már több helyen is felállított Szent Imre szobor egyik változatát ajánlotta fel a városnak.

 
Veszprémi pedagógusokat díjaztak

A város pedagógusnapi ünnepségén a polgármester köszönetet mondott a pedagógusoknak, akik a legnagyobb kincseket adják gyermekeinknek: emberséget és tudást.  A Lovassy gimnáziumban tartott ünnepségen átadták a Ranolder-díjakat.

 
A közösség jövőjéről gondolkodtak

A 2023-as Európa Kulturális Főváros pályázattal kapcsolatban rendeztek konferenciát pénteken a Hangvillában. Porga Gyula polgármester elmondta: az EKF nem arról szól, hogy a nyertes város egy évre fesztiválvárossá váljon. Az EKF pályázat egy eszköz, melynek a közösségépítés a lényege.

 
Egységben a kulturális főváros címért

Politikai konszenzus alakult ki az Európa Kulturális Fővárosa programmal kapcsolatban – jelentették ki az önkormányzati frakciók vezetői és a frakció nélküli pártok képviselői csütörtökön. Nem azt keressük, ami elválaszt minket, hanem ami összeköt bennünket – hangsúlyozta Porga Gyula polgármester.

 
Veszprém város és a Balaton együtt pályázna az "Európa Kulturális Fővárosa 2023" címre

A Balatoni Szövetség és Veszprém város közösen rögzítették Hévízen azon szándékukat, hogy fogalmazzanak meg olyan kulturális alapú térségfejlesztési elképzeléseket, amelyek erősítik és elősegítik a cím elnyerésének esélyét.

 
Városmarketing gyémánt díjat kapott Veszprém arculata

Veszprém városát a Magyar Marketing Szövetség „Városmarketing gyémánt” díjban részesítette arculattervezés kategóriában. A díj felhívja a figyelmet

a városok fejlesztésében egyre fontosabbá váló marketingtevékenységre. Az elismerést Brányi Mária alpolgármester vehette át Budapesten.
 

Polgármesteri köszöntő

Ez az a város, amelyre oly büszkék vagyunk, és ahová, mint a település polgármestere, valamennyi ittlakó nevében nagyon sok szeretettel meghívok mindenkit. tovább>>

 

Kapcsolat

  Polgármesteri Hivatal
     8200 Veszprém,
     Óváros tér 9.
  Ügyfélfogadás:
     Hétfőn és szerdán
     7.30–16.00 óráig
  Telefon:
     (88) 549-210, 549-100
     Zöld szám (24 órás): 
     (88) 401-104
  E-mail:
     vmjv@gov.veszprem.hu

  Sajtószóvivő:
     Juhász Rita
     Telefon: (88) 549-236
     (30) 690-4323
     juhasz.rita@gov.veszprem.hu

  Marketing és PR:
     Jakab Ibolya
     Telefon: (30) 630-4579
     ijakab@gov.veszprem.hu

  Portálszerkesztő:
     Jokesz Antal
     Telefon: (30) 9474-115
     antal.jokesz@gmail.com