Ma 2017. február 27., hétfő, Ákos és Bátor napja van.
Életmentő matricák a korláton

A Szent István-völgyhídról elkövetett öngyilkosságok számát hivatott csökkenteni a Kapcsolat ’96 Mentálhigiénés Egyesület projektje. Az egyesület matricákkal hívja fel a figyelmet az ingyenesen hívható lelki segély szolgálatra.

 
Fejlesztik a közlekedési infrastruktúrát

A közgyűlés csütörtöki döntése értelmében az önkormányzat benyújtja azt a pályázati anyagot, ami révén 2,7 milliárd forint értékben fejlesztheti a Pápai út és a Kistó utca közötti terület úthálózatát.

 
Szorosabb együttműködés valósulhat meg a térségi önkormányzatok között

Szerdán rendezték meg a már hagyományosnak számító Nagyvázsonyi Közéleti Kávéház Sorozatot. Fábry Szabolcs, a község polgármestere mellett jelen volt Porga Gyula, Veszprém polgármestere, illetve Márfi Gyula, veszprémi érsek is.

 
Félig üres, vagy félig teli a pohár?

Kedd este a Veszprém Agórában rendezték a hagyományos sportévnyitót, ahol a 2016-os évben kiemelkedően teljesítő utánpótláskorú és felnőtt veszprémi sportolókat, edzőket, sportvezetőket, csapatokat díjazták.

 
Megjelent a Veszprémi Szemle idei első száma

Pénteken, a megyei könyvtárban mutatták be a Veszprémi Szemle című várostörténeti folyóirat 44. számát, valamint a Veszprémi Szemle Könyvek 9. kötetét. Az esemény ezúttal is rengeteg érdeklődőt vonzott.

 
Új padokat kapott a Kossuth iskola

Az iskolában évek óta igény volt a bútorok megújítására, az önkormányzat összesen 1 millió forint értékben támogatta az új eszközök beszerzését  mondta a szerdai átadón Brányi Mária alpolgármester.

 
Ők a mi hőseink

Átadták az idei Mindennapok hősei díjakat pénteken a Betekints hotelben. A rendezvényt idén már negyedik alkalommal szervezte meg a Városi Nyilvánosságért Alapítvány. A díjazottakra több mint négyezer voksot adtak le a veszprémiek.

 
Költségvetés: 2017 a családok éve lesz Veszprémben

Bemutatta a 2017-es önkormányzati költségvetés legfontosabb számait pénteken Porga Gyula polgármester. Amíg tavaly a fiatalok éve volt Veszprémben, az idei költségvetésünk fő üzenete az, hogy 2017 a családok éve lesz  fogalmazott a polgármester.

 
'Legyen a zene mindenkié'

Gálakoncert keretében mutatkozott be a veszprémi publikum előtt az a Steinway & Sons versenyzongora, amelynek megvásárlása – a Veszprémi Hangverseny-teremért Alapítvány és a Veszprémi Turisztikai Egyesület kezdeményezésére – közadakozásból valósult meg.

 
Építészeti Nívódíjat kapott a Hangvilla

Tizennégy épületet díjaztak Építészeti Nívódíjjal, köztük volt a Hangvilla is. Pénteken Budapesten az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) évzáró ünnepségén hirdették ki az Építőipari Nívódíj és a Lechner Ödön Díj 2016-os nyerteseit.

 
Hatmilliárdból lehetne modernizálni a tömegközlekedést

Lakossági fórumon hozták nyilvánosságra az intermodális csomópont megvalósíthatósági tanulmányát készítő konzorcium munkáját hétfőn.

Ha sikerül még az idén elegendő mértékű támogatást elnyerni, akkor 2018-ra elkészülhet Veszprém új, intermodális közlekedési rendszere.
 
Városmarketing gyémánt díjat kapott Veszprém arculata

Veszprém városát a Magyar Marketing Szövetség „Városmarketing gyémánt” díjban részesítette arculattervezés kategóriában. A díj felhívja a figyelmet

a városok fejlesztésében egyre fontosabbá váló marketingtevékenységre. Az elismerést május 28-án Brányi Mária alpolgármester vehette át Budapesten.
 

Polgármesteri köszöntő

Ez az a város, amelyre oly büszkék vagyunk, és ahová, mint a település polgármestere, valamennyi ittlakó nevében nagyon sok szeretettel meghívok mindenkit. tovább>>

 

Kapcsolat

  Polgármesteri Hivatal
     8200 Veszprém,
     Óváros tér 9.
  Ügyfélfogadás:
     Hétfőn és szerdán
     7.30–16.00 óráig
  Telefon:
     (88) 549-210, 549-100
     Zöld szám (24 órás): 
     (88) 401-104
  E-mail:
     vmjv@gov.veszprem.hu

  Sajtószóvivő: 
     Hajas Bálint
     Telefon: (30) 690-4323
     hajas.balint@gov.veszprem.hu

  Marketing és PR:
     Jakab Ibolya
     Telefon: (30) 630-4579
     ijakab@gov.veszprem.hu

  Portálszerkesztő:
     Jokesz Antal
     Telefon: (30) 9474-115
     antal.jokesz@gmail.com