Ma 2017. október 18., szerda, Lukács napja van.
 
Tájékoztató útfelújításról és forgalomelterelésről

Ezúton tájékoztatjuk a lakosságot, hogy Veszprémben több helyszínen és időpontban nagyfelületű út- és járdafelújításokat végeznek. Több helyi járat (5, 6, 10, 23 és 24 jelű járatok) útvonalát is módosították, illetve megállóját áthelyezték.

 
Megnyitott a Penny veszprémi logisztikai központja

Alig egy éve, 2016. november 8-án jelentették be a Penny Market vezetői és Porga Gyula polgármester, hogy a Penny Market logisztikai központot létesít Veszprémben. A kedden átadott létesítmény 59 üzletet fog ellátni áruval, és150 embernek ad munkát.

 
Ozone Zöld Díjat nyert a VKSZ Zrt.

Nagyvállalati kategóriában ezüstérmes lett a VKSZ Zrt. az Ozone TV 2017-es környezetvédelmi pályázatán. 

A VKSZ a 2017 áprilisában szervezett Fenntarthatóság MindenKOR rendezvénysorozattal pályázott, és ezüstéremmel díjazták nagyvállalati kategóriában.
 
Idén is házhoz megy a zöldhulladék-gyűjtés

Hónap végén indul és hat héten át tart majd a házhoz menő zöldhulladékgyűjtés. Október 28. és 29. lesz az első hétvége, amikor kihelyezhető az összegyűjtött zöldhulladék a közterületre, amit a közszolgáltató hétköznapokon szállít el. 

 
Egy ország sorsát megfordító harc hősei

Az aradi vértanúk emléke előtt hajtottunk fejet október 6-án. Veszprémben több megemlékezést is szerveztek: a Török Ignác utcai emléktáblánál, a kádártai temetőben és a gyulafirátóti Batthyány Lajos emlékműnél.

 
Véleményt mondtak a fiatalok

Harmadik éve tart a Rólad szól! programsorozat, amit idén először Veszprémben rendeztek meg kedden.

A program célja, hogy a kormányzat felmérje a fiatalok véleményét, lehetőséget adjon a véleménynyilvánításra, elősegítve az ifjúságpolitikai döntések hatékonyságát.
 
Új lendületet kapott Veszprém EKF 2023 pályázata

Veszprém a bakonyi és a balatoni régióval összefogva indul az Európa Kulturális Fővárosa 2023 címért. Október 4-én sajtótájékoztatón mutatták be az új arculatot, és az elmúlt hónapok előkészületeit.

 
Felavatták Szent Mihály szobrát az Óváros téren

Nagy tömeg gyűlt össze Madarassy István szobrász művének leleplezésére. A művész a Szent Mihály-ikonográfiának azt a pillanatát ragadta meg, amelyben az arkangyal az Isten ellen fellázadt gonoszt legyőzi, majd letaszítja a Földre.

 
Új funkciót kaphat a volt piarista gimnázium

Munkásszálló kialakítására ad be pályázatot az önkormányzat, döntött a képviselő-testület csütörtöki ülésén, ahol megválasztották a Kabóca Bábszínház új igazgatóját is. Hosszú évek után új funkciót kaphat az egykori piarista gimnázium a várban.

 
Megépülhet a 8–82 összekötő út

Az új útszakasz, ami egymilliárd forintból jöhet létre, nemcsak abban enyhíti majd a közlekedési gondokat, hogy közvetlen csatlakozást biztosít a nyolcas úttal, hanem a 82-es útra is több ponton lehet majd ráhajtani. 

 
Modern Városok Program: 61,5 milliárd Veszprémnek

Közös sajtótájékoztatón mutatta be a Modern Városok Program fejlesztéseinek jelenlegi állapotát Csepreghy Nándor parlamenti államtitkár, miniszterhelyettes és Porga Gyula polgármester kedd reggel a Városházán.

 
A településkép nem magánügy

A Településképi törvény szabályozza, hogy milyen elvek alapján építkezhetünk: az épületek megjelenését, formáját, a településképbe való beilleszkedését érinti. Horváth Gábor városi főépítészt kérdeztük a veszprémi sajátosságokról.

 
Városmarketing gyémánt díjat kapott Veszprém arculata

Veszprém városát a Magyar Marketing Szövetség „Városmarketing gyémánt” díjban részesítette arculattervezés kategóriában. A díj felhívja a figyelmet

a városok fejlesztésében egyre fontosabbá váló marketingtevékenységre. Az elismerést Brányi Mária alpolgármester vehette át Budapesten.
 

Polgármesteri köszöntő

Ez az a város, amelyre oly büszkék vagyunk, és ahová, mint a település polgármestere, valamennyi ittlakó nevében nagyon sok szeretettel meghívok mindenkit. tovább>>

 

Kapcsolat

  Polgármesteri Hivatal
     8200 Veszprém,
     Óváros tér 9.
  Ügyfélfogadás:
     Hétfőn és szerdán
     7.30–16.00 óráig
  Telefon:
     (88) 549-210, 549-100
     Zöld szám (24 órás): 
     (88) 401-104
  E-mail:
     vmjv@gov.veszprem.hu

  Sajtószóvivő:
     Káposztás Vivien
     Telefon: (88) 549-236
     (30) 690-4323
     kaposztas.vivien@
     gov.veszprem.hu

  Marketing és PR:
     Jakab Ibolya
     Telefon: (30) 630-4579
     ijakab@gov.veszprem.hu

  Portálszerkesztő:
     Jokesz Antal
     Telefon: (30) 9474-115
     antal.jokesz@gmail.com