Ma 2015. november 25., szerda, Katalin napja van.
Közgyűlési meghívó (2015.11.26.) Nyomtatás

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata
2015. november 26-án, csütörtökön 8.00 órai kezdettel tartja közgyűlését a Városháza Kossuth-termében. 

 
Egymást erősítjük a hit által

Pro Meritis-díjat vehetett át Schall Tamás plébános, a Magyarok Nagyasszonya Plébániatemplomért végzett közösségépítő tevékenységéért és áldozatos munkájáért szombaton, a templom ünnepélyes megáldásakor. Az eseményen részt vett Hegyi László helyettes államtitkár is.

 
Az igazi hősök köztünk élnek

Harmadik alkalommal tüntették ki a Mindennapok Hőseit A Városi Nyilvánosságért Alapítvány kezdeményezésére szombaton este a Hangvillában. Ovádi Péter önkormányzati képviselő, az esemény fővédnöke szerint a hősök nem születnek közénk, hanem tetteik révén válnak azzá. 

 
A szépség vonzásában: Rippl-Rónai

Rippl-­Rónai vitathatatlanul a magyar művészet külföldön is legelismertebb alakja, a modern polgárság, a nagyváros levegőjét hozta el egykor Párizsból hazánkba – fogalmazott Géger Melinda művészettörténész, a festő munkásságát bemutató kiállítás kurátora a Laczkó Dezső Múzeumban.

 
Átadták a Hornig-díjakat

A  szociális szférában dolgozók mindannyian áldozatos munkát végeznek a közösségükért. Barbainé Bérci Klára és Horváth Imréné a szociális szolgáltatások területén végzett kimagasló teljesítménye elismeréseként Hornig-díjat vehetett át csütörtökön a városháza Kossuth-termében.

 
Tér a parkolón ­

A kulturális negyed is helyet kapott a közgyűlés által tavaly el­fogadott településfejlesztési koncepcióban, amely tartalmazza a közterületek minőségi fejlesztését, zöldfelületek rehabilitását, parkolók kialakítását, többek között a színházkert rekonstrukcióját is.

 
Veszprém Párizzsal együtt gyászol

Párizzsal és egész Franciaországgal együtt gyászol Veszprém – ezekkel a gondolatokkal gyújtott mécsest Porga Gyula polgármester szombaton este a Városháza előtti téren önkormányzati vezetőkkel, civilekkel. 

 
A rendszerváltás sikere ­– 25 éves az önkormányzat

Veszprém város önkormányzata 1990. október 19-­én alakult meg a megyeházán. A huszonöt évvel ezelőtti esemény kapcsán szerveztek programot, ahová meghívták az első szabadon választott képviselő­testület tagjait is. Porga Gyula polgármester a 90-es évek meghatározó szereplőit kérte fel előadónak. 

 
Hatmilliárdból lehetne modernizálni a tömegközlekedést

Lakossági fórumon hozták nyilvánosságra az intermodális csomópont megvalósíthatósági tanulmányát készítő konzorcium munkáját hétfőn.

Ha sikerül még az idén elegendő mértékű támogatást elnyerni, akkor 2018-ra elkészülhet Veszprém új, intermodális közlekedési rendszere.
 
Városmarketing gyémánt-díjat kapott Veszprém arculata

Veszprém városát a Magyar Marketing Szövetség „Városmarketing gyémánt” díjban részesítette arculattervezés kategóriában. A díj felhívja a figyelmet

a városok fejlesztésében egyre fontosabbá váló marketingtevékenységre. Az elismerést május 28-án Brányi Mária alpolgármester vehette át Budapesten.
 

Polgármesteri köszöntő

Ez az a város, amelyre oly büszkék vagyunk, és ahová, mint a település polgármestere, valamennyi ittlakó nevében nagyon sok szeretettel meghívok mindenkit. tovább>>

Kapcsolat

  Polgármesteri Hivatal
     8200 Veszprém,
     Óváros tér 9.
  Ügyfélfogadás:
     Hétfőn és szerdán
     7.30–16.00 óráig
  Telefon:
     (88) 549-210, 549-100
     Zöld szám (24 órás): 
     (88) 401-104
  E-mail:
     vmjv@gov.veszprem.hu

  Sajtószóvivő: 
     Hajas Bálint
     Telefon: (30) 690-4323
     hajas.balint@gov.veszprem.hu

  Marketing és PR:
     Jakab Ibolya
     Telefon: (30) 630-4579
     ijakab@gov.veszprem.hu

  Portálszerkesztő:
     Jokesz Antal
     Telefon: (30) 9474-115
     antal.jokesz@gmail.com