Ma 2018. augusztus 20., hétfő, István napja van.
 

 Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata a város valamennyi polgárát tisztelettel meghívja és várja
a Szent István napi ünnepi programokra!
 
Közlekedésbiztonsági és kerékpárosbarát fejlesztések

A veszprémi Önkormányzat egy pályázat keretében nyert támogatást a közlekedésbiztonsági és kerékpárosbarát fejlesztésekre, amelynek egyik állomása a belváros és vasút közötti bicikliút fejlesztése – mondta el Brányi Mária alpolgármester a hétfői sajtótájékoztatóján.

 
Veszprém környékén van munkaerőtartalék

Porga Gyula, Veszprém polgármestere azt mondta, a városban gyakorlatilag megszűnt a munkanélküliség, munkaerőhiány lépett fel. Jó hír viszont, hogy a környező településekben van még tartalék. Interjú a polgármesterrel.

 
Sokszínű szórakozás a táborban

Veszprém városa évek óta szervez a helyi családok megsegítésére napközis táborokat; az öt héten át zajló program helyszínét a Deák iskola adja. A gyerekeket szerda délután látogatta meg Némedi Lajos alpolgármester.

 
Megünnepelték Veszprém és a kínai Ningbo 15 éves együttműködését

Szerdán ünnepelte együttműködésének 15 éves jubileumát Ningbo és Veszprém a Városháza aulájában. A két város kapcsolatát bemutató fotókiállítás megnyitása után aláírták a jubileumi nyilatkozatot a partnervárosi kapcsolat megerősítéséről.

 
Rendkívüli közgyűlést tartottak a Városházán

Négy napirendi pontot tárgyalt a képviselőtestület rendkívüli közgyűlésen hétfő reggel. Átesett a tűzkeresztségen a július 15-ei időközi önkormányzati választáson megválasztott Kovács Áron. Megemelték a rátóti óvoda építésére szánt forrást.

 
Afrikát idéző játszóparkkal gazdagodott az állatkert

A 150 millió forintból megvalósult beruházással Európa egyik legnagyobb játszótere jött létre az állatkert gulya-dombi területén. A szerdán átadott, több mint 4000 négyzetméteres területen úgy érezhetik magukat a kicsik, mintha egy afrikai expedíción vennének részt.

 
Modern színház épül klasszikus köntösben

Kétirányú időutazás lesz a Petőfi Színház felújítása: egyrészt visszaállítják a múlt század eleji, Medgyaszay István által megálmodott állapotot, másrészt viszont modern technikával szerelik fel a színpadot. Interjú a rekonstrukcióról Oberfrank Pál igazgatóval.

 
Entente Florale: összességében pozitív a kép Veszprémről

Az Entente Florale nemzetközi zsűritagjai pénteken érkeztek Veszprémbe, hogy a megadott szempontok alapján értékeljék a várost. Elsőre jó benyomásokat szerzett a szakmai zsűri: a jó kondícióban lévő épületek, a harmonikus utcabútorok és jól gondozott fák mellett van néhány javaslatuk is.

 
EKF szervezetté alakult a Balatoni Korona Zrt.

A társaság új neve májustól VeszprémBalaton 2023 Zrt., legfőbb feladata pedig Veszprém és a balatoni régió második körbe jutott Európa Kulturális Fővárosa pályázatának továbbfejlesztése, így a jövőben a balatoni korona kezelése mellett rendezvényszervezési és pályázati-tanácsadási tevékenységet is folytat.

 
Jelentős forgalmirend-változások a belvárosban

A belvárosi kettős körforgalom építése második szakaszába érkezett, ami újabb és nagyobb volumenű forgalmi változást von maga után, melyre június 11-től számíthatnak a városlakók és a Veszprémbe érkezők.

 
Városmarketing gyémánt díjat kapott Veszprém arculata

Veszprém városát a Magyar Marketing Szövetség „Városmarketing gyémánt” díjban részesítette arculattervezés kategóriában. A díj felhívja a figyelmet

a városok fejlesztésében egyre fontosabbá váló marketingtevékenységre. Az elismerést Brányi Mária alpolgármester vehette át Budapesten.
 

Polgármesteri köszöntő

Ez az a város, amelyre oly büszkék vagyunk, és ahová, mint a település polgármestere, valamennyi ittlakó nevében nagyon sok szeretettel meghívok mindenkit. tovább>>

 

Élőkép az új körforgalom építéséről
Dupla kattintással teljes képernyőn!

Kapcsolat

  Polgármesteri Hivatal
     8200 Veszprém,
     Óváros tér 9.
  Ügyfélfogadás:
     Hétfőn és szerdán
     7.30–16.00 óráig
  Telefon:
     (88) 549-210, 549-100
     Zöld szám (24 órás): 
     (88) 401-104
  E-mail:
     vmjv@gov.veszprem.hu

  Sajtószóvivő:
     Káposztás Vivien
     Telefon: (88) 549-236
     (30) 690-4323
     kaposztas.vivien@
     gov.veszprem.hu

  Marketing és PR:
     Jakab Ibolya
     Telefon: (30) 630-4579
     ijakab@gov.veszprem.hu

  Portálszerkesztő:
     Jokesz Antal
     Telefon: (30) 9474-115
     antal.jokesz@gmail.com