Ma 2019. március 19., kedd, József és Bánk napja van.
 
A reformkor forrongó évtizedei előkészítették a forradalmat

A Dózsa téren rendezték meg az önkormányzat központi megemlékezését pénteken. Porga Gyula polgármester ünnepi beszédében hangsúlyozta, a márciusi forradalom nemzetünk újjászületése volt, de mint minden születés, ez is fájdalmas volt, súlyos vérveszteséggel és áldozatokkal járt.

 
Veszprémiek, akik példaként állnak a jövő nemzedékei előtt is

Csütörtök este átadták a Pro Urbe érdemérmeket a veszprémi közösség javára sokat tevő polgárok között. A díjakat ezúttal Jankó Tamásné, Somody Zsuzsa és dr.Tarr György vehették át.

 
A nemzetiségek hittek a közös szabadságban

Az örmény, az ukrán és a lengyel nemzetiségi önkormányzatok szervezésében rendeztek megemlékezést március 15-én az örmény származású, Aradon vértanúhalált halt Kiss Ernő altábornagy és Lázár Vilmos ezredes emléktáblájánál.

 
Ridavics Pál kapta a Szabad Sajtó díjat

Ridavics Pál, a Veszprém TV szerkesztő-riportere vehette át a Szabad Sajtó díjat a város információ-szolgáltatásában végzett kiemelkedő és minőségi munkájának elismeréseként csütörtökön a Városházán.

 
Mindannyiunk számára mást és mást jelent 1848

Az 1848/49-es szabadságharc hőseire emlékeztek csütörtök délután Kádártán. Az ünnepi beszédet a településrészi önkormányzat vezetője, Czaun János mondta,

 
Március 15. a bátorsággal vállalt cselekvés ünnepe

Az 1848-as szabadságharc és forradalomra, valamint Kossuth Lajos halálának 125. évfordulójára emlékezett meg szerdán a Kossuth Lajos Általános Iskola közössége. Az iskola tanulói korabeli versekkel, dalokkal idézték fel a szabadságharc hangulatát.

 
Beváltak a helyi járatos autóbuszok

Bő két hónapja újult meg a helyi járatos buszpark a megyeszékhelyen. A járművek műszaki állapotáról és a karbantartási tapasztalatokról a tömegközlekedést üzemeltető céget és a buszokat rendelkezésre bocsátó társaság vezetőjét kérdeztük.

 
Elfogadták a város idei költségvetését

Csütörtökön tárgyalta és fogadta el a város 2019-es költségvetését a képviselő-testület. Az idén új költségekkel is számolni kellett: a közösségi közlekedést saját kézbe vette az önkormányzat, ami komoly terhet ró a költségvetésre, és megkezdődik az Európa Kulturális Fővárosa program előkészítése is.

 
A reptéri terület Veszprém jövőjének kulcsa

A város érdeke, hogy a szentkirályszabadjai reptéri terület fejlesztését napirenden tartsák  mondta Porga Gyula polgármester a februári közgyűlésen. A csütörtök délelőtti közgyűlésre mindössze egy napirend előtti interpellációt és két kérdést nyújtottak be a képviselők.

 
27,4 milliárdból gazdálkodik a város idén

A Közgyűlés elé terjesztette a költségvetést a polgármester. Az idén 27,4 milliárd forint kiadással – és ugyanennyi bevétellel – számoltak. Példátlan módon idén először a beruházások és fejlesztések aránya nagyobb lesz, mint a város működtetésének költségei: előbbi 52%-ot, utóbbi 48-at tesz ki.

 
Megújul a veszprémi helyi járati buszflotta

Januártól az önkormányzati V-Busz Kft. üzemelteti a közösségi közlekedést Veszprémben. Ötven használt, de a korábbi járműparknál sokkal fiatalabb, alacsony padlós, klímával felszerelt szóló- és csuklós busz áll forgalomba, amelyek Svájcból és Németországból érkeznek.

 
Veszprém és a Balaton-régió lesz Európa Kulturális Fővárosa 2023-ban

Veszprém nyerte el az Európa Kulturális Fővárosa 2023 címet, jelentette be a döntést a független nemzetközi bírálóbizottság elnöke, Aiva Rozenberga a Művészetek Palotájában pénteken. A pályázat második fordulójában Veszprém és a Balaton térség közös pályázata mellett Győr és Debrecen városa versengett a címért.

 
Városmarketing gyémánt díjat kapott Veszprém arculata

Veszprém városát a Magyar Marketing Szövetség „Városmarketing gyémánt” díjban részesítette arculattervezés kategóriában. A díj felhívja a figyelmet

a városok fejlesztésében egyre fontosabbá váló marketingtevékenységre. Az elismerést Brányi Mária alpolgármester vehette át Budapesten.
 

Polgármesteri köszöntő

Ez az a város, amelyre oly büszkék vagyunk, és ahová, mint a település polgármestere, valamennyi ittlakó nevében nagyon sok szeretettel meghívok mindenkit. tovább>>

 

Élőkép az új, kettős körforgalomról
Dupla kattintással teljes képernyőn!

Kapcsolat

  Polgármesteri Hivatal
     8200 Veszprém,
     Óváros tér 9.
  Ügyfélfogadás:
     Hétfőn és szerdán
     7.30–16.00 óráig
  Telefon:
     (88) 549-210, 549-100
     Zöld szám (24 órás): 
     (88) 401-104
  E-mail:
     vmjv@gov.veszprem.hu

  Adatvédelmi tisztviselő (DPO):

     T. Kiss Csaba
     Telefon: (88) 549-107
     tkiss.csaba@gov.veszprem.hu

  Sajtószóvivő:
     Káposztás Vivien
     Telefon: (88) 549-236
     (30) 690-4323
     kaposztas.vivien@
     gov.veszprem.hu

  Marketing és PR:
     Jakab Ibolya
     Telefon: (30) 630-4579
     ijakab@gov.veszprem.hu

  Portálszerkesztő:
     Jokesz Antal
     Telefon: (30) 9474-115
     antal.jokesz@gmail.com