Ma 2016. február 11., csütörtök, Bertold és Marietta napja van.

 
Képviselői közlemény

Veszprém MJV Képviselőtestületének tagjaiként határozottan elutasítjuk az olyan gyűlöletkeltő tömegrendezvények veszprémi megjelenését, amelyek megosztó történelmi események megemlékezésén alapulnak, és megbotránkoztató, felkavaró érzéseket válthatnak ki embertársainkban. Részletek >>

 
Veszprémnek nem jelentene plusz terhet az olimpia

Ha Budapest rendezi a 2024-es olimpiát, Veszprémben is lennének kézilabda csoportmérkőzések. Az Aréna további 3000 hellyel való bővítése már régóta a tervek közt szerepel. De jó lenne ez nekünk? És mennyiért? Megkérdeztük a polgármestert.

 
Már a szelektív hulladékért is házhoz jön a „VHK” Kft.

Az elmúlt években sikeres házhoz menő hulladékgyűjtő akciókat folytatott a VKSZ Zrt. és a VHK Kft. Idén új elemmel bővül a szolgáltatások köre: február elsejétől kezdve havonta az otthonunkhoz jön a „VHK” Nonprofit Kft. a szelektív hulladékért.

 
Sokszínű szeretet – esküvős rajzokat díjaztak

Az óvodásoknak és kisiskolásoknak kiírt rajzpályázat kiállításával és eredményhirdetésével kezdődött a Házasság hete Veszprémben. Porga Gyula polgármester elmondta, hogy a rendezvénysor legnépszerűbb programeleme a rajzverseny, amire idén több mint kétszázan küldtek be pályamunkát. 

 
A házasság hete: február 7–15.

Február 7-től 15-ig tart a Házasság Hete kampány, amely arra hívja fel a figyelmet, hogy milyen fontos és előnyös az egész társadalom számára az egészséges házasság. Veszprém harmadik alkalommal csatlakozik szervezett formában az országos programsorozathoz.

 
Emelkednek a parkolási díjak

Lecserélte a város valamennyi parkolóautomatáját a szolgáltató, az új parkolási rendszer február 1-től lép életbe. A sárga zónában 90 helyett 100, a zöldben 180 forint helyett 200, míg a piros zónában a korábbi 280 helyett 320 forintot kell fizetni egy óra parkolásért.

 
Megkezdődött Veszprémben a finnugor kulturális főváros programsorozat

2016­-ban Veszprém a finnugor kulturális főváros, a programsorozat megnyitóján Porga Gyula polgármester kiemelte, ez az év lehetőséget ad arra, hogy Veszprémben bemutassuk a finnugor kulturális életet, ugyanakkor a magyar kultúrát, a város vonzó, erőteljes kulturális kínálatát a világnak.

 
Polgármesteri közlemény

Tisztelettel kérjük a veszprémi polgárokat, hogy segítsék munkánkat azzal, hogy részt vesznek az induló konzultációban és elmondják véleményüket Veszprém jövőjéről. >>>

 
Csak a veszprémiekkel egyetértésben léphetünk tovább

A tavalyi költségvetés bemutatásakor az egyik leghangsúlyosabb elem az utak felújítása volt. Az idei év nem a látványos beruházások, inkább azok előkészítésének éve lesz A tervekről a lakosságot is megkérdezik. Porga Gyula polgármester stratégiáról és a hosszútávú tervek megalapozásáról beszél.

 
Hatmilliárdból lehetne modernizálni a tömegközlekedést

Lakossági fórumon hozták nyilvánosságra az intermodális csomópont megvalósíthatósági tanulmányát készítő konzorcium munkáját hétfőn.

Ha sikerül még az idén elegendő mértékű támogatást elnyerni, akkor 2018-ra elkészülhet Veszprém új, intermodális közlekedési rendszere.
 
Városmarketing gyémánt-díjat kapott Veszprém arculata

Veszprém városát a Magyar Marketing Szövetség „Városmarketing gyémánt” díjban részesítette arculattervezés kategóriában. A díj felhívja a figyelmet

a városok fejlesztésében egyre fontosabbá váló marketingtevékenységre. Az elismerést május 28-án Brányi Mária alpolgármester vehette át Budapesten.
 

Polgármesteri köszöntő

Ez az a város, amelyre oly büszkék vagyunk, és ahová, mint a település polgármestere, valamennyi ittlakó nevében nagyon sok szeretettel meghívok mindenkit. tovább>>

 

Kapcsolat

  Polgármesteri Hivatal
     8200 Veszprém,
     Óváros tér 9.
  Ügyfélfogadás:
     Hétfőn és szerdán
     7.30–16.00 óráig
  Telefon:
     (88) 549-210, 549-100
     Zöld szám (24 órás): 
     (88) 401-104
  E-mail:
     vmjv@gov.veszprem.hu

  Sajtószóvivő: 
     Hajas Bálint
     Telefon: (30) 690-4323
     hajas.balint@gov.veszprem.hu

  Marketing és PR:
     Jakab Ibolya
     Telefon: (30) 630-4579
     ijakab@gov.veszprem.hu

  Portálszerkesztő:
     Jokesz Antal
     Telefon: (30) 9474-115
     antal.jokesz@gmail.com