Ma 2016. október 23., vasárnap, Gyöngyi napja van.

 
Közgyűlési meghívó (2016.10.27.) Nyomtatás

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata
2016. október 27-én, csütörtökön 8.00 órai kezdettel tartja közgyűlését a Városháza Kossuth-termében. 

 
Két kultúra találkozása a városházán

A Védelmező Szent Szűz Ünnepe és a Kozákság Napja alkalmából új kiállítás nyílt a városháza aulájában Gembik Olexandr műveiből. Porga Gyula polgármester szerint egy nemzetiség olyan értéket és kultúrát közvetít, amely színesítheti a befogadó várost.

 
Huszonöt éve dolgozik Veszprémért a lelkész házaspár

Pro Meritis díjat kapott Isó Dorottya és Isó Zoltán a város szellemi értékeinek létrehozásáért és megőrzéséért, valamint kiemelkedő hitépítő, erkölcsi nevelő és segítő munkájuk elismeréseként. A díjat vasárnap vehették át az evangélikus templomban.

 
A Szovjetunióba hurcolt áldozatokra emlékeztek

Szombaton leplezték le és avatták fel a kényszermunkatáborba elhurcoltak előtt tisztelgő Gulág-emlékművet Veszprémben. Az emlékmű frekventált helyen, a Kossuth utcai aluljáró és a Budapest út 8. közötti park területén kapott helyet, adózva a több százezer ártatlan áldozat emléke előtt.

 
Emlékkövet állítottak Cholnoky Jenőnek

A csatárhegyi kilátó mellett pénteken leplezték le a földrajztudósra emlékeztető sziklát. Némedi Lajos alpolgármester emlékeztetett: Cholnoky ezer szállal kötődött Veszprémhez, emlékét a város is igyekszik méltón őrizni. Nevét városrész, iskola, utca őrzi, és mostantól a Csatárhegyen emlékkő is.

 
Tíz éves a Veszprémi Cserháti Társaskör

Koszorúzással és ünnepi közgyűléssel ünnepelte fennállásának tizedik évfordulóját a Veszprémi Cserháti Társaskör kedden. A civil szervezet munkáját Porga Gyula polgármester is méltatta, majd Pro Meritis díjat adott át Édes Gyulánénak az egyesület élén végzett munkájáért.

 
Jubiláltak az egykori Piarista Gimnázium öregdiákjai

Harminc éves lett az 1986-ban alapított Veszprémi Piarista Gimnázium Öregdiákjainak Baráti Köre. Az akkori politikai vezetés nemtetszését kiváltó egyesület egy olyan iskola szellemiségét hivatott ápolni-megőrizni, amely meghatározó szerepet töltött be Veszprém életében.

 
Rég nem látott egység

Rég nem látott egység jellemzi a veszprémieket, mondta Porga Gyula. A polgármester köszönetet mondott a veszprémi polgárok aktivitásáért; a vasárnapi népszavazáson a választásra jogosultak 46,3 százaléka járult az urnákhoz.

 
Finnugor kulturális programok októberben

Kórusfesztivál, sok zene, filmvetítések, sportverseny és csipetnyi gasztronómia az októberi finnugor kulturális fővárosi programajánlatban... 

 
Hatmilliárdból lehetne modernizálni a tömegközlekedést

Lakossági fórumon hozták nyilvánosságra az intermodális csomópont megvalósíthatósági tanulmányát készítő konzorcium munkáját hétfőn.

Ha sikerül még az idén elegendő mértékű támogatást elnyerni, akkor 2018-ra elkészülhet Veszprém új, intermodális közlekedési rendszere.
 
Városmarketing gyémánt díjat kapott Veszprém arculata

Veszprém városát a Magyar Marketing Szövetség „Városmarketing gyémánt” díjban részesítette arculattervezés kategóriában. A díj felhívja a figyelmet

a városok fejlesztésében egyre fontosabbá váló marketingtevékenységre. Az elismerést május 28-án Brányi Mária alpolgármester vehette át Budapesten.
 

Polgármesteri köszöntő

Ez az a város, amelyre oly büszkék vagyunk, és ahová, mint a település polgármestere, valamennyi ittlakó nevében nagyon sok szeretettel meghívok mindenkit. tovább>>

 

Kapcsolat

  Polgármesteri Hivatal
     8200 Veszprém,
     Óváros tér 9.
  Ügyfélfogadás:
     Hétfőn és szerdán
     7.30–16.00 óráig
  Telefon:
     (88) 549-210, 549-100
     Zöld szám (24 órás): 
     (88) 401-104
  E-mail:
     vmjv@gov.veszprem.hu

  Sajtószóvivő: 
     Hajas Bálint
     Telefon: (30) 690-4323
     hajas.balint@gov.veszprem.hu

  Marketing és PR:
     Jakab Ibolya
     Telefon: (30) 630-4579
     ijakab@gov.veszprem.hu

  Portálszerkesztő:
     Jokesz Antal
     Telefon: (30) 9474-115
     antal.jokesz@gmail.com