Ma 2017. augusztus 20., vasárnap, István napja van.


 
Szent István napi ünnepi programok

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata 

a város valamennyi polgárát tisztelettel meghívja,
és várja a Szent István napi ünnepi programokra!
 
Kitüntették az életmentő rendőröket

Szolgálatteljesítés közben kimagasló helytállást tanúsító magatartásukért részesült jutalomban két veszprémi járőr. A kitüntetéseket hétfőn délelőtt adta át Anda György ezredes és Némedi Lajos alpolgármester.

 
Településképpel kapcsolatos lakossági fórum

Veszprém Megyei Jogú Város Városfejlesztési Iroda Főépítészi Csoportja 2017. augusztus 22-én, kedden 17 órai kezdettel lakossági fórumot tart Településképi Arculati Kézikönyv és hozzá kapcsolódóan az új Településképi Rendelet tervezeteinek véleményezése tárgyában.

 
Új demens foglalkoztató épül a Völgyikút utcában

Augusztus végére kész az új demens foglalkoztató Veszprémben. Az 55,6 millió forintos épületrészt a Völgyikút utcai szociális intézményhez építik. Az új szárnnyal javul a demensek nappali ellátása a városban.

 
Több száz lakással bővülhet a Takácskert

Lakossági fórumon ismertették a Takácskert fejlesztési terveit hétfőn. A Halmay György önkormányzati képviselő által vezetett fórumon a körzet lakói a hulladékszállítással, közlekedéssel kapcsolatos problémáikat is jelezték.

 
Új orvosi rendelő lesz Kádártán

A Kádártára tervezett új orvosi rendelőről tartott sajtótájékoztatón Brányi Mária alpolgármester elmondta, a rendelő a Területfejlesztési Operatív Program városi közszolgáltatások bővítését megcélzó, közel 500 milliós keretének egy részéből valósulhat meg.

 
Modern Városok Program: 61,5 milliárd Veszprémnek

Közös sajtótájékoztatón mutatta be a Modern Városok Program fejlesztéseinek jelenlegi állapotát Csepreghy Nándor parlamenti államtitkár, miniszterhelyettes és Porga Gyula polgármester kedd reggel a Városházán.

 
A településkép nem magánügy

A Településképi törvény szabályozza, hogy milyen elvek alapján építkezhetünk: az épületek megjelenését, formáját, a településképbe való beilleszkedését érinti. Horváth Gábor városi főépítészt kérdeztük a veszprémi sajátosságokról.

 
Szakmai konferencia Tarnówban

„Európai vagyok – én alakítom a valóságot magam körül” címmel háromnapos konferenciát rendeztek Tarnówban, három másik uniós város – Veszprém, Kiskőrös és Sepsiszentgyörgy – részvételével.

 
A közösség jövőjéről gondolkodtak

A 2023-as Európa Kulturális Főváros pályázattal kapcsolatban rendeztek konferenciát pénteken a Hangvillában. Porga Gyula polgármester elmondta: az EKF nem arról szól, hogy a nyertes város egy évre fesztiválvárossá váljon. Az EKF pályázat egy eszköz, melynek a közösségépítés a lényege.

 
Veszprém város és a Balaton együtt pályázna az "Európa Kulturális Fővárosa 2023" címre

A Balatoni Szövetség és Veszprém város közösen rögzítették Hévízen azon szándékukat, hogy fogalmazzanak meg olyan kulturális alapú térségfejlesztési elképzeléseket, amelyek erősítik és elősegítik a cím elnyerésének esélyét.

 
Városmarketing gyémánt díjat kapott Veszprém arculata

Veszprém városát a Magyar Marketing Szövetség „Városmarketing gyémánt” díjban részesítette arculattervezés kategóriában. A díj felhívja a figyelmet

a városok fejlesztésében egyre fontosabbá váló marketingtevékenységre. Az elismerést Brányi Mária alpolgármester vehette át Budapesten.
 

Polgármesteri köszöntő

Ez az a város, amelyre oly büszkék vagyunk, és ahová, mint a település polgármestere, valamennyi ittlakó nevében nagyon sok szeretettel meghívok mindenkit. tovább>>

 

Kapcsolat

  Polgármesteri Hivatal
     8200 Veszprém,
     Óváros tér 9.
  Ügyfélfogadás:
     Hétfőn és szerdán
     7.30–16.00 óráig
  Telefon:
     (88) 549-210, 549-100
     Zöld szám (24 órás): 
     (88) 401-104
  E-mail:
     vmjv@gov.veszprem.hu

  Sajtószóvivő:
     Káposztás Vivien
     Telefon: (88) 549-236
     (30) 690-4323
     kaposztas.vivien@
     gov.veszprem.hu

  Marketing és PR:
     Jakab Ibolya
     Telefon: (30) 630-4579
     ijakab@gov.veszprem.hu

  Portálszerkesztő:
     Jokesz Antal
     Telefon: (30) 9474-115
     antal.jokesz@gmail.com