Ma 2017. január 18., szerda, Piroska napja van.
 

 
Klasszikus értékekre építette életét ­

Brusznyai Árpádot meg kellett ölni, nemcsak a személyt, hanem a gondolatot is, mondta Kásler Miklós az egyetem aulájában tartott Brusznyai emlékhangversenyen. 

A Brusznyai-­díjat idén Imreh Enikő, a Vetési gimnázium tanára és Bognár Judit, a Lovassy gimnázium végzős tanulója vehette át.
 
Információt nyújt, és értéket közvetít már 30 éve

Gazdaságilag kiegyensúlyozott évet zárt a Veszprém Televízió. Új műsorral bővült a paletta, sikeres pályázatok, nívós díjak és mindenekelőtt a nézettség igazolja, hogy a Veszprém TV a térség meghatározó helyi médiuma. Interjú Szegedi László igazgatóval.

 
Nyílik a Csa-ládika

Alternatív napközi és játszóház nyílik az Agóra VMK épületében, amely a családok minőségi együttlétét szolgálja. A „Csa-ládika” elnevezés a Veszprémi Családsegítő és Gyermekjóléti Integrált Intézmény prevenciós programjainak összefoglaló neve.

 
A város és az egyetem újévköszöntő fogadást tartott

A politika nem a hatalom kérdése, hanem a közösség művészete, mondta Navracsics Tibor a Pannon Egyetemen tartott újévköszöntő fogadáson. Az Európai Bizottság kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi biztosa boldog új évet kívánt mindenkinek.

 
Az együttműködés erősítése volt a cél

2016-ban csökkent az elkövetett bűncselekmények száma Veszprémben, amely többek között annak köszönhető, hogy a Veszprémi Rendőrkapitányság hatékonyabban dolgozott együtt a polgárőrséggel és a közterület-felügyelettel. Évösszegző a városi rendőrkapitánnyal, dr. Ipsits Csabával.

 
Az a fontos, hogy Veszprémben megtalálják a boldogulást

Újévi nagyinterjú Porga Gyula polgármesterrel az elmúlt és az előttünk álló év legfontosabb kérdéseiről: fiatalokról, letelepedésről, kulturális jövőképről, közlekedés- és közterület-fejlesztésről, sport- és kulturális intézmények felújításáról, a helyi közéletről...

 
Fedezzük fel a közöttünk élő hősöket!

A Mindennapok Hősei kezdeményezést négy éve indította a Városi Nyilvánosságért Alapítvány. Céljuk volt, hogy a számos, az önkormányzat és a szakmai szervezetek által adományozott díjak mellett a veszprémi civilek is dönthessenek a közöttünk élők elismeréséről.

 
A barátság éve volt

A Finnugor karácsony című szerdai hangversennyel ért véget a Finnugor Kulturális Főváros programsorozat a Hangvillában. Porga Gyula polgármester továbbadta a programot jelképező madárszobrot a címet jövőre viselő, Oroszországban található Vuokkiniemi település polgármesterének.

 
Építészeti Nívódíjat kapott a Hangvilla

Tizennégy épületet díjaztak Építészeti Nívódíjjal, köztük volt a Hangvilla is. Pénteken Budapesten az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) évzáró ünnepségén hirdették ki az Építőipari Nívódíj és a Lechner Ödön Díj 2016-os nyerteseit.

 
Ismét napirendre kerül az uszoda

Elkészült a leendő sportuszoda megvalósíthatósági tanulmánya. A terveket – amikre a kormány 25 millió forintot biztosított – a múlt héten sajtótájékoztatón mutatta be Porga Gyula polgármester.

A megvalósíthatósági tanulmány a bizottságok véleményezése után az októberi közgyűlés elé kerül.
 
Hatmilliárdból lehetne modernizálni a tömegközlekedést

Lakossági fórumon hozták nyilvánosságra az intermodális csomópont megvalósíthatósági tanulmányát készítő konzorcium munkáját hétfőn.

Ha sikerül még az idén elegendő mértékű támogatást elnyerni, akkor 2018-ra elkészülhet Veszprém új, intermodális közlekedési rendszere.
 
Városmarketing gyémánt díjat kapott Veszprém arculata

Veszprém városát a Magyar Marketing Szövetség „Városmarketing gyémánt” díjban részesítette arculattervezés kategóriában. A díj felhívja a figyelmet

a városok fejlesztésében egyre fontosabbá váló marketingtevékenységre. Az elismerést május 28-án Brányi Mária alpolgármester vehette át Budapesten.
 

Polgármesteri köszöntő

Ez az a város, amelyre oly büszkék vagyunk, és ahová, mint a település polgármestere, valamennyi ittlakó nevében nagyon sok szeretettel meghívok mindenkit. tovább>>

 

Kapcsolat

  Polgármesteri Hivatal
     8200 Veszprém,
     Óváros tér 9.
  Ügyfélfogadás:
     Hétfőn és szerdán
     7.30–16.00 óráig
  Telefon:
     (88) 549-210, 549-100
     Zöld szám (24 órás): 
     (88) 401-104
  E-mail:
     vmjv@gov.veszprem.hu

  Sajtószóvivő: 
     Hajas Bálint
     Telefon: (30) 690-4323
     hajas.balint@gov.veszprem.hu

  Marketing és PR:
     Jakab Ibolya
     Telefon: (30) 630-4579
     ijakab@gov.veszprem.hu

  Portálszerkesztő:
     Jokesz Antal
     Telefon: (30) 9474-115
     antal.jokesz@gmail.com