Ma 2016. december 04., vasárnap, Borbála és Barbara napja van.

 
Adományokkal segíthetünk a rászorulókon

December 1718-án karácsonyi adománygyűjtő akciót szerveznek a Balaton Pláza parkolójában. 

A kezdeményezéshez Veszprém városa, a Padányi iskola és a Máltai Szeretetszolgálat veszprémi kirendeltsége is csatlakozott – tudtuk meg Némedi Lajos alpolgármestertől.
 
Arany Rózsa díj Veszprémnek

A Virágos Magyarországért verseny a magyar városok és falvak kulturált, virágokkal díszített, élhetőbb környezet megteremtéséért tett intézkedéseit és fejlesztéseit díjazza. 

A megmérettetésen Veszprémet korábbi díjai után idén Arany Rózsa díjjal ismerték el, amelyet a régióban legjobbnak ítélt település érdemelhet ki.
 
Az első láng, az első fény

Az adventi koszorú gyertyáin meggyújtott első láng az első fény, Krisztust találjuk meg ebben a fényben – mondta Nagy Károly kanonok az adventi gyertyagyújtáson, az Illatos advent programsorozat nyitórendezvényén.

 
Élhetőbb, biztonságosabb a város

Viszonylag kevés kritikus hanggal, zavartalanul zajlott le az év végi közmeghallgatás csütörtökön a városházán, melyen Veszprém környezeti állapota és közbiztonsága volt fókuszban. Dr. Ipsits Csaba rendőrezredes elmondta: tavalyhoz képest mintegy15 %-kal csökkent a bűncselekmények száma.

 
A közeg mindig kiköveteli a minőségi kulturális kínálatot

Veszprémben tartotta évadzáró konferenciáját a Magyar Fesztivál Szövetség a héten. A hagyományteremtő esemény helyszínválasztása sem véletlen: Budapest után Veszprém megye a második legjelentősebb kulturális-turisztikai vonzerővel bíró körzet.

 
Bizonytalan múltra nem lehet stabil jövőt építeni

Ünnepi közgyűlést tartott a Veszprém Megyei Honismereti Egyesület csütörtökön, ahol méltatták a civil szervezet negyed százados értékmentő munkáját. 

Az ünnepi eseményen Brányi Mária alpolgármester Pro Meritis érmet adott át Faa Juditnak.
 
Új kézilabdacsarnokkal gazdagodott a város

Hatszázötven millió forintos beruházás révén kapott új sportcsarnokot a Noszlopy Gáspár Gimnázium. Mostantól akár egyszerre két kézilabdapályán is folyhatnak az edzések, testnevelésórák.

 
450 éve foglalták vissza a veszprémi várat

A szigetvári ostrom évében, 1566-ban került ismét magyar kézre az addig átmeneti török fennhatóság alatt lévő veszprémi vár. A helyi várvédők tiszteletére avattak kedd délután emléktáblát a Hősök kapujánál.

 
A 'remény üzenetének hordozóit' díjazták

A szociális, gyermekjóléti, gyermekvédelmi ellátásban és a szociálisan rászorulók támogatását végző civil és társadalmi szervezetekben tevékenykedő személyek munkáját ismerték el a Hornig-díjjal, illetve Pro Meritis éremmel szerdán a városházán.

 
Ismét napirendre kerül az uszoda

Elkészült a leendő sportuszoda megvalósíthatósági tanulmánya. A terveket – amikre a kormány 25 millió forintot biztosított – a múlt héten sajtótájékoztatón mutatta be Porga Gyula polgármester.

A megvalósíthatósági tanulmány a bizottságok véleményezése után az októberi közgyűlés elé kerül.
 
Hatmilliárdból lehetne modernizálni a tömegközlekedést

Lakossági fórumon hozták nyilvánosságra az intermodális csomópont megvalósíthatósági tanulmányát készítő konzorcium munkáját hétfőn.

Ha sikerül még az idén elegendő mértékű támogatást elnyerni, akkor 2018-ra elkészülhet Veszprém új, intermodális közlekedési rendszere.
 
Városmarketing gyémánt díjat kapott Veszprém arculata

Veszprém városát a Magyar Marketing Szövetség „Városmarketing gyémánt” díjban részesítette arculattervezés kategóriában. A díj felhívja a figyelmet

a városok fejlesztésében egyre fontosabbá váló marketingtevékenységre. Az elismerést május 28-án Brányi Mária alpolgármester vehette át Budapesten.
 

Polgármesteri köszöntő

Ez az a város, amelyre oly büszkék vagyunk, és ahová, mint a település polgármestere, valamennyi ittlakó nevében nagyon sok szeretettel meghívok mindenkit. tovább>>

 

Kapcsolat

  Polgármesteri Hivatal
     8200 Veszprém,
     Óváros tér 9.
  Ügyfélfogadás:
     Hétfőn és szerdán
     7.30–16.00 óráig
  Telefon:
     (88) 549-210, 549-100
     Zöld szám (24 órás): 
     (88) 401-104
  E-mail:
     vmjv@gov.veszprem.hu

  Sajtószóvivő: 
     Hajas Bálint
     Telefon: (30) 690-4323
     hajas.balint@gov.veszprem.hu

  Marketing és PR:
     Jakab Ibolya
     Telefon: (30) 630-4579
     ijakab@gov.veszprem.hu

  Portálszerkesztő:
     Jokesz Antal
     Telefon: (30) 9474-115
     antal.jokesz@gmail.com