Ma 2015. november 29., vasárnap, Taksony napja van.

 
Három veszprémi is az 50 legjobb étterem között

A francia Gault & Millau kalauz november közepén jelentette meg a 2016-os éttermi, szállodai, valamint borászatokat és alternatív vendéglátóhelyeket minősítő magyarországi kiadványát. Városunk újabb  gasztro sikere a mértékadó kiadványban való szereplés. 

 
Változnak a parkolási díjak

A városi közgyűlés szabályozta a fizető parkolási rendszert, módosította a szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos rendeletet. Januártól bevezetik a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtést. Porga Gyula polgármester bejelentette, városi konzultációt kezdeményeznek Veszprém jövőjéről.

 
Városi konzultáció Veszprém jövőjéről

Polgármesteri felhívás városi konzultációra, melynek során mindenkinek lehetősége lesz kifejteni álláspontját Veszprém legjelentősebb fejlesztéseivel kapcsolatban, valamint elmondani véleményét a város jövőjéről.

 
Egymást erősítjük a hit által

Pro Meritis-díjat vehetett át Schall Tamás plébános, a Magyarok Nagyasszonya Plébániatemplomért végzett közösségépítő tevékenységéért és áldozatos munkájáért szombaton, a templom ünnepélyes megáldásakor. Az eseményen részt vett Hegyi László helyettes államtitkár is.

 
Az igazi hősök köztünk élnek

Harmadik alkalommal tüntették ki a Mindennapok Hőseit A Városi Nyilvánosságért Alapítvány kezdeményezésére szombaton este a Hangvillában. Ovádi Péter önkormányzati képviselő, az esemény fővédnöke szerint a hősök nem születnek közénk, hanem tetteik révén válnak azzá. 

 
A szépség vonzásában: Rippl-Rónai

Rippl-­Rónai vitathatatlanul a magyar művészet külföldön is legelismertebb alakja, a modern polgárság, a nagyváros levegőjét hozta el egykor Párizsból hazánkba – fogalmazott Géger Melinda művészettörténész, a festő munkásságát bemutató kiállítás kurátora a Laczkó Dezső Múzeumban.

 
Tér a parkolón ­

A kulturális negyed is helyet kapott a közgyűlés által tavaly el­fogadott településfejlesztési koncepcióban, amely tartalmazza a közterületek minőségi fejlesztését, zöldfelületek rehabilitását, parkolók kialakítását, többek között a színházkert rekonstrukcióját is.

 
A rendszerváltás sikere ­– 25 éves az önkormányzat

Veszprém város önkormányzata 1990. október 19-­én alakult meg a megyeházán. A huszonöt évvel ezelőtti esemény kapcsán szerveztek programot, ahová meghívták az első szabadon választott képviselő­testület tagjait is. Porga Gyula polgármester a 90-es évek meghatározó szereplőit kérte fel előadónak. 

 
Hatmilliárdból lehetne modernizálni a tömegközlekedést

Lakossági fórumon hozták nyilvánosságra az intermodális csomópont megvalósíthatósági tanulmányát készítő konzorcium munkáját hétfőn.

Ha sikerül még az idén elegendő mértékű támogatást elnyerni, akkor 2018-ra elkészülhet Veszprém új, intermodális közlekedési rendszere.
 
Városmarketing gyémánt-díjat kapott Veszprém arculata

Veszprém városát a Magyar Marketing Szövetség „Városmarketing gyémánt” díjban részesítette arculattervezés kategóriában. A díj felhívja a figyelmet

a városok fejlesztésében egyre fontosabbá váló marketingtevékenységre. Az elismerést május 28-án Brányi Mária alpolgármester vehette át Budapesten.
 

Polgármesteri köszöntő

Ez az a város, amelyre oly büszkék vagyunk, és ahová, mint a település polgármestere, valamennyi ittlakó nevében nagyon sok szeretettel meghívok mindenkit. tovább>>

Kapcsolat

  Polgármesteri Hivatal
     8200 Veszprém,
     Óváros tér 9.
  Ügyfélfogadás:
     Hétfőn és szerdán
     7.30–16.00 óráig
  Telefon:
     (88) 549-210, 549-100
     Zöld szám (24 órás): 
     (88) 401-104
  E-mail:
     vmjv@gov.veszprem.hu

  Sajtószóvivő: 
     Hajas Bálint
     Telefon: (30) 690-4323
     hajas.balint@gov.veszprem.hu

  Marketing és PR:
     Jakab Ibolya
     Telefon: (30) 630-4579
     ijakab@gov.veszprem.hu

  Portálszerkesztő:
     Jokesz Antal
     Telefon: (30) 9474-115
     antal.jokesz@gmail.com