Ma 2016. szeptember 29., csütörtök, Mihály napja van.
Közgyűlési meghívó (2016.09.29.) Nyomtatás

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata
2016. szeptember 29-én, csütörtökön 8.00 órai kezdettel tartja közgyűlését a Városháza Kossuth-termében. 

 
120 éve óvják legfőbb kincsünk

120 esztendeje épült ki a veszprémi víziközmű szolgáltatás, amely egészséges és mindenki számára elérhető ivóvizet biztosít a városlakóknak. A jubileumot víziközmű múzeum megnyitásával és emléktábla-avatással ünnepelte a Bakonykarszt Zrt. csütörtökön.

 
Fiatalnak lenni jó, Veszprémben fiatalnak lenni még jobb!

Az önkormányzat a Fiatalok Évében rengeteg programmal és kedvezménnyel igyekezett a fiatalok kedvére tenni, de a csúcspontnak mégis a pénteki Fiatalok Napja számít. Sportprogramok, vetélkedők, kézműves sátor, lézerfegyverek, este pedig koncertek.

 
Kalandok földön, égen

Sikeres volt a Kabóca Bábszínház XIII. Mesefesztiválja, sok látogató érkezett a rendezvényre, az utazó planetáriumban több mint száz gyermeket fogadtak. Bábkészítés, kézműves foglalkozás és számos interaktív játék is kapcsolódott a fesztivál témájához.

 
A legjobbak találkoztak

Az ország legjobbnak tartott vidéki éttermei adtak randevút a Szentháromság téren.. A rendezvény az „örökségünk és kreativitásunk" mottót kapta, az éttermek többnyire egy tradicionális magyar fogással, valamint egy modernebb étellel készültek.

 
A nyugdíjas klubok szerves részei a város közéletének

A veszprémi Nyugdíjas Klubvezetők Fórumának 25. évét ünnepelték szerdán az Agórában. Porga Gyula a város nevében adott át elismerő okleveleket a nyugdíjas klubok vezetőinek és tevékeny tagoknak, megköszönve közösségteremtő munkájukat.

 
A kincsre együtt vigyázunk

A rendőrkapitányság az önkormányzattal és a polgárőrséggel összefogva kedden játékos közlekedésbiztonsági előadást tartott a Dózsa iskola első osztályosainak. A rendőrség szeptemberben fokozottan van jelen az iskolák környékén.

 
Szeptemberi finnugor programok

A finnugor kulturális főváros program-sorozatában szeptember első hetében a gasztronómiáé a főszerep a veszprémi Oliva és a tartui Polpo étterem jóvoltából. A már hagyományos lépcsőfutás mellett zongorakoncert és irodalmi est is színesíti a programot.

 
Felturbózzák a belvárost

Veszprém közúthálózatának tervezett fejlesztéseiről tartottak lakossági fórumot csütörtökön. Az európai uniós forrásból, a Település- és Területfejlesztési Operatív Programban megvalósuló fejlesztéseket Dulicz László, a Pro Urbe kft. ügyvezetője ismertette.

 
Hatmilliárdból lehetne modernizálni a tömegközlekedést

Lakossági fórumon hozták nyilvánosságra az intermodális csomópont megvalósíthatósági tanulmányát készítő konzorcium munkáját hétfőn.

Ha sikerül még az idén elegendő mértékű támogatást elnyerni, akkor 2018-ra elkészülhet Veszprém új, intermodális közlekedési rendszere.
 
Városmarketing gyémánt díjat kapott Veszprém arculata

Veszprém városát a Magyar Marketing Szövetség „Városmarketing gyémánt” díjban részesítette arculattervezés kategóriában. A díj felhívja a figyelmet

a városok fejlesztésében egyre fontosabbá váló marketingtevékenységre. Az elismerést május 28-án Brányi Mária alpolgármester vehette át Budapesten.
 

Polgármesteri köszöntő

Ez az a város, amelyre oly büszkék vagyunk, és ahová, mint a település polgármestere, valamennyi ittlakó nevében nagyon sok szeretettel meghívok mindenkit. tovább>>

 

Kapcsolat

  Polgármesteri Hivatal
     8200 Veszprém,
     Óváros tér 9.
  Ügyfélfogadás:
     Hétfőn és szerdán
     7.30–16.00 óráig
  Telefon:
     (88) 549-210, 549-100
     Zöld szám (24 órás): 
     (88) 401-104
  E-mail:
     vmjv@gov.veszprem.hu

  Sajtószóvivő: 
     Hajas Bálint
     Telefon: (30) 690-4323
     hajas.balint@gov.veszprem.hu

  Marketing és PR:
     Jakab Ibolya
     Telefon: (30) 630-4579
     ijakab@gov.veszprem.hu

  Portálszerkesztő:
     Jokesz Antal
     Telefon: (30) 9474-115
     antal.jokesz@gmail.com