Ma 2018. október 16., kedd, Gál napja van.
 

Veszprém MJ Város Önkormányzata az 1956-os forradalom és szabadságharc 62. évfordulóján, 2018. október 23-án közös megemlékezésre hívja Önt és családját!

 
Meghívó nemzetközi kortárs kiállításra

Építészeti kiállítás és performance keretében 2018. október 17–18-án a felújítás előtt álló, volt ének-zenei iskolában (Óvári Ferenc utca 1.)

12 falfestés készül a századelő építészeti kérdéseit is megidézve.
 
A Szovjetunió munkatáboraiba deportáltakra emlékeztek

A kommunista és a fasiszta diktatúrák gaztettei nem különböztek egymástól, hangsúlyozta Menczer Erzsébet a szovjet kényszermunkatáborokba elhurcoltak tiszteletére rendezett megemlékezésen szombaton.

 
Információs hálót szőnek a környék nyugdíjasai

Szerdán alakult meg Veszprémben  Ovádi Péter országgyűlési képviselő kezdeményezésére  a Szenior Mentor Kerekasztal, amely céljának tekinti a környező települések nyugdíjasai közti kapcsolaterősítést. A fórum lehetőséget ad arra is, hogy a nyugdíjasok a problémáikat a döntéshozók elé tárják.

 
'Egy új óvoda építése ráerősít arra, hogy hiszünk még a jövőben'

Szerda délután tették le az új gyulafirátóti óvoda alapkövét. Előreláthatólag jövő szeptemberben már az új, 5+1 csoportos, főzőkonyhával üzemelő, korszerű, Posta utcai óvodában kezdhetik meg az évet a rátóti óvodások és bölcsődések. 

 
Az ország legjobb középiskolája a Lovassy

A veszprémi Lovassy László Gimnázium vezeti a középiskolák rangsorát a legjobbiskola.hu portál szerint, amely 1000 intézmény 1700 képzési formáját vizsgálta. A második helyezett a nyolcosztályos, budapesti Deák Téri Evangélikus Gimnázium lett.

 
Rózsaszínben a mellrák ellen

Szombaton ismét rózsaszín lufik lepték el a várost: hetedik alkalommal rendezte meg a mellrák szűrés fontosságára figyelmeztető sétáját a Fagyöngy Egyesület. A témáról Lángné Janni Margittal, az egyesület elnökével beszélgettünk.

 
Félpályás lezárással tiltakoztak a rátótiak

Forgalomlassító demonstrációval igyekeztek felhívni a figyelmet a 82-es út veszélyeire a gyulafirátótiak pénteken. A félpályás forgalomlassító tiltakozást azért szervezték rátóti civilek, mert a településen átvezető főútvonalon számos baleset történt az elmúlt időszakban.

 
Ismét régi fényében ragyog az Érseki Palota

Két év után befejeződött az Érseki Palota rekonstrukciója. A Fellner Jakab tervei alapján 1765–1776 között épült, felújított palotát csütörtökön ünnepélyes keretek között adták át. Az ünnepségen Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes is beszédet mondott.

 
Harmadik üteméhez ért a kettős körforgalom építése

A kivitelezés következő, harmadik ütemében a jelenlegi közlekedés jelentős mértékű változása következik be szeptember 23-án, vasárnaptól.

 
Minden veszprémi sikere az európai virágverseny

Arany minősítéssel tért haza Írországból, az Entente Florale Europe díjkiosztójáról a veszprémi küldöttség. Porga Gyula polgármester kedden számolt be az eredményekről. A zsűri nem a virágok számát értékelte, hanem azt a stratégiát figyelte, amit a város a közterületeivel, parkjaival kapcsolatban érvényesít.

 
Városmarketing gyémánt díjat kapott Veszprém arculata

Veszprém városát a Magyar Marketing Szövetség „Városmarketing gyémánt” díjban részesítette arculattervezés kategóriában. A díj felhívja a figyelmet

a városok fejlesztésében egyre fontosabbá váló marketingtevékenységre. Az elismerést Brányi Mária alpolgármester vehette át Budapesten.
 

Polgármesteri köszöntő

Ez az a város, amelyre oly büszkék vagyunk, és ahová, mint a település polgármestere, valamennyi ittlakó nevében nagyon sok szeretettel meghívok mindenkit. tovább>>

 

Élőkép az új körforgalom építéséről
Dupla kattintással teljes képernyőn!

Kapcsolat

  Polgármesteri Hivatal
     8200 Veszprém,
     Óváros tér 9.
  Ügyfélfogadás:
     Hétfőn és szerdán
     7.30–16.00 óráig
  Telefon:
     (88) 549-210, 549-100
     Zöld szám (24 órás): 
     (88) 401-104
  E-mail:
     vmjv@gov.veszprem.hu

  Adatvédelmi tisztviselő (DPO):

     T. Kiss Csaba

     Telefon: (88) 549-107

     tkiss.csaba@gov.veszprem.hu


  Sajtószóvivő:
     Káposztás Vivien
     Telefon: (88) 549-236
     (30) 690-4323
     kaposztas.vivien@
     gov.veszprem.hu

  Marketing és PR:
     Jakab Ibolya
     Telefon: (30) 630-4579
     ijakab@gov.veszprem.hu

  Portálszerkesztő:
     Jokesz Antal
     Telefon: (30) 9474-115
     antal.jokesz@gmail.com