Ma 2016. augusztus 27., szombat, Gáspár napja van.
Szeptemberi finnugor programok

A finnugor kulturális főváros program-sorozatában szeptember első hetében a gasztronómiáé a főszerep a veszprémi Oliva és a tartui Polpo étterem jóvoltából. A már hagyományos lépcsőfutás mellett zongorakoncert és irodalmi est is színesíti a programot.

 
Sub Bass és Majka a veszprémi Fiatalok Napján

Ingyenes rendezvénnyel várják az érdeklődőket a Veszprém Arénához szeptember 16-án a Fiatalok Napjára. Ovádi Péter önkormányzati képviselő emlékeztetett: az önkormányzat februárban hirdette meg a Fiatalok Évét, aminek több sikeres elemét rendezték már meg azóta. 

 
Felgördül a függöny

Évadnyitó társulati üléssel kezdte meg a 2016/17-es évad munkálatait a Veszprémi Petőfi Színház hétfőn.

Az eseményen elhangzott, hogy az évad első nagyszínházi nyitánya a Nebáncsvirág című operett lesz Szeles József rendezésében.
 
Legfontosabb feladatunk megőrizni szuverenitásunk

Szent István király és Gizella királyné egy szilárd, a rendre, a törvényre és a függetlenségre épülő országot hagytak ránk, nekünk pedig legfőbb feladatunk ezt megőrizni – hangzott el Porga Gyula polgármester augusztus 20-ai ünnepi beszédében.

 
Tartui szakács főz Veszprémben

Az Oliva Hotel és Étterem, valamint a tartui Polpo Étterem együttműködésével szeptember elején Észt gasztronómiai napokat tartanak az Olivában. A két étterem így csatlakozik a veszprémi finnugor kulturális főváros rendezvénysorozathoz. 

 
Új parkolók a lakótelepen

Új parkolóhelyekkel bővült a lakótelep egyik leg-forgalmasabb utcája, a Haszkovó utca 16. mögött harminc új parkolóállást alakítottak ki – tájékoztatott Brányi Mária alpolgármesterA beruházás 12,7 millió forintos bruttó bekerülési összegből valósult meg.

 
A BME diákjai „megtervezték” Veszprémet

Rendhagyó kiállítás megnyitó helyszíne volt a veszprémi városháza aulája pénteken. A Budapesti Műszaki Egyetem urbanisztikai tanszékének hallgatói komplex veszprémi tervezési feladatokat végeztek el, melyeket tervrajzokon és maketteken mutatnak be.

 
Megoldás születhet a dózsavárosi csapadékvíz elvezetésére

Pályázatot nyújtott be az önkormányzat csapadék-csatornák építésére a Dózsavárosban. A terv részleteiről lakossági fórumon számoltak be hétfőn. Pozitív elbírálás esetén is legkorábban 2017 tavaszán, nyár elején kezdődhetnek meg a munkálatok.

 
Zöld utat kaptak az energetikai és közlekedésfejlesztések

A múlt héten döntött a közgyűlés több, a TOP keretein belül megvalósuló fejlesztési tervről. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program fejlesztéseiről tartott sajtótájékoztatót Brányi Mária alpolgármester csütörtökön a múzeumban.

 
Felturbózzák a belvárost

Veszprém közúthálózatának tervezett fejlesztéseiről tartottak lakossági fórumot csütörtökön. Az európai uniós forrásból, a Település- és Területfejlesztési Operatív Programban megvalósuló fejlesztéseket Dulicz László, a Pro Urbe kft. ügyvezetője ismertette.

 
Hatmilliárdból lehetne modernizálni a tömegközlekedést

Lakossági fórumon hozták nyilvánosságra az intermodális csomópont megvalósíthatósági tanulmányát készítő konzorcium munkáját hétfőn.

Ha sikerül még az idén elegendő mértékű támogatást elnyerni, akkor 2018-ra elkészülhet Veszprém új, intermodális közlekedési rendszere.
 
Városmarketing gyémánt díjat kapott Veszprém arculata

Veszprém városát a Magyar Marketing Szövetség „Városmarketing gyémánt” díjban részesítette arculattervezés kategóriában. A díj felhívja a figyelmet

a városok fejlesztésében egyre fontosabbá váló marketingtevékenységre. Az elismerést május 28-án Brányi Mária alpolgármester vehette át Budapesten.
 

Polgármesteri köszöntő

Ez az a város, amelyre oly büszkék vagyunk, és ahová, mint a település polgármestere, valamennyi ittlakó nevében nagyon sok szeretettel meghívok mindenkit. tovább>>

 

Kapcsolat

  Polgármesteri Hivatal
     8200 Veszprém,
     Óváros tér 9.
  Ügyfélfogadás:
     Hétfőn és szerdán
     7.30–16.00 óráig
  Telefon:
     (88) 549-210, 549-100
     Zöld szám (24 órás): 
     (88) 401-104
  E-mail:
     vmjv@gov.veszprem.hu

  Sajtószóvivő: 
     Hajas Bálint
     Telefon: (30) 690-4323
     hajas.balint@gov.veszprem.hu

  Marketing és PR:
     Jakab Ibolya
     Telefon: (30) 630-4579
     ijakab@gov.veszprem.hu

  Portálszerkesztő:
     Jokesz Antal
     Telefon: (30) 9474-115
     antal.jokesz@gmail.com