Ma 2016. április 30., szombat, Katalin és Kitti napja van.

 
Gizella Napok – 2016

Gizella és István zenés történelmi játék, kertmozi, finnugor

udvar, néptáncos flashmob, irodalmi piknik, gyermek-foglalkozások, könnyű- és komolyzenei koncertek, kézműves vásár, szabadtéri festészet, jelmezes felvonulás, 3D mozi… és még sok minden más, ami kultúra, hagyomány- és értékőrzés a 25. Gizella Napokon 2016. május 2–8. között, Veszprémben. 
 
Mindenkit megkérdeznek

Konzultációt kezdeményez az önkormányzat a tervezett fejlesztésekkel kapcsolatban. A fejlesztéseket rendszerbe foglaló stratégiát konszenzussal fogadta el a közgyűlés, de az is fontos, hogy a tervezett beruházásokat minél nagyobb lakossági támogatás övezze – mondta el Porga Gyula polgármester.

 
Idén is virágot osztanak a képviselők

Az egyéni választókörzetek önkormányzati képviselői az idén is virágot és virágföldet osztanak körzetükben. A következő napokban több körzetben is érdemes lesz keresni a képviselőket azoknak, akik virágokkal ékesítenék portájukat.

 
Kínai delegáció látogatott Veszprémbe

Több éve tartó aktív partnerkapcsolat áll fenn Veszprém és a kínai Ningbo városok között. Pénteken a két város vezetői, valamint delegáltjai közös tanácskozáson vettek részt a városházán, ahol bemutatták egymásnak gazdasági és turisztikai értékeiket, valamint a közelmúlt jelentős fejlesztéseit.

 
A kultúra a boldogság forrása

A veszprémi Agóra látja vendégül a Kulturális Központok Országos Szövetségét hagyományos országos konferenciájukon, mely idén a kulturális alapellátás fontosságára és az intézmények szervezetfejlesztési munkájának hatékonyabbá tételére fókuszál.

 
Rajzpályázatot hirdet a VeszprémFest

A VeszprémFest  a fesztivál részeként az Óváros téren megrendezendő Rozé, Rizling és Jazz Napokhoz kötődően  rajzpályázatot hirdet a Veszprém város területén található általános és középiskolák tanulói számára.

 
Jamie Cullum és Lisa Stansfield a VeszprémFesten

Tizenharmadik alkalommal rendezik meg a Veszprém-Festet az idén nyáron július 1317. között . A 85. születésnapját ünneplő Omara Portuondo az első este Diego El Cigalaval lép színpadra, majd Gregory Porter, Lisa Stansfield, Jamie Cullum és a Thievery Corporation látogat Veszprémbe.

 
Hatmilliárdból lehetne modernizálni a tömegközlekedést

Lakossági fórumon hozták nyilvánosságra az intermodális csomópont megvalósíthatósági tanulmányát készítő konzorcium munkáját hétfőn.

Ha sikerül még az idén elegendő mértékű támogatást elnyerni, akkor 2018-ra elkészülhet Veszprém új, intermodális közlekedési rendszere.
 
Városmarketing gyémánt-díjat kapott Veszprém arculata

Veszprém városát a Magyar Marketing Szövetség „Városmarketing gyémánt” díjban részesítette arculattervezés kategóriában. A díj felhívja a figyelmet

a városok fejlesztésében egyre fontosabbá váló marketingtevékenységre. Az elismerést május 28-án Brányi Mária alpolgármester vehette át Budapesten.
 

Polgármesteri köszöntő

Ez az a város, amelyre oly büszkék vagyunk, és ahová, mint a település polgármestere, valamennyi ittlakó nevében nagyon sok szeretettel meghívok mindenkit. tovább>>

 

Kapcsolat

  Polgármesteri Hivatal
     8200 Veszprém,
     Óváros tér 9.
  Ügyfélfogadás:
     Hétfőn és szerdán
     7.30–16.00 óráig
  Telefon:
     (88) 549-210, 549-100
     Zöld szám (24 órás): 
     (88) 401-104
  E-mail:
     vmjv@gov.veszprem.hu

  Sajtószóvivő: 
     Hajas Bálint
     Telefon: (30) 690-4323
     hajas.balint@gov.veszprem.hu

  Marketing és PR:
     Jakab Ibolya
     Telefon: (30) 630-4579
     ijakab@gov.veszprem.hu

  Portálszerkesztő:
     Jokesz Antal
     Telefon: (30) 9474-115
     antal.jokesz@gmail.com