Ma 2016. május 28., szombat, Emil és Csanád napja van.

 
Völgyhídra és napelemparkra vágynak a veszprémiek

Két hét múlva ér véget a városi konzultáció, a polgármester azonban már szerdán beszámolt az eddig beérkezett válaszokról. Porga Gyula elmondta, hogy az elmúlt hetekben nyolc személyes találkozót is szerveztek a város különböző pontjain.

 
Magyar Hősök Napja – Meghívó

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata tisztelettel meghívja Önt a Magyar Hősök Napja alkalmából 2016. május 27-én és 29-én rendezendő megemlékezéseire és a felújított I. világháborús emlékmű avatására.

 
Folytatódik a konzultáció

A tervezett városi fejlesztésekkel kapcsolatos kérdőívek két hétig a város forgalmasabb helyszínein kihelyezett standoknál is elérhetők lesznek, ahol az önkormányzat munkatársai is segítik a kitöltést.

 
A finnugorok világa diákszemmel

Az Agóra kamaratermében megnyitották kedden a nemesvámosi Fehérlófia Waldorf Gimnázium kiállítását. A témák között szerepelnek a nyelvrokonság bizonyítékai, a nyelvemlékek, a finnugor kultúra, lappföldi pillanatképek, sőt még rénszarvasok is.

 
Legyen öröm a tanulás!

A Kék Madár Alapítvány vehette át idén a Pro Civitate-díjat a veszprémi civil nap szombat délutáni megnyitóján a Kossuth utcán. Az alapítvány a Báthory István Általános Iskolában működik, célja, hogy öröm legyen a tanulás. 

 
Közlekedés-fejlesztés segítheti a kertvárosiakat

Kádárta, majd Gyulafirátót volt a városi konzultáció soron következő állomása. A rendezvényen a két települést érintő fejlesztések mellet szó esett a 8-as és a 82-es főút összekötéséről is: a veszélyes és terhelt útszakasz gyakori balesetek és torlódások helyszíne.

 
Sportnegyed, viadukt és ipari park épülhet

Veszprémben „történelmi léptékű gazdaságfejlesztési megállapodást” írt alá Porga Gyula polgármester és Orbán Viktor miniszterelnök. Orbán Viktor szerint Veszprém jó állapotban van szellemi, gazdasági, politikai és pénzügyi szempontból is. A 2010-ben 6%-os munkanélküliséget sikerült 3% alá csökkenteni.

 
Színpadon is látható lesz a Holt költők társasága

A nagysikerű kultfilm adaptációja mellett ismét lesz Shakespeare-darab, és legendás rendezők is érkeznek a Petőfi színházba jövőre. A 2016/17-es évad műsortervét hétfőn mutatta be a veszprémi teátrum. 

Az új bemutatók mellett a színház sikerelőadásai is műsoron maradnak.
 
Májusi finnugor programok

Májusban a Gizella Napokon is találkozhatunk finnugor programokkal, majd az irodalom és színház világában folytatódik a kulturális fővárosi programsorozat. SzimPATIKUS Veszprém címmel vetélkedő is kezdődik, melynek fődíja: utazás Tallinba!

 
Hatmilliárdból lehetne modernizálni a tömegközlekedést

Lakossági fórumon hozták nyilvánosságra az intermodális csomópont megvalósíthatósági tanulmányát készítő konzorcium munkáját hétfőn.

Ha sikerül még az idén elegendő mértékű támogatást elnyerni, akkor 2018-ra elkészülhet Veszprém új, intermodális közlekedési rendszere.
 
Városmarketing gyémánt-díjat kapott Veszprém arculata

Veszprém városát a Magyar Marketing Szövetség „Városmarketing gyémánt” díjban részesítette arculattervezés kategóriában. A díj felhívja a figyelmet

a városok fejlesztésében egyre fontosabbá váló marketingtevékenységre. Az elismerést május 28-án Brányi Mária alpolgármester vehette át Budapesten.
 

Polgármesteri köszöntő

Ez az a város, amelyre oly büszkék vagyunk, és ahová, mint a település polgármestere, valamennyi ittlakó nevében nagyon sok szeretettel meghívok mindenkit. tovább>>

 

Kapcsolat

  Polgármesteri Hivatal
     8200 Veszprém,
     Óváros tér 9.
  Ügyfélfogadás:
     Hétfőn és szerdán
     7.30–16.00 óráig
  Telefon:
     (88) 549-210, 549-100
     Zöld szám (24 órás): 
     (88) 401-104
  E-mail:
     vmjv@gov.veszprem.hu

  Sajtószóvivő: 
     Hajas Bálint
     Telefon: (30) 690-4323
     hajas.balint@gov.veszprem.hu

  Marketing és PR:
     Jakab Ibolya
     Telefon: (30) 630-4579
     ijakab@gov.veszprem.hu

  Portálszerkesztő:
     Jokesz Antal
     Telefon: (30) 9474-115
     antal.jokesz@gmail.com