Ma 2016. február 13., szombat, Ella és Linda napja van.

 
A fiatalok az idei költségvetés fókuszában

Elkészült a város idei költségvetése. A főbb irányokról pénteken Porga Gyula polgármester számolt be: a 2016-os költségvetés „biztonságos, stabil működést tesz lehetővé, és ambiciózus, gazdag jövőt alapoz meg.”  A büdzsét jövő héten a bizottságok, majd 25-én a közgyűlés tárgyalja.

 
Veszprémnek nem jelentene plusz terhet az olimpia

Ha Budapest rendezi a 2024-es olimpiát, Veszprémben is lennének kézilabda csoportmérkőzések. Az Aréna további 3000 hellyel való bővítése már régóta a tervek közt szerepel. De jó lenne ez nekünk? És mennyiért? Megkérdeztük a polgármestert.

 
Már a szelektív hulladékért is házhoz jön a „VHK” Kft.

Az elmúlt években sikeres házhoz menő hulladékgyűjtő akciókat folytatott a VKSZ Zrt. és a VHK Kft. Idén új elemmel bővül a szolgáltatások köre: február elsejétől kezdve havonta az otthonunkhoz jön a „VHK” Nonprofit Kft. a szelektív hulladékért.

 
Sokszínű szeretet – esküvős rajzokat díjaztak

Az óvodásoknak és kisiskolásoknak kiírt rajzpályázat kiállításával és eredményhirdetésével kezdődött a Házasság hete Veszprémben. Porga Gyula polgármester elmondta, hogy a rendezvénysor legnépszerűbb programeleme a rajzverseny, amire idén több mint kétszázan küldtek be pályamunkát. 

 
A házasság hete: február 7–15.

Február 7-től 15-ig tart a Házasság Hete kampány, amely arra hívja fel a figyelmet, hogy milyen fontos és előnyös az egész társadalom számára az egészséges házasság. Veszprém harmadik alkalommal csatlakozik szervezett formában az országos programsorozathoz.

 
Megkezdődött Veszprémben a finnugor kulturális főváros programsorozat

2016­-ban Veszprém a finnugor kulturális főváros, a programsorozat megnyitóján Porga Gyula polgármester kiemelte, ez az év lehetőséget ad arra, hogy Veszprémben bemutassuk a finnugor kulturális életet, ugyanakkor a magyar kultúrát, a város vonzó, erőteljes kulturális kínálatát a világnak.

 
Polgármesteri közlemény

Tisztelettel kérjük a veszprémi polgárokat, hogy segítsék munkánkat azzal, hogy részt vesznek az induló konzultációban és elmondják véleményüket Veszprém jövőjéről. >>>

 
Csak a veszprémiekkel egyetértésben léphetünk tovább

A tavalyi költségvetés bemutatásakor az egyik leghangsúlyosabb elem az utak felújítása volt. Az idei év nem a látványos beruházások, inkább azok előkészítésének éve lesz A tervekről a lakosságot is megkérdezik. Porga Gyula polgármester stratégiáról és a hosszútávú tervek megalapozásáról beszél.

 
Hatmilliárdból lehetne modernizálni a tömegközlekedést

Lakossági fórumon hozták nyilvánosságra az intermodális csomópont megvalósíthatósági tanulmányát készítő konzorcium munkáját hétfőn.

Ha sikerül még az idén elegendő mértékű támogatást elnyerni, akkor 2018-ra elkészülhet Veszprém új, intermodális közlekedési rendszere.
 
Városmarketing gyémánt-díjat kapott Veszprém arculata

Veszprém városát a Magyar Marketing Szövetség „Városmarketing gyémánt” díjban részesítette arculattervezés kategóriában. A díj felhívja a figyelmet

a városok fejlesztésében egyre fontosabbá váló marketingtevékenységre. Az elismerést május 28-án Brányi Mária alpolgármester vehette át Budapesten.
 

Polgármesteri köszöntő

Ez az a város, amelyre oly büszkék vagyunk, és ahová, mint a település polgármestere, valamennyi ittlakó nevében nagyon sok szeretettel meghívok mindenkit. tovább>>

 

Kapcsolat

  Polgármesteri Hivatal
     8200 Veszprém,
     Óváros tér 9.
  Ügyfélfogadás:
     Hétfőn és szerdán
     7.30–16.00 óráig
  Telefon:
     (88) 549-210, 549-100
     Zöld szám (24 órás): 
     (88) 401-104
  E-mail:
     vmjv@gov.veszprem.hu

  Sajtószóvivő: 
     Hajas Bálint
     Telefon: (30) 690-4323
     hajas.balint@gov.veszprem.hu

  Marketing és PR:
     Jakab Ibolya
     Telefon: (30) 630-4579
     ijakab@gov.veszprem.hu

  Portálszerkesztő:
     Jokesz Antal
     Telefon: (30) 9474-115
     antal.jokesz@gmail.com