Ma 2019. szeptember 15., vasárnap, Enikő és Melitta napja van.
 
Jókor lenni kiváló helyen

Szerdán a Modern Filológiai és Társadalamtudományi Kar tanévnyitójával hivatalosan is megkezdődött a 2019/20-as tanév a Pannon Egyetemen. Az ünnepségen adták át a város jó hírének öregbítéséért járó Volkra Ottó-díjat is, melyet idén M. Tóth Géza vehetett át.

 
Választási előkészületek

A Helyi Választási Bizottság hétfőn kisorsolta, hogy a szavazólapokon milyen sorrendben fognak szerepelni a jelöltek az október 13-i önkormányzati választáson.

A három polgármesterjelölt mellett 32 egyéni képviselőjelölt, valamint 26 nemzetiségi jelölt indul.
 
Aktuális útfejlesztések és útlezárások Veszprémben
A veszprémi útfejlesztések, ideiglenes útlezárások időtartama is megtekinthető az önkormányzat interaktív térképén.
 
A Zonta 25 éve mutat jó példát Veszprémben

25 éves jubileumát ünnepelte szombaton a veszprémi Zonta Club  a jubileum kettős: száz éve hozták létre a nemzetközi szervezetet. A városházi ünnepség után kiállítás nyílt a Hangvillában, majd a Mendelssohn Kamarazenekar adott koncertet a Megyeházán.

 
Jubileumi ünnepség az Idősek otthonában

Fennállásának húszéves évfordulóját ünnepelte pénteken a VKTT Egyesített Szociális Intézmény I. Idősek Otthona. Az ünnepségen Égi Gabriella intézményvezető-helyettes Pro Meritis díjat vehetett át.

 
Októbertől lehet pályázni a NEA pályázataira

Veszprémbe érkezett kedden a Miniszterelnökség Civil és Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Helyettes Államtitkárságának országos roadshowja, amely során a Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) 2020-ra kiírt pályázatairól adtak tájékoztatást a civil szervezeteknek.

 
Közgyűlés: többletforrást biztosítottak a V-busznak

Több mint négyszázmillió forintos többlettámogatást szavazott meg a képviselőtestület a V-Busz közlekedési vállalat részére az augusztusi, rendkívüli közgyűlésen. A cégnél a kialakult helyzet tisztázására belső ellenőri vizsgálatot rendelt el a polgármester.

 
Veszprémi uszoda – feltettük a legfontosabb kérdéseket

Mennyibe kerül a veszprémieknek az uszoda? Mikor készül el? Miért nem strand? A beruházással kapcsolatban számos kérdés merült fel, és számos tévhit vírusként terjedt el a városban. A veszprémieket foglalkoztató kérdésekre most Porga Gyula válaszol.

 
Indulhat a veszprémi völgyhíd tervezése

A Modern Városok Program részeként felépülő új veszprémi viadukt mintegy 350 méter hosszú lesz, megvalósítva a Pápai út és a Jutasi út összekötését, amivel a város belső útgyűrűjéből hiányzó részt alakítanak ki.

 
2022-ig megépül a déli elkerülő első üteme

Két ütemben valósulhat meg a nyolcas út Veszprémet elkerülő szakaszának korszerűsítése. Elsőként a litéri és a füredi csomópont közötti szakaszt fejlesztik, ez 2022-re készül el.

 
Veszprém és a Balaton-régió lesz Európa Kulturális Fővárosa 2023-ban

Veszprém nyerte el az Európa Kulturális Fővárosa 2023 címet, jelentette be a döntést a független nemzetközi bírálóbizottság elnöke, Aiva Rozenberga a Művészetek Palotájában pénteken. A pályázat második fordulójában Veszprém és a Balaton térség közös pályázata mellett Győr és Debrecen városa versengett a címért.

 
Városmarketing gyémánt díjat kapott Veszprém arculata

Veszprém városát a Magyar Marketing Szövetség „Városmarketing gyémánt” díjban részesítette arculattervezés kategóriában. A díj felhívja a figyelmet

a városok fejlesztésében egyre fontosabbá váló marketingtevékenységre. Az elismerést Brányi Mária alpolgármester vehette át Budapesten.
 

Polgármesteri köszöntő

Ez az a város, amelyre oly büszkék vagyunk, és ahová, mint a település polgármestere, valamennyi ittlakó nevében nagyon sok szeretettel meghívok mindenkit. tovább>>

 

Kapcsolat

  Polgármesteri Hivatal
     8200 Veszprém,
     Óváros tér 9.
  Ügyfélfogadás:
     Hétfőn és szerdán
     7.30–16.00 óráig
  Telefon:
     (88) 549-210, 549-100
     Zöld szám (24 órás): 
     (88) 401-104
  E-mail:
     vmjv@gov.veszprem.hu

  Adatvédelmi tisztviselő (DPO):

     T. Kiss Csaba
     Telefon: (88) 549-107
     tkiss.csaba@gov.veszprem.hu

  Sajtószóvivő:
     Káposztás Vivien
     Telefon: (88) 549-236
     (30) 690-4323
     kaposztas.vivien@
     gov.veszprem.hu

  Marketing és PR:
     Jakab Ibolya
     Telefon: (30) 630-4579
     ijakab@gov.veszprem.hu

  Portálszerkesztő:
     Jokesz Antal
     Telefon: (30) 9474-115
     antal.jokesz@gmail.com